Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

…Geronimo se nije javio sa sell signalima, ali stoji ovo sto je rekao vlad, ovisi kako gledate na stvari.
Evo nisam ni ja prodao sve, jos nisam siguran…
Vlad, zar ne treba klinu dulji vremenski period u formiranju da bi bio valjan instrument TA?
Ovako jednostavno nije pouzdan alat, jer moze korespondirati drugim pokazateljima pa slucajno ispadne da je bio klin, trokut i sl.
Konkretno nije li 3900 fibbo razina + potpora od prije?

3900 jest za ca 1/3 manja od max. vrijednosti nakon rasta (1/3 x 1000= ca 330, 4200-330=3870 tj. ca 3900).
povlaćenje za 1/3 prethodnog rasta (0,33) nije fibo potpora, ali se javlja učestalo i možda je i značajnije od fibo potpore ( 0,38)

ovih 3900 ujedno su i prava tehnička potpora (prava t.p.- može se vidjeti na grafu grobija).

GROBEX, DEC MAJ BEJBI, DONT TAČ IT!

kakve su šanse za nagli odbijanac prema gore?
i šta se treba poklopit da bi se on dogodio?
hvala.

Treba se po meni desiti da sve dionice odu u blokade, nakon toga je odbijanac.
Signal za prema dolje, ja kad nakon rasta, dionice počnu metiljati, stajati u mjestu..itd.
Normalno to treba sve spojiti sa oscilatorima, EWT, Fibonaccijem, klinovima…itd.

"Prvo je padalo onda je raslo, pa sam kupovala i bilo je uzbudljivo." ivana7

…Geronimo se nije javio sa sell signalima, ali stoji ovo sto je rekao vlad, ovisi kako gledate na stvari.
Evo nisam ni ja prodao sve, jos nisam siguran…
Vlad, zar ne treba klinu dulji vremenski period u formiranju da bi bio valjan instrument TA?
Ovako jednostavno nije pouzdan alat, jer moze korespondirati drugim pokazateljima pa slucajno ispadne da je bio klin, trokut i sl.
Konkretno nije li 3900 fibbo razina + potpora od prije?

klin bi načelno trebao formirati tijekom jednog do 3 mjeseca.
međutim,
posljednjih mjeseci proučio sam mnogo grafova i utvrdio:
– da se klin može formirati i tijekom čitavih 8 mjeseci
te
– da klin formiran i u periodu od svega 5-6 dana (dakako, i u dužem periodu) također dobro funkcionira.

jučer sam napisao, danas ponovio:
nastao je manji padajući klin koji "lupa" u potporu grobija na 3900 – mogućnost odbijanja ili barem ne probijanja razine 3900.
izgleda da ovdje taj klin djeluje.

ako uspijem, postat ću prikaz.

nevjerojatno niti jedna transakcija više od sat vremena

evo prikaz klina nastao jučer.

važno: za formiranje klina dovoljne su po dvije točke na svakoj stranici.

i, jednako važno: ako klin nastaje u kraćem vremenskom razdoblju, onda se i njegova prediktivna snaga odnosi na naredno kraće vremensko razdoblje.

nevjerojatno niti jedna transakcija više od sat vremena

prekinuto je trgovanje prije sat vremena-obavijest ZSE.

Formiran je obrazac zastave , trajao je kraće vrijeme , prethodio mu je jači pad sa smanjenjem volumena. Prekid linije trenda signal je nastavka padajućeg trenda.

Obzirom da je iz T-HT-a javljeno da je otklonjen kvar na telekomunikacijskoj mreži, trgovanje se nastavlja u 14:25-14:40 po modalitetu predotvaranja, a od 14:40 počinje kontinuirano trgovanje.

Isto tako trgovanje po posebnom režimu će biti produženo do 14:40.

BEZ PANIKE, MOLIM

Obzirom da je iz T-HT-a javljeno da je otklonjen kvar na telekomunikacijskoj mreži, trgovanje se nastavlja u 14:25-14:40 po modalitetu predotvaranja, a od 14:40 počinje kontinuirano trgovanje.

Isto tako trgovanje po posebnom režimu će biti produženo do 14:40.

hvala kolega Vlad, već sam razmišljao po asku

ako se danas ne nastavi trgovanje, onda se može naslutiti razvoj događanja.

nakon današnjeg trgovanja nastao je novi silazni klin, nešto širi.
on također ima tendenciju da "povuče" prema gore.
pri tome je 3900 i potpora i otpor:

dakle, mogli bi se još boriti s ovom razinom.

evo mali graf u prilogu.

evo, nastavit će se trgovanje, no postani graf se ne bi trebao promijeniti.
naime, za definiranje klina (u ovom slučaju) bitna je današnja najviša i najniža razina grobija.

ne vjerujem da će završetak trgovanja promijeniti ove razine…
no, nikad se ne zna…

Formiran je obrazac zastave , trajao je kraće vrijeme , prethodio mu je jači pad sa smanjenjem volumena. Prekid linije trenda signal je nastavka padajućeg trenda.

i unutar zastavice ( i općenito svih formacija) nastaju tzv. podformacije.
to omogućava davanje prognoza za kraći vremenski period.

New Report

Close