preuzimanje atačmenta:
desni klik
save background as
otvoriti spremljeni file.
meni thnk ne otvara…
evo je opet.
Ne otvara mi privitak ni na IExploreru ni na Firefoxu??? Pliz pomoć.
Na primjeru ATPL pokazalo se da da CCI i RSI pokazuju ekstremne vrijednosti, te nagovještavaju promjenu.
Možda korištenje oscilatora koji uključuju i promete kao varijable može pomoći u anticipaciji budućih cijena. Navesti ću primjere koje sam susreo pretražujući int i lit. PVO ( % volume oscilator), On Balance Volume (OBV) te Mass Index.
Možda netko od vas (Vlad1111 ili drugi) koriste ove indikatore (neki i nisu ovisni o trendu). Kako učim nailazim na nova pitanja, pa ako se netko susreo sa ovim indikatorima i zanima ga ATPL molim da se javi.
Vjerojatno otkrivam toplu vodu ali korištenje % price (skoro ista informacija kao i MACD) i % volume oscilatora te mass indexa daju skroz nove mogučnosti interpretacija. Što velite na par interpretacija od strane iskusnih u TA, zabave radi. [proud]
Na primjeru ATPL pokazalo se da da CCI i RSI pokazuju ekstremne vrijednosti, te nagovještavaju promjenu.
Možda korištenje oscilatora koji uključuju i promete kao varijable može pomoći u anticipaciji budućih cijena. Navesti ću primjere koje sam susreo pretražujući int i lit. PVO ( % volume oscilator), On Balance Volume (OBV) te Mass Index.
Možda netko od vas (Vlad1111 ili drugi) koriste ove indikatore (neki i nisu ovisni o trendu). Kako učim nailazim na nova pitanja, pa ako se netko susreo sa ovim indikatorima i zanima ga ATPL molim da se javi.
A gledaj stari, očito da nam osilatori trebaju pokazivati signale unaprijed ili bar nagovještaj.
U ovoj prilici kako nam funkcionira tržište, oscilatori će dobrano kasniti.
Znači pokazat će signal i onda će se signal tek za par tjedana ostvariti.
Tako je jer nam se market siluje sve u 16.
Tako ja gledam.
rsi i cci mogu jako dugo ostati u prekupljenom području.
ovi indikatori pokazuju samo dio ukupne slike koja se može dobiti kombinacijom njih s još 5 oscilatora (koje ja koristim).
ni tako dobivena slika nije proročki svemoguća.
stoga je pokušavam kombinirati s definiranjem trenda(to je primarno!) te traženjem otpora,potpora i formacija.