Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

za drys je na 85 ca 50% rasta (55-115).
zato sam napisao potpore na 80 i 90, a za odbijanac rekao da se može desiti i iznad 80.

GROBEX, DEC MAJ BEJBI, DONT TAČ IT!

CROX

SAM PROTIV SVIH

Hm kolege, meni se čini da nije dobro uzimati u obzir samo ewt i fibonaccija, to mogu biti samo jedni od alata, koliko sam vidio iz povjesnih podataka, a i sada se to potvrdilo, ako je jasan trend izvrsno funkcioniraju oscilatori. Dan prije zadnjeg pada crobexa, on se nalazio u prenakupovanom području po RSI, dotaknuo je gornji bolinger, wiliams pokazao isto što i rsi prenakupovanost itd itd i uvijek je nakon snažnog rasta dolszilo do snažne korekcije. Meni se čini da sada idemo dotaknuti doljnji bolinger, pad indexa pri velikom prometu nije dobar znak, pustite amerikance kod njih je slična priča kao i kod nas.Dakle ovo što kažem nema veze ni s naftom ni s kojekakvim analitičarima i prognozama koje se mijenjaju kao i vrijeme , dakle sve ovo je manje više očekivano i tehničke prirode.
Na žalost dakle gotovo sam siguran da ćemo roniti još koji dan s tim da se nadam da će to biti duboko koliko treba i time jako kratko, a onda idemo do crobija 4400-4500

drys

SAM PROTIV SVIH

Hm kolege, meni se čini da nije dobro uzimati u obzir samo ewt i fibonaccija, to mogu biti samo jedni od alata, koliko sam vidio iz povjesnih podataka, a i sada se to potvrdilo, ako je jasan trend izvrsno funkcioniraju oscilatori. Dan prije zadnjeg pada crobexa, on se nalazio u prenakupovanom području po RSI, dotaknuo je gornji bolinger, wiliams pokazao isto što i rsi prenakupovanost itd itd i uvijek je nakon snažnog rasta dolszilo do snažne korekcije. Meni se čini da sada idemo dotaknuti doljnji bolinger, pad indexa pri velikom prometu nije dobar znak, pustite amerikance kod njih je slična priča kao i kod nas.Dakle ovo što kažem nema veze ni s naftom ni s kojekakvim analitičarima i prognozama koje se mijenjaju kao i vrijeme , dakle sve ovo je manje više očekivano i tehničke prirode.
Na žalost dakle gotovo sam siguran da ćemo roniti još koji dan s tim da se nadam da će to biti duboko koliko treba i time jako kratko, a onda idemo do crobija 4400-4500

već danas sam postao graf s malim klinom koji se i dalje formira.
on omogućuje odbijanac već na ovoj grobi razini (3900).

ako,pak, dođe do naglog pada, gotovo sam potpuno siguran da se odbijamo od 3700.
razlozi:
1. donji boll če biti na ca 3650
2. 3700 je na 50% rasta od 3200 do 4200
3. 3700 je i razina tehničke podrške.

na blumbiju još nema prikaza današnjeg dana za grobi.
sutra ću priložiti graf,

21.05.08. | 11:08 vlad1111 | privatna poruka | profil
korisnik od: 09.08.2007.

ocjena poruke
67%
zajednica 80%
moderatori
kada bi:
1) se moglo atačirati
2) geronimo poslao na kraju dana intraday grobija
prikazao bih jednu moguću, ali vrlo lošu varijantu raspleta u narednih 15-ak dana.

to bi bilo otprilike ovako:
1. pad do 3700
2.odbijanac do 3900
3. slijedi najgore: pad na min 3200.

radilo bi se o novom h&s obrascu.

čak i odbijanac od 3900 pa povratak ispod 4200 (npr. 4050) stvara MOGUĆNOST (ne nužnost nastanka)novog h&s obrasca.
u ovom slučaju pad bi bio do ca 3550 (sve ovo navodim odokativno).

GERONIMO, PLS, INTRA GROBIJA NA KRAJU DANA.

evo, ponavljam post star dva dana.
aktualizirao se…

već danas sam postao graf s malim klinom koji se i dalje formira.
on omogućuje odbijanac već na ovoj grobi razini (3900).

ako,pak, dođe do naglog pada, gotovo sam potpuno siguran da se odbijamo od 3700.
razlozi:
1. donji boll če biti na ca 3650
2. 3700 je na 50% rasta od 3200 do 4200
3. 3700 je i razina tehničke podrške.

na blumbiju još nema prikaza današnjeg dana za grobi.
sutra ću priložiti graf,

[/quote]

MACD CROBEXa se danas presjekao, a to znači da imamo SELL signal.
Mislim da smo prebrzo preletjeli 4000 i nismo se dugo baš zadržali tako da je ova razina najstabilnija i od nje počinjemo padati. Po meni se zaustavljamo prvo na 3740 bodova, na prvoj usputnoj stanici , i nakon toga idemo prema 3500 na drugu stanicu. Dalje ne bih.

"Prvo je padalo onda je raslo, pa sam kupovala i bilo je uzbudljivo." ivana7

Evo i moj prinos…

21.05.08. | 11:08 vlad1111 | privatna poruka | profil
korisnik od: 09.08.2007.

ocjena poruke
67%
zajednica 80%
moderatori
kada bi:
1) se moglo atačirati
2) geronimo poslao na kraju dana intraday grobija
prikazao bih jednu moguću, ali vrlo lošu varijantu raspleta u narednih 15-ak dana.

to bi bilo otprilike ovako:
1. pad do 3700
2.odbijanac do 3900
3. slijedi najgore: pad na min 3200.

radilo bi se o novom h&s obrascu.

čak i odbijanac od 3900 pa povratak ispod 4200 (npr. 4050) stvara MOGUĆNOST (ne nužnost nastanka)novog h&s obrasca.
u ovom slučaju pad bi bio do ca 3550 (sve ovo navodim odokativno).

GERONIMO, PLS, INTRA GROBIJA NA KRAJU DANA.

evo, ponavljam post star dva dana.
aktualizirao se…

Vlad 111, gledam grafikone koje je postao poglavica i na brzinu sam pogledao ohlc grafikon na bloombergu i po meni postoji mogućnost da odrađujemo desno rame obrnutog H&S obrasca, linija vrata pod negativnim nagibom.

Kako je vrlo vjerovatno da ćemo roniti i ispod 3.900, isti ostaje u igri i u slučaju ako zaronimo do 3.850 -3-800 i odbijemo se.

Možda se hvatam za slamku, ali takva su vremena. Što misliš o ovom razvoju.

@ashrak

Zasto se hvatat za slamke?!
Pa ako zaronimo dublje treba biti spreman i ne bit u dionicama, vremena su takva da zahtijevaju paznju gotovo svaki dan
H&S svakako je moguc na grafu, ali jednako tako i dvostruko dno.
Za sad ja nemam misljenje koji je izgledniji od to dvoje.
Ustvari, ne moze se ni znati, samo se moze spekulirati, a mi koji ulazemo na burzi necemo spekulirati [tongue]

BEZ PANIKE, MOLIM

htio sam se samo zahvaliti gospodinu,pardon Gospodinu Geronimu sta nam pomaze sa grafickim prikazima
srdacno Vas pofuk

Ucrtajte svijeću za ponedjeljak:

New Report

Close