Nešto slabije pratim, jel Geronimo napisao da je signal SELL prisutan na ATPL?
Nije mi namjera prozivati čovjeka , al mislim da je bio rekao da će napisati kada bude i općenito stanje zabrinjavajuće ( čitaj sell ) s obzirom na signale ne samo ATPL, već većine dionica…. nisam vidio od njega nikakvo upozorenje, ako sam propustio ispričavam se. Ili kolega vjeruje da još uvijek nema razloga za brigu ?
Zadnja 3 puta Crobex se je odbijao od gornjeg Bollingera do donjeg , RSI je išao ispod 30 , a Stochastic na 0 .
20.05.08. | 21:35 vlad1111 | privatna poruka | profil
korisnik od: 09.08.2007.
ocjena poruke
100%
zajednica –
moderatori
Znam da se već to 100 puta spominjalo, ali moram postavit to pitanje – Vlad, u tom slučaju na koje razine može potonut grobi?
3900
3700- snažan otpor: na 50% rasta s 3200 do 4200 + tehnički otpor
3550-3600
3200
niže ne bih navodio, prerano je.
možda neće biti potrebno, ali će se aktualizirati ako budemo blizu 3700…
evo ponavljam post od 20.05.
žilavo je ovih 3900…
opaska:
TA dozvoljava promašaje od ca 2%, iako u ovom slučaju ja radije uzimam 1% tolerancije:
-2% promašaja vodi nas bliže razini 3800,
s -1% smo bliži razini 3900.
uzgred,
redovni promet za sat i po vremena je 44 milje i usporava se.
ako ne dođe do novog vala panike, mogli bi ostati na ca 3900.
Nije mi namjera prozivati čovjeka , al mislim da je bio rekao da će napisati kada bude i općenito stanje zabrinjavajuće ( čitaj sell ) s obzirom na signale ne samo ATPL, već većine dionica…. nisam vidio od njega nikakvo upozorenje, ako sam propustio ispričavam se. Ili kolega vjeruje da još uvijek nema razloga za brigu ?
[/quote]
geronimo mi je forumski prijatelj, ali mi se čini da nije ispunio obećanje, ukoliko ti smatraš da je na ovakav razvoj (pad atpl-a od 7-8%) trebao upozoriti…
no, možda on misli da je pad od 7-8% zanemariv i da su fundamenti atpl-a jaki: s obe konstatacije se slažem.
no, možda on misli da je pad od 7-8% zanemariv i da su fundamenti atpl-a jaki: s obe konstatacije se slažem.
ma slažem se da pad od 7-8% nije strašan sam po sebi… ali nije li svrha predvidjeti buduće kretanje… dakle što većini ljudi koji čitaju ovu temu vrijedi upozorenje nakon što već padne recimo za 20% da će možda pasti za još 10%….
i opet ponavljam bilo je riječi o ukupnom smijeru tržišta a ne samo ATPL, iako se više manje može i poistovjetiti to dvoje, jer teško da bilo koja dionica može duže od nekoliko dana odoljevati smijeru kretanja tržišta u ovakvim okolnostima….
istina je da atpl dobro korelira s grobijem, barem u posljednih 6-8 mjeseci.
prošlog ljeta nije bilo tako- atpl je rasla unatoč stagnaciji/padu grobija.
kakve su šanse za nagli odbijanac prema gore?
i šta se treba poklopit da bi se on dogodio?
hvala.
kakve su šanse za nagli odbijanac prema gore?
i šta se treba poklopit da bi se on dogodio?
hvala.
ne vjerujem u nagli odbijanac, jer se razina 3900 , definirana zbivanjima prije sredine travnja, već dvaput dokazala kao žilava:
-prvi put kao otpor rastu prema 4200 (nakon 3900, 4000 se probilo kao od šale);
. drugi put, prekjučer i danas, kao potpora u korekciji grobija (nakon rasta od ca 1000 bodova u mjesec dana).
…Geronimo se nije javio sa sell signalima, ali stoji ovo sto je rekao vlad, ovisi kako gledate na stvari.
Evo nisam ni ja prodao sve, jos nisam siguran…
Vlad, zar ne treba klinu dulji vremenski period u formiranju da bi bio valjan instrument TA?
Ovako jednostavno nije pouzdan alat, jer moze korespondirati drugim pokazateljima pa slucajno ispadne da je bio klin, trokut i sl.
Konkretno nije li 3900 fibbo razina + potpora od prije?