Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ma dobro je vlad rekao samo mi se cini da nema dovoljno prometa a vec smo 4. dan na 4100.
S tim da smo se naglo odbili od 4300.
Mislim da nema dovljno snage za dalje.
A vidjet cemo sutra hoce li ht dividenda nesto promijeniti, mislim da ne moze bitnije utjecati! Nije to dovoljno novca…za kratkorocno je vise nego dovoljno ali na duze ne bih rekao

BEZ PANIKE, MOLIM

Jos jedan dan ista prica…4100
Sutra bi prema svim pokazateljima trebali gore, ali do kraja tjedna tko zna gdje cemo zavrsiti.
Iduci tjedan bi mogao biti zanimljiv i puno gore-dolje intraday
Samo da nekome ne pozli od ljuljanja na valovima…meni prvome [embarass]
Tko ima neke brojke koliko je novca u dividendi ht koji bi mogao ovih dana na burzu?
Po mojoj "na brzaka" racunici cca 250 milja?! Readily available ali ne znaci da ce ih i staviti
Stavi pravu stvar na pravo mjesto … + U PRAVO VRIJEME!!
Pozdrav

BEZ PANIKE, MOLIM

Samo da nekome ne pozli od ljuljanja na valovima…meni prvome [embarass]
Tko ima neke brojke koliko je novca u dividendi ht koji bi mogao ovih dana na burzu?
Po mojoj "na brzaka" racunici cca 250 milja?! Readily available ali ne znaci da ce ih i staviti
Stavi pravu stvar na pravo mjesto … + U PRAVO VRIJEME!!
Pozdrav

ajmo računicu bacit… 25% HTa išo je malima i 600 milja kn će sjest po 1860 kn na cca 3xx tisuća računa. Prosjek paketa koji su uzeli oni s više keša i upućeniji u dionice je recimo 5 paketa mada mislim da je to većina do sada prodala na burzi i ulupala u nešto drugo… većinom su to pohvatali fondovi, pa sa recimo 7,5% koliko su dobili na IPOu došli na 10%. 10% HTa je oko 8 mil dionica ili 240 mil. kn dividende… Od ovih 350.000 malih recimo da će se na burzu vratiti 70.000 što je po meni dosta optimistično jer to je novac rezdijeljen na puno računa i većini će taj novac poslužiti kao krpanje nekih rupa u kućnom proračunu. Dakle recimo da će 70k će u principu većinom taj novac staviti nazad u fondove što je oko 210 mil kn. Dakle sve skupa oko 450 mil kn i to u optimističnom scenariju. Od sve te love najviše će dobiti mirovinci koji ionako dobiju parsto milja mjesečno pa se to neće toliko osjetiti. Sve u svemu mislim da je 200 milja relativno realna računica, no možda će više dividenda pridonijeti tome da ljudi ne prodaju pod mus neke dionice za keš koji im hitno treba, te sama percepcija onih novih u dionicama da im je lova samo sjela i ništa nisu trebali raditi za nju možda olakša stres prouzročen događanjima zadnjih pola godine.

Sve u svemu, unatoč tomu što će ovo biti samo lagani povjetarac (a ne jaki vjetar) u leđa burzi, upravo bi to moglo proizvesti još jedan val optimizma i snage da ne padnemo ispod kote od 4000 i doguramo do bar 4300. IMHO.

Sve u svemu, unatoč tomu što će ovo biti samo lagani povjetarac (a ne jaki vjetar) u leđa burzi, upravo bi to moglo proizvesti još jedan val optimizma i snage da ne padnemo ispod kote od 4000 i doguramo do bar 4300. IMHO.

Mislim da je baš dividenda došla u kritičnoj fazi oporavka.
Ako se ne digne market do srijede od dividenda, nema od vjetrića ništa.
Uz to je gotov lock-up za INA-u u srijedu. [undecid]

"Prvo je padalo onda je raslo, pa sam kupovala i bilo je uzbudljivo." ivana7

Krenuo sam i dalje u učenje. Zahvaljujem iskusnim članovima na odličnim analizama ATPL, i proširujem raspravu na nove indikatore. Moje skromno tumačenje prema literaturi koja mi je dostupna je:
1. ATPL prema PVO grafikonu pokazuje nadprosječne promete posljednja 4 dana, što je dobar znak u rastučem trendu. (PVO je sličan PPO samo što se koriste EMA za volumene, divergencija se ne tumači kao buy/sell signal već pomaže u interpretaciji "vitalnosti" trenda)
2. Mass index ( http://ta-glossary.netfirms.com/taglossary-M2.htm) pokazuje preokret u trendu, kada prijeđe linije granice 27 i 26,5.
U povijesno bitnim trenucima za ovu dionicu bilo bi zgodno usporediti podudarnost signala sa drugim indikatorima. Radujem se komentarima. [proud]

Možete li reći gdje naći literauru za ove indikatore na hrvatskom jeziku? Ako ne, možete li malo pobliže objasniti te indikatore.

izgubija san inspiracijones za tupkanje na ovom nepreglednom i nepraktičnom forumu.

GROBEX, DEC MAJ BEJBI, DONT TAČ IT!

evo san gore da 100% mise99-inoj nepročitanoj poruci.
svašta.
vjeko, moš ovo i obrisat, ali ovakav forum ubija volju.
čak i najbolju.
barem moju.

svašta.
čak i najbolju.
barem moju.

Pričekaj malo, možda je zaslužila.

svašta.
čak i najbolju.
barem moju.

Pričekaj malo, možda je zaslužila.

[/quote]

a šta ako nije, a ja već utupka 100%?
a rezultat joj i dalje ostaje?

Onda ću i ja, solidarno s tobom, u kritiku novog dizajna!

ne vidi se tko je online.
nema naznake nepročitanih poruka.
poruke ne mogu otvoriti!
atači se uglavnom ne otvaraju.
blještava pozadina.
nedostatak boja u pozadini.
premala slova.
marketinški desni dio ekrana progutao sadržaj bitan korisnicima foruma.
nema opcije go to.
stranice se vremenski duže otvaraju nego prije.
blentavo ocjenjivanje korisnika.
na dnu stranice nema onog prethodna-sljedeća (naravno, niti go to).
ima toga još, al mi se ne da.

dragi moderatori, bila je ovo kratka TA novog grrrimiđa foruma.
mislim da za ovakvu TA ima kvoruma.
sad lipo pobrišite ovu poruku.
bajbaj

ashrak,
eno san ti da stoju za podršku kritici.

New Report

Close