Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

a ovdje puno toga ovisi o fondovima.
izgleda da neki fondovi zadnjih dana prodaju- neki oif-ovi su u banani.
i, što bi se desilo kad bi krenili s naglom rasprodajom npr. 200-300 milja kuna?
odosmo na 3700.
minimalno.
ipak, nadam se da će fondovi, ako i budu, razumno prodavati.
iako vjerujem da međusobnim dogovorom mogu koordinirano lupit po bidu, napravit paniku malih i kasnije se nakrcat po 10-30% nižim cijenama uz ostatak keša.
kao što znamo, i to je bio dio nedavnih zbivanja…

Šta ako nam naprave duplo dno? Da se naravno još jednom ukrcaju jeftino, jer mislim da se nisu svi fondovi baš jeftino nakrcali od dna na 3200.

"Prvo je padalo onda je raslo, pa sam kupovala i bilo je uzbudljivo." ivana7

Iako je to i meni blaga bojazan jer sam sad skoro 100% u dionicama, duplo dno možda i ne bi bilo tako strašno, pa nismo valjda toliko naivni da bi i drugi put propustili takvu priliku… Ako ovo ozbiljnije krene prema dnu, prodajem sve pokretnine i nekretnine, vadim sve dostupne kredite, zadužujem se kod svih kamatara i – utrpam [tongue]…
Znam da se već to 100 puta spominjalo, ali moram postavit to pitanje – Vlad, u tom slučaju na koje razine može potonut grobi?

Even if it's free, you can always buy it cheaper.

ne rade atačmenti.
ništa ne prolazi.

programeri pd foruma, probudite se!!!

ovo nema smisla.

GROBEX, DEC MAJ BEJBI, DONT TAČ IT!

Vlad1111 hvala na trudu u ime svih nas

[thumbsup]

BEZ PANIKE, MOLIM

Iako je to i meni blaga bojazan jer sam sad skoro 100% u dionicama, duplo dno možda i ne bi bilo tako strašno, pa nismo valjda toliko naivni da bi i drugi put propustili takvu priliku… Ako ovo ozbiljnije krene prema dnu, prodajem sve pokretnine i nekretnine, vadim sve dostupne kredite, zadužujem se kod svih kamatara i – utrpam [tongue]…
Znam da se već to 100 puta spominjalo, ali moram postavit to pitanje – Vlad, u tom slučaju na koje razine može potonut grobi?

3900
3700- snažan otpor: na 50% rasta s 3200 do 4200 + tehnički otpor
3550-3600
3200

niže ne bih navodio, prerano je.
možda neće biti potrebno, ali će se aktualizirati ako budemo blizu 3700…

sp500 na 1410.
pokušao sam postati jedan kompleksan graf sp500 (potpore,otpori,trokuti,klinovi,ewt), ali ne ide.
ukratko:
moguće da sp500 trenutačno odrađuje 4. (na dole) korak faze rasta.
pri tome bi trebao završiti oko 1400, što je i rub klina.
u 5. koraku na gore ide unutar klina prema otporima na 1460 i eventualno 1500.
potom slijedi korekcija koja može biti uistinu raznolika.

ako ovo bude obrazac kojeg će slijediti i naši fondovi, onda bi se grobi mogao zaustaviti na 3900 ili 3700.

primjetite da su u igri dva “ako”:
– ako je moja interpretacija TA sp500 točna;
i tek onda
-ako naši fondovi budu slijedili amere.

Mislim da su neki olako prihvatili kako je Crobex bez problema preletio 4000.
Istina, stvarno smo bez riječi preletjeli tu psihološku granicu.

Relativno sam novi u TA. Trenutno koristim TA sa foruma i TA sa stranica PD-a i ZSA. Iskreno me minteresira Vaše mišljenje o DLKV. Po mom shvaćanju sve se okreće prema dolje. Još nije došlo do točke kada bi to bio siguran znak. Da li prodavati odhah sutra ili pričekati presjecanje MACD-a, RSI ispod 50, …

Molim za mišljenje. Hvala.

Ajme, ponovo smo počeli s EWT

3900
3700- snažan otpor: na 50% rasta s 3200 do 4200 + tehnički otpor
3550-3600
3200

niže ne bih navodio, prerano je.
možda neće biti potrebno, ali će se aktualizirati ako budemo blizu 3700…
[/quote]

Iako moguće, a da za početak prvo apsolviramo 4.000.

Zašto mi sutrašnje jutro smrdi na rasprodaju malih, a kupovinu velikih?

Po meni ja bih pričekao sutra, ili možda ponedjeljak za prodaju.
Ako ti nije žao par postotaka u minus.
Tako ja gledam grafove.
MaCD bi se mogao presjeći slijedeći tjedan i to je nakon 5 tjedana rasta.
Rsi uskoro presjeca 50, Fast stohastic bi se trebao barem 3x presjeći u 5 dana,a williams će sutra ili u ponedjeljak pokazati sell.

Iako moguće, a da za početak prvo apsolviramo 4.000.
Zašto mi sutrašnje jutro smrdi na rasprodaju malih, a kupovinu velikih?

Jesi li siguran da će ti fondovi kupovati na ovim razinama.
Gledao sam danas kako se fondovi iskrcavaju na likvidnijima.
Mislim da će fondovi kupovati od malih na nižim cijenama.
A možda se i varam.

Relativno sam novi u TA. Trenutno koristim TA sa foruma i TA sa stranica PD-a i ZSA. Iskreno me minteresira Vaše mišljenje o DLKV. Po mom shvaćanju sve se okreće prema dolje. Još nije došlo do točke kada bi to bio siguran znak. Da li prodavati odhah sutra ili pričekati presjecanje MACD-a, RSI ispod 50, …

Molim za mišljenje. Hvala.

zavisi na koliko igras i koliko po meni je dokup na 1050 jako dobar naravno ako dodje a sad nebih prodavo

New Report

Close