Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Klinovi i trokuti znaju biti opasni. U našem slučaju, čak niti to – jer je ulaz bio s donje strane, pa izlaz treba biti prema gore! Kao što ste vidjeli u prethodnoj poruci jasno se razaznaje cjenovni tunel, dobro omeđen s gornje i s donje strane

Međutim, niti kod S&P500 (kao etalona svjetskih kretanja) ja ne vidim nikakvi klin (kao u prilogu). Naprotiv vidi se jasno formirani cjenovni tunel. Elliott je vidljiv s mjeseca, a priložio sam i Fibonacci retracements linije – koje sve to potvrđuju.

ima klina, ima.
treba pomno gledati.
i uvećati prikaz prema potrebi.

[/quote]

Da se uključim u rapravu je li deva ili lasica.

Vlad, meni ovaj klin djeluje malo nategnuto. Linije nisu povučene sa početak novog kretanja.

Inače jasno je vidljiv cijenovni kanal, iako isti ne isključuje formiranje nekog obrasca.

A i već sam o tome govorio.

Kad sam prvi put čitao o tehničkoj analiza (murphy), tamo se spominjalo i neke druge obrasce h&S, trokute (silazne, uzlazne, simetrične), klinove, zastavice, pravokutnike itd., a mi već dobra dva mjeseca, na svakoj dionici ili indeksu vidimo samo klinove.

Još je i Baron počeo s hiperprodukcijom

Zato u hamletovskom stilu, ustvrđujem da mi je nešto trulo u kraljevini Danskoj.

postoji jedna dopuna za sp 500.

ako se index :

– odbije ili od 1375-1380 ili od 1390 i
– nastavi rasti te potom
– PROBIJE otpor na 1435-1440
(OVDJE SU PRISUTNA 3 AKO!)

tada može rasti unutar žutog kanala do nove linije otpora (ca 1500).

na otpor bi naišao krajem 6. mjeseca.
u ovom slučaju, zbog velikog prethodnog rasta, 90% je šansi da se indeks odbije na dole i ode u korekciju.

GROBEX, DEC MAJ BEJBI, DONT TAČ IT!

a da nije samo dio, nešto složenije, Elliottove formacije! Ne stignem je sada ucrtati, a zbog priloženog Fibonaccija cijela slika je nešto umanjenija i zbijenija. Gotovo sam siguran da je to to. Mislim da je rastući val (u ovom slučaju) protumačen kao klin.

Međutim, niti kod S&P500 (kao etalona svjetskih kretanja) ja ne vidim nikakvi klin (kao u prilogu). Naprotiv vidi se jasno formirani cjenovni tunel. Elliott je vidljiv s mjeseca, a priložio sam i Fibonacci retracements linije – koje sve to potvrđuju.

Malo bolje pogledaj, klin je.
[/quote]
citav dan drukas jesi se umorijo jadan nebijo

Klinovi i trokuti znaju biti opasni. U našem slučaju, čak niti to – jer je ulaz bio s donje strane, pa izlaz treba biti prema gore! Kao što ste vidjeli u prethodnoj poruci jasno se razaznaje cjenovni tunel, dobro omeđen s gornje i s donje strane

ima klina, ima.
treba pomno gledati.
i uvećati prikaz prema potrebi.

[/quote]

Da se uključim u rapravu je li deva ili lasica.

Vlad, meni ovaj klin djeluje malo nategnuto. Linije nisu povučene sa početak novog kretanja.

Inače jasno je vidljiv cijenovni kanal, iako isti ne isključuje formiranje nekog obrasca.

A i već sam o tome govorio.

Kad sam prvi put čitao o tehničkoj analiza (murphy), tamo se spominjalo i neke druge obrasce h&S, trokute (silazne, uzlazne, simetrične), klinove, zastavice, pravokutnike itd., a mi već dobra dva mjeseca, na svakoj dionici ili indeksu vidimo samo klinove.

Još je i Baron počeo s hiperprodukcijom

Zato u hamletovskom stilu, ustvrđujem da mi je nešto trulo u kraljevini Danskoj.

[/quote]

ne možeš sve varijante uključiti u jedan graf.
evo za tebe još jedna mogućnost:
h&s

ako se sp500 odbije do ca 1420 i padne do ca 1390 ponovo, slijedi pad do ca 1340.

ima toga još, ali uvijek pokušavam naglasiti najvažnije.
u ovom slučaju h&s ima tercijarni značaj.

Vlad, nisi me shvatio.

Ono je bilo generalno za pisanje na ovom topicu zadnja dva tjedna.

Naznaku nekog H&S uopće ne vidim na postanom grafu.

Formaciju ili imaš ili nemaš.

Ne postoje različite varijante njihovog ucrtavanja, već samo varijante mogućeg razvoja već nastale (prepoznate) formacije.

Po meni nalazimo klinove gdje ih nema.

Ne mogu postat privitak, htio sam sp500 danas…

Vidim kanal prema gore u kojem su odradjeni valovi rasta i proboj prema dolje te danas odbijanac od donje strane kanala

BEZ PANIKE, MOLIM

pardon, vidim i ja klin prema gore a ne kanal…

BEZ PANIKE, MOLIM

Vlad, nisi me shvatio.

Ono je bilo generalno za pisanje na ovom topicu zadnja dva tjedna.

1. Naznaku nekog H&S uopće ne vidim na postanom grafu.

Formaciju ili imaš ili nemaš.

2.Ne postoje različite varijante njihovog ucrtavanja, već samo varijante mogućeg razvoja već nastale (prepoznate) formacije.

3. Po meni nalazimo klinove gdje ih nema.

ad 1.
pa nisam ni rekao da sam ucrtao i da je sada ima.
to je POTENCIJALNA buduća formacija.

ad2.
uvijek postoji samo jedna varijanta ucrtavanja postojeće formacije.
ali postoji više mogućih nastavaka te formacije.

ad3.
ne bih se složio.
klinovi jako često korespondiraju korektivnim valovima 2,4 ili b (ewt).

Ali nije ovdje samo pisanje o klinovima, samo sto se nikome ne da nista pretjerano analizirati u zadnje vrijeme otkad je zavrsilo ono strmoglavljivanje do 3200
Sad samo na brzinu pogledavamo grafove dionica i ako krene nova korekcija, pocet ce se raspisivati o ostalim formacijama na crobexu, sp i djia
Uostalom, na ovom topicu koji se zove TA svako malo se pojavi post tipa: ma ljudi tehnicka analiza na nasem trzistu ne vrijedi jer je preplitko i sve drmaju fondovi!
Pa onda je dobro da pisemo pa makar i o klinovima i kanalima…i pokojem trokutu u fibbo

BEZ PANIKE, MOLIM

TA tržišnog sentimenta

trenutačno gostiju na forumu: ca 35.000
prosjek broja gostiju navečer u danima rasta: ca 10.000

zabrinutost raste.

TA tržišnog sentimenta

trenutačno gostiju na forumu: ca 35.000
prosjek broja gostiju navečer u danima rasta: ca 10.000

zabrinutost raste.

Nije dobro. Signal male rasprodaje ujutro?

Poklapa li se s otvaranjem s padom do cca 3.900-3.920?

New Report

Close