braune,
potpore ( na to si mislio, ne na otpore) se trebaju crtati hloc grafu za raspon od 3200-4200.
otprilike su na:
3900
3700
3550-3600.
mislim da sutra ne idemo ispod 3900, već sam to napisao.
molim sve čitatelje da mi udjele asa.
po mogućnosti komada 4 (šteta ograničenja 3/24h) – štujte moga nick-asa.
[kiss] [tongue] [thumbsup]
jer kad dasa skupi puno asa
grobnozi* često stvarno nema spasa. [tongue]
* grobnoza= grobex + prognoza, op.a.
drys je imao dan gornjeg obrata 19.05.:
otvorio je više (ca 112) nego u petak, završio niže(ca 104) uz udvostručen volumen trgovanja.
20.05. je otvorio još nešto niže(ca 103) i zatvorio ispod 100, uz još veći volumen.
jučer blagi oporavak uz manji volumen
a što kažete na ovaj scenarij (iz priloga)? Meni se čini sasvim mogući. Dao bih mu više od 50% vjerojatnosti!
Ovo što si ti nacrtao nije klin nego trend. Moguće.
Ali ako je tek 5. val na redu, moraš paziti na križanje MACD grafa i RSI oscilatore koji su lizu SELL
signala, tako da mislim da se taj 5. val odradio.
Podjeljeni smo. Vidjet ćemo slijedeći tjedan.
[/quote]
Šta sam reka. Klinovi su Baronova furka.
TA bez klina, više ne prolazi.
Mikulamali, razvoj kojem se i ja nadam.
jupiiiiiiiiiiiiiii!
uspija atačirat sliku za grobi:
klin prema dole + podrška na 3900= sutra mali odbijanac ??
@vlad1111
a da probas prebacit u PDF format?
Ovaj Baron i prije je bio opčinjen s macd, a u zadnje vrijeme su mu klinovi postali furka.
Na ATPL nije hanging man, već kratka zelena s kratkom donjom i gornjom sjenom.
Abacus grafovi što se svijeća tiče ne vrijede ništa.
Inače da bi bio hanging man obrazac, svijeća mora otvoriti i zatvorit više od prethodne svijeće. Isti je uvijek na vrhu.
Svaki dan se uči kolega. Nitko nije prepametan za TA, čak i oni najiskusniji.
Vidjet ćemo koliko sam pogriješio za hanging man, i za klinčinu,i za MACD [wink]
A Abacus to što ima pogrešne svijeće, moglo bi se diskutirati.
[/quote]
Mislim da bi se formacija klina kako ste ucrtali na ATPL i njegovo probijanje trebalo uzeti s rezervom, kolega. Čini mi se da je to prije posljedica dosezanja targeta nakon potvrde W formacije i retrace prijelomnice oko 3000. Klin nakon početne neodlučnosti, stvara napetost u suprotnom smjeru od trenda i linija grafa bi trebala uvjerljivije pratiti navedenu formaciju, a OHLC graf ipak ukazuje na prilično pravocrtno gibanje unutar cjenovnog tunela za vrijeme up rallya. Ni point&figure prikaz zasad još nije u sell signalu. U prilog Vašoj tezi dosega pada nakon probijanja pretpostavljenog klina ide općenito narušen sentiment, gdje bi se nakon doživljene snažne korekcije moglo pomalo panično reagirati na svako down kretanje.