Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ne mogu atačirati pa opisujem.

sp500- sitauacija u SAD

pozitivno:
-potpora na 1390

negativno:
-probijena 3. linija ventilatora
– probijen klin koji se razvijao od 05.04.

dakle,
dvije snažne formacije koje "vuku" prema dole u borbi s potporom.

mogući razvoj

1. ako se probije potpora na 1390, slijedi pad do razine ca 1375-1380.

a) ako se probije ova razina, slijedi pad
b) ako se odbije od ove razine, slijedi kretanje unutar zastavice, ali teško preko otpora na ca
1435-1440.- potom pad.

2. ako se odbije od potpore prema gore, slijedi otpor ca 1435-1440.
pri tome treba promatrati formacije koje u hodu nastaju.

varijanta 1. je izglednija.

GROBEX, DEC MAJ BEJBI, DONT TAČ IT!

Klinovi i trokuti znaju biti opasni. U našem slučaju, čak niti to – jer je ulaz bio s donje strane, pa izlaz treba biti prema gore! Kao što ste vidjeli u prethodnoj poruci jasno se razaznaje cjenovni tunel, dobro omeđen s gornje i s donje strane

Međutim, niti kod S&P500 (kao etalona svjetskih kretanja) ja ne vidim nikakvi klin (kao u prilogu). Naprotiv vidi se jasno formirani cjenovni tunel. Elliott je vidljiv s mjeseca, a priložio sam i Fibonacci retracements linije – koje sve to potvrđuju.

Ovaj Baron i prije je bio opčinjen s macd, a u zadnje vrijeme su mu klinovi postali furka.
Na ATPL nije hanging man, već kratka zelena s kratkom donjom i gornjom sjenom.
Abacus grafovi što se svijeća tiče ne vrijede ništa.
Inače da bi bio hanging man obrazac, svijeća mora otvoriti i zatvorit više od prethodne svijeće. Isti je uvijek na vrhu.

Svaki dan se uči kolega. Nitko nije prepametan za TA, čak i oni najiskusniji.
Vidjet ćemo koliko sam pogriješio za hanging man, i za klinčinu,i za MACD [wink]
A Abacus to što ima pogrešne svijeće, moglo bi se diskutirati.

[/quote]
Mislim da bi se formacija klina kako ste ucrtali na ATPL i njegovo probijanje trebalo uzeti s rezervom, kolega. Čini mi se da je to prije posljedica dosezanja targeta nakon potvrde W formacije i retrace prijelomnice oko 3000. Klin nakon početne neodlučnosti, stvara napetost u suprotnom smjeru od trenda i linija grafa bi trebala uvjerljivije pratiti navedenu formaciju, a OHLC graf ipak ukazuje na prilično pravocrtno gibanje unutar cjenovnog tunela za vrijeme up rallya. Ni point&figure prikaz zasad još nije u sell signalu. U prilog Vašoj tezi dosega pada nakon probijanja pretpostavljenog klina ide općenito narušen sentiment, gdje bi se nakon doživljene snažne korekcije moglo pomalo panično reagirati na svako down kretanje.
[/quote]
Najljepše zahvaljujem na ozbiljnoj i kvalitetnoj analizi.

Moto Nautilusa: MOBILIS IN MOBILI

evo primilo pdf

SP500

a što kažete na ovaj scenarij (iz priloga)? Meni se čini sasvim mogući. Dao bih mu više od 50% vjerojatnosti!

Otkud ovakav stohastic?

Klinovi i trokuti znaju biti opasni. U našem slučaju, čak niti to – jer je ulaz bio s donje strane, pa izlaz treba biti prema gore! Kao što ste vidjeli u prethodnoj poruci jasno se razaznaje cjenovni tunel, dobro omeđen s gornje i s donje strane

Međutim, niti kod S&P500 (kao etalona svjetskih kretanja) ja ne vidim nikakvi klin (kao u prilogu). Naprotiv vidi se jasno formirani cjenovni tunel. Elliott je vidljiv s mjeseca, a priložio sam i Fibonacci retracements linije – koje sve to potvrđuju.

ima klina, ima.
treba pomno gledati.
i uvećati prikaz prema potrebi.

Ili sam čorava ili stvarno nema. Da li netko vidi gdje su na poslovnom oni grafovi po dionicama? Nisu nekakvi, ali ipak ne vidim da postoje.

Evo pa pogledati na brzinu, s&p500 se izgleda odbio dva puta pa cemo vidjeti do kraja dana sto bi moglo biti
Vaš link

BEZ PANIKE, MOLIM

Ili sam čorava ili stvarno nema. Da li netko vidi gdje su na poslovnom oni grafovi po dionicama? Nisu nekakvi, ali ipak ne vidim da postoje.

http://www.poslovni.hr/Content/JDD.aspx – kliknete na ticker od dionice
Ne bih komentirao Vaš komentar da li su dobri ili nisu, ali smo jedini koji imamo prikaza na grafikonu kada je vijest objavljena o pojedinoj dionici (istina trenutačno ne radi [embarass], ali ćemo upogoniti to opet kroz par dana). Također, intraday graf nije baš česta pojava.

Slaven Andrašić, Poslovni dnevnik

http://www.poslovni.hr/Content/JDD.aspx
…ali smo jedini koji imamo prikaza na grafikonu kada je vijest objavljena o pojedinoj dionici (istina trenutačno ne radi [embarass], ali ćemo upogoniti to opet kroz par dana). Također, intraday graf nije baš česta pojava.

[/quote]

Istina, i nije losa ni fundamentalna analiza, ali to ne znaci da se ne mogu jos poboljsati!
Samo vi to sredite, nije lose to sto radite.
I nije tako strasan ovaj novi forum…sad ce me svi napasti da pricam gluposti.
Meni se svidja ovo bolnicko bjelilo, ko da smo u ludnici(gdje nas pola i treba biti) [lol]

BEZ PANIKE, MOLIM

Ova me TA podsjeća na Hamleta gdje raspravlja sa Poloniusom o oblaku:
H: Vidiš li kako onaj oblak sliči devi.
P: Po svojem obliku doista sliči devi
H: Čini mi se da je sličniji lasici
P: Ma da sa strane je sličniji lasici
…..

http://www.jstor.org/pss/2866603

Moto Nautilusa: MOBILIS IN MOBILI

Malo bolje pogledaj, klin je.

"Prvo je padalo onda je raslo, pa sam kupovala i bilo je uzbudljivo." ivana7

New Report

Close