čudnovata trgovina …
prema psihološkoj analizi očekivala sam napucavanje cijena preko svake mjere za kasnije ubiranje pristiglih dividendi ( skok prometa 19. nakon 14.30.h). danas mi se učinilo "namjerno" plašenje padom. iako nije neobično da crobex malo "predahne"
očito da svi mai i veliki žele dividende plasirati na čim nižoj razini.
molba za poznavatelje ili ima li tko ideju kako protumačiti visoku vrijednost RSI na Vaš link s obzirom na povijest.
nalazimo li se napokon na preokretu trenda ili je cro- prekupljen?!?
tu su od jučer ili jutros, za razliku od geronima, a sutra će doć ivek.
najradije bi se išibo po prstima jer se opet nisam držo vlastitog plana i ko tele danas uletio, a tek sutra rasprodaja.
Ma EWT mi je ostalo za onih 4, 5 valova sp 500 i atpl.
Ali stvarno, jaki dugogodišnji otpor – potpora je bio na cca 4.000, a sad ga nitko na spominje. Evo da ja budem, najveći optimist ovdje i da kažem da se zaustavljamo u prostoru 3.950 – 3.970
Ja sam pobornik one prvo skoči pa reci hop.
Druga stvar, zbog koje ne mislim da bi mogli potponuti duboko koliko već dosta forumaše (ne i ti) govore je obujam trgovanja posljednjih dana.
Bar dionice koje ja pratim (osim jdpl) jučer nisu pokazivale veće promete koji bi ukazivali na nekakav iskrcaj, a i ukupni promet na zse nije bio veći od današnjeg (čak manji), a što me dovodi u sumnju da bi ovo bio kraj započetog trenda.
Današnji pad je bilo za očekivati, jer Crobex je morao ohladiti, ali već sada zazivati dvostuka dna je pomalo smiješno. Imam osjećaj da su i neki na ovom forumu mislili da tržište nakon pad može pravocrtno gore, pa manji retracment dočekuju kao najavu sloma.
I treće, veći fondovi više ne mogu dopusti klizanje tržišta kao što su to učinili kraje trećeg i početkom četvrtog mjeseca. Probijanje 3.900 bi ako pogledaš sentiment na ovom forumu, bilo bi iznimno opasno i izazvalo bi rasporodaju, koja se ne bi mogli obraniti ni na 3.700, a da ne govorim što bi im ponovni pad značio u smislu povlačenja udjela, upravo u trenutku kad se pomalo počelo vraćati povjerenje u tržište. Ovo bi slomilo par manjih OIF-ova, a onda je pitanje što će biti s burzom u Hrvata.
Slažem se, ali dionice koje su jako rasle idu dole i obrnuto.
ništa ne mogu atačirati.
pokušao nekoliko grafova, ali ni jedan nije prošao!
jpeg,gif,png,
različite kombinacije piksela,
ćorak.
[/quote]
jesi upisivao extenzije malim slovima jpg…,to bi moralo prolaziti [huh]
tu su od jučer ili jutros, za razliku od geronima, a sutra će doć ivek.
najradije bi se išibo po prstima jer se opet nisam držo vlastitog plana i ko tele danas uletio, a tek sutra rasprodaja.
[/quote]
ja pokušavao sugerirati ljudima da se ne zalijeću…
zbog prenaglog rasta…
ništa ne mogu atačirati.
pokušao nekoliko grafova, ali ni jedan nije prošao!
jpeg,gif,png,
različite kombinacije piksela,
ćorak.
[/quote]
jesi upisivao extenzije malim slovima jpg…,to bi moralo prolaziti [huh]
[/quote]
ne ide
Ma EWT mi je ostalo za onih 4, 5 valova sp 500 i atpl.
Ali stvarno, jaki dugogodišnji otpor – potpora je bio na cca 4.000, a sad ga nitko na spominje. Evo da ja budem, najveći optimist ovdje i da kažem da se zaustavljamo u prostoru 3.950 – 3.970
Ja sam pobornik one prvo skoči pa reci hop.
Druga stvar, zbog koje ne mislim da bi mogli potponuti duboko koliko već dosta forumaše (ne i ti) govore je obujam trgovanja posljednjih dana.
Bar dionice koje ja pratim (osim jdpl) jučer nisu pokazivale veće promete koji bi ukazivali na nekakav iskrcaj, a i ukupni promet na zse nije bio veći od današnjeg (čak manji), a što me dovodi u sumnju da bi ovo bio kraj započetog trenda.
Današnji pad je bilo za očekivati, jer Crobex je morao ohladiti, ali već sada zazivati dvostuka dna je pomalo smiješno. Imam osjećaj da su i neki na ovom forumu mislili da tržište nakon pad može pravocrtno gore, pa manji retracment dočekuju kao najavu sloma.
I treće, veći fondovi više ne mogu dopusti klizanje tržišta kao što su to učinili kraje trećeg i početkom četvrtog mjeseca. Probijanje 3.900 bi ako pogledaš sentiment na ovom forumu, bilo bi iznimno opasno i izazvalo bi rasporodaju, koja se ne bi mogli obraniti ni na 3.700, a da ne govorim što bi im ponovni pad značio u smislu povlačenja udjela, upravo u trenutku kad se pomalo počelo vraćati povjerenje u tržište. Ovo bi slomilo par manjih OIF-ova, a onda je pitanje što će biti s burzom u Hrvata.
Slažem se, ali dionice koje su jako rasle idu dole i obrnuto.
[/quote]
Ma to nema veze oni i zele ljude opeljesit za lovu – to im je jedina misao vodilja i nemaju obzira. Uz fondove tu su i veci igraci koji rade zajedno. Vidim da dobro predvidjaju kretanje indexa u SAD-u i to im je pokrice. Mislim nije to neki problem predvidjet ali treba imat iskustva s ovom nasom bagrom i procitat sto su zamislili.
Signali za prodaju su bili još jučer vidljivi . Trokuti su signalizirali pad kao i veoma pouzdani RSI.
danas izgleda odmah na otvaranj ispod 4000…
otišli.
4000 nije bil izražena teh. granica otpora.
samo psihološka.
za koju na startu nitko ne zna hoće li se probiti.
sad kad je zbubana, treba vidjeti igra li ovdje psihologija bivše vodeće znamenke ikakvu ulogu…