Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Na primjeru ATPL pokazalo se da da CCI i RSI pokazuju ekstremne vrijednosti, te nagovještavaju promjenu.
Možda korištenje oscilatora koji uključuju i promete kao varijable može pomoći u anticipaciji budućih cijena. Navesti ću primjere koje sam susreo pretražujući int i lit. PVO ( % volume oscilator), On Balance Volume (OBV) te Mass Index.
Možda netko od vas (Vlad1111 ili drugi) koriste ove indikatore (neki i nisu ovisni o trendu). Kako učim nailazim na nova pitanja, pa ako se netko susreo sa ovim indikatorima i zanima ga ATPL molim da se javi.

rsi i cci mogu jako dugo ostati u prekupljenom području.
ovi indikatori pokazuju samo dio ukupne slike koja se može dobiti kombinacijom njih s još 5 oscilatora (koje ja koristim).
ni tako dobivena slika nije proročki svemoguća.
stoga je pokušavam kombinirati s definiranjem trenda(to je primarno!) te traženjem otpora,potpora i formacija.

[/quote]
Koji su to oscilatori ako nije tajna

Moto Nautilusa: MOBILIS IN MOBILI

vjekooooooo pooooooooomagaj … odmoderiraj stranicu na staro ili bar atače sredi da ih možemo otvarati

Barona za moderatora a šefa za direktora ... moji postovi nisu nagovor na kupnju ili prodaju vrijednosnica

vjekooooooo pooooooooomagaj … odmoderiraj stranicu na staro ili bar atače sredi da ih možemo otvarati

Privitci će bit sutra riješeni

Suricata suricatta

Na primjeru ATPL pokazalo se da da CCI i RSI pokazuju ekstremne vrijednosti, te nagovještavaju promjenu.
Možda korištenje oscilatora koji uključuju i promete kao varijable može pomoći u anticipaciji budućih cijena. Navesti ću primjere koje sam susreo pretražujući int i lit. PVO ( % volume oscilator), On Balance Volume (OBV) te Mass Index.
Možda netko od vas (Vlad1111 ili drugi) koriste ove indikatore (neki i nisu ovisni o trendu). Kako učim nailazim na nova pitanja, pa ako se netko susreo sa ovim indikatorima i zanima ga ATPL molim da se javi.

A gledaj stari, očito da nam osilatori trebaju pokazivati signale unaprijed ili bar nagovještaj.
U ovoj prilici kako nam funkcionira tržište, oscilatori će dobrano kasniti.
Znači pokazat će signal i onda će se signal tek za par tjedana ostvariti.
Tako je jer nam se market siluje sve u 16.
Tako ja gledam.
[/quote]
Stvarno kako kažeš "stari" ne razumijem tvoje aluzije o silovanju i drugim krivičnim djelima. Ti si već drugi koji kao da nije čuo za ništa osim elementarnih oscilatora pa mi ( a položio sam više univerzitetskih statistika) govori kako nisu svemoguće. Naime pokušavam utvrditi postoji li smisla započeti konkretnu raspravu o TA na ovom forumu, pa ponavljam molbu onima koji su čuli za ove oscilatore da se i jave.

A gledaj stari, očito da nam osilatori trebaju pokazivati signale unaprijed ili bar nagovještaj.
U ovoj prilici kako nam funkcionira tržište, oscilatori će dobrano kasniti.
Znači pokazat će signal i onda će se signal tek za par tjedana ostvariti.
Tako je jer nam se market siluje sve u 16.
Tako ja gledam.
[/quote]
Stvarno kako kažeš "stari" ne razumijem tvoje aluzije o silovanju i drugim krivičnim djelima. Ti si već drugi koji kao da nije čuo za ništa osim elementarnih oscilatora pa mi ( a položio sam više univerzitetskih statistika) govori kako nisu svemoguće. Naime pokušavam utvrditi postoji li smisla započeti konkretnu raspravu o TA na ovom forumu, pa ponavljam molbu onima koji su čuli za ove oscilatore da se i jave.
[/quote]

Kako misliš raspravu. Pa govorim ti već o oscilatorima !
***obrisano***

"Prvo je padalo onda je raslo, pa sam kupovala i bilo je uzbudljivo." ivana7

ma nisam ni mislio da ide na 1500, ali linije klina bi se po vašem sijekle tu negdje. BTW i meni se čini da je otpor na 1450 i IMO probijanje dotičnog bi nas prebacilo iz sadašnjeg usporednog u pozitivni trend ili ako već u njemu već jesmo onda bar potvrda istog.

@fazan

ne mogu reći da mi je TA baš jača strana, ali moram isto tako reći da je očito da dobar dio forumaša i sa manje znanja rade svakakve računice (pri tom ne mislim ni na tebe ni vlada da nebi bilo zabune). očito drugačije tumačimo stvari. baš zato mi je lakše gledati linije otpora, tj baš te "anlomalije" znaju napraviti pomak od 10 dana (znači ranije se dogodi), a prava prognoza može biti ključna za zaradu. naravno – samo s razinama otpora i bez TA vremenski je teže pogotidi kad će se dogoditi rast ili pad… što kaže tvoja TA?

BTW dio attachmenta ne mogu preuzeti…firefox 2.0.0.14

uf, slabo se snalazim pa sam kasno vidio …

slab promet, to je ono što me muči … ako staviš u odnos promet i smjer kretanja Crobexa dobiješ divergenciju, što nije dobro … osim toga, prelagano smo probili 4.000 da bi nam to bila neka brana …

prst je na okidaču, a štafetna palica samo čeka da je nekome predam …

I love the Smell of Profits in the Morning

Krenuo sam i dalje u učenje. Zahvaljujem iskusnim članovima na odličnim analizama ATPL, i proširujem raspravu na nove indikatore. Moje skromno tumačenje prema literaturi koja mi je dostupna je:
1. ATPL prema PVO grafikonu pokazuje nadprosječne promete posljednja 4 dana, što je dobar znak u rastučem trendu. (PVO je sličan PPO samo što se koriste EMA za volumene, divergencija se ne tumači kao buy/sell signal već pomaže u interpretaciji "vitalnosti" trenda)
2. Mass index ( http://ta-glossary.netfirms.com/taglossary-M2.htm) pokazuje preokret u trendu, kada prijeđe linije granice 27 i 26,5.
U povijesno bitnim trenucima za ovu dionicu bilo bi zgodno usporediti podudarnost signala sa drugim indikatorima. Radujem se komentarima. [proud]

@vlad1111
Sto mislis o recenici u kojoj Murphy kaze kako kako je dvostruko dno vjerojatnije ako bi bio preslika onoga sto se desavalo na vrhu.
Imali smo sva vrha pa bi mogli i dva dna.
Ako se uzorak ponavlja onda je ovo vjerojatnije od necega novog?!…

@Geronimo

Jel moze update crobexa? Oni lijepi Bloomberg grafovi ako nije problem
Za, recimo, zadnjih 6 mjeseci HLOC…

A jel ima nekakav servis s kojeg mogu skinuti hloc crobex ili moram sam na zse u Excelu cratati

BEZ PANIKE, MOLIM

Evo sestomjesecni

SAM PROTIV SVIH

ponovo

SAM PROTIV SVIH

Nazalost ne radi,moraju momci sa poslovnog jos poraditi na ovome.Jeli neko mozda uspio preuzeti?

SAM PROTIV SVIH

@geronimo:

kolega bio bi zahvala na komentaru zadnja dva dana trgovanja i eventualnom predviđanju razvoja situacije za dalje… još stojite pri tvrdnji da nema ozbiljnog sell signala ?

PROKLETA JE AMERIKA I ZLATO ŠTO SJA !!!!

New Report

Close