Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

​https://www.bitcoin.hr/

https://tradingeconomics.com/croatia/stock-market;

a kam bu krenula ZSE

CROBEX je porastao za 67 bodova ili 3,85% od početka 2021. godine, prema trgovanju na ugovoru o razlici (CFD) koji prati ovaj referentni indeks iz Hrvatske.

Očekuje se da će se hrvatska burza dionica (CROBEX) trgovati na 1764,77 bodova do kraja ovog tromjesečja, prema globalnim makro modelima Trading Economics i očekivanjima analitičara. Veseleći se, procjenjujemo da će trgovanje iznositi 1702,98 za 12 mjeseci.

https://tradingeconomics.com/croatia/stock-market

Croatia Stock Market (CROBEX)

​​

što će pokrenuti našu burzu https://www.seebiz.eu/kolumne/…ati-billu-milleru/249167/

Poklonici bitcoina žele vjerovati Billu Milleru

KRIPTOVALUTE

SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal

Objavljeno: 10.01.2021 / 10:16
Autor: Siniša Malus
KOLUMNA – Kriptovalute su i na početku nove godine nastavile rekordne pohode. Tržišna kapitalizacija svih kriptovaluta već iznosi više od tisuću milijardi (bilijuna) dolara.

Za manje od mjesec dana vrijednost se bitcoina udvostručila i popela preko 40 000 na 20 000 USD, a altcoin je imao sličan (ili čak veći) rast.

Tržišna vrijednost bitcoina (770 milijardi po cijeni od gotovo 42 tisuće dolara) već je premašila Facebookovu. Novčana mreža tako vrijedi više od društvene. Ključno je pitanje je li to kao i 2017. godine opet spekulativni balon i – naravno – hoće li uslijediti novi pad od 80%, što je bitcoin već doživio.

Ovaj put priča bi trebala biti drugačija, jer je prošlogodišnji rast poduprt “pametnim” novcem institucionalnih investitora koji bitcoin vide kao zaštitu od svih posljedica divljeg tiskanja novca. Neke su tvrtke čak sve svoje novčane (dolarske) rezerve pretvorile u bitcoin. JPMorgan predviđa da bi bitcoin mogao dugoročno dosegnuti razinu od 146.000 USD.

Divlji rast kriptovaluta također je privukao pažnju laičke javnosti, što bi polako mogao biti znak za uzbunu. Google sada ima rekordan broj upita za ethereum, ali trećinu manje za bitcoin nego u ludilu 2017. Burze Coinbase i Binance, kao i mrežne platforme poput Revolut i eToro, bilježe snažan porast interesa novih ulagača. U SAD-u bi čak i oni koji imaju pravo na 600 dolara pomoći mjesečno željeli ulagati novac u bitcoin, u ništa drugo i nigdje drugdje u svijetu.

Svi su uvjereni da su kupnjom bitcoina napravili posao stoljeća da će brzo barem udvostručiti ulaganje. Njih ne zanimaju prošli lomovi bitcoina, pred očima im je tek prošlogodišnji rast. Učinak FOMO (strah od propuštanja) – strah pojedinaca da će propustiti vlak kad je ulaganje vruće, a koji bi trebao juriti samo prema gore (time dodatno gura cijenu).

Aardwark, 22.12.2020. u 15:34

Da ne zamre tema

Update

Sljedeca 3 mjeseca ce biti interesantno

Zivi bili pa vidjeli

Samo logirani korisnici mogu vidjeti privitke.

plavi01, 11.01.2021. u 12:50

prije nesto vise od godine dana sam pisao na temi kriptovalute kako sam se maknuo iz ove naše dioničke močvare,i počeo svoje znanje implementirati na kripto tržišta,portfelj mi je procvjetao.u dobroj namjeri sam pozvao svih da uzmu dio tog kolača i da se uključe na to tržište,komentari koje sam dobio bili su u stilu ”ostati ćeš bez gaća”…svima njima imam jednu stvar za poručiti:

KRIPTOVALUTE

Objavljeno: 10.01.2021 / 10:16
Autor: Siniša Malus
KOLUMNA – Kriptovalute su i na početku nove godine nastavile rekordne pohode. Tržišna kapitalizacija svih kriptovaluta već iznosi više od tisuću milijardi (bilijuna) dolara.

Za manje od mjesec dana vrijednost se bitcoina udvostručila i popela preko 40 000 na 20 000 USD, a altcoin je imao sličan (ili čak veći) rast.

Tržišna vrijednost bitcoina (770 milijardi po cijeni od gotovo 42 tisuće dolara) već je premašila Facebookovu. Novčana mreža tako vrijedi više od društvene. Ključno je pitanje je li to kao i 2017. godine opet spekulativni balon i – naravno – hoće li uslijediti novi pad od 80%, što je bitcoin već doživio.

Ovaj put priča bi trebala biti drugačija, jer je prošlogodišnji rast poduprt “pametnim” novcem institucionalnih investitora koji bitcoin vide kao zaštitu od svih posljedica divljeg tiskanja novca. Neke su tvrtke čak sve svoje novčane (dolarske) rezerve pretvorile u bitcoin. JPMorgan predviđa da bi bitcoin mogao dugoročno dosegnuti razinu od 146.000 USD.

Divlji rast kriptovaluta također je privukao pažnju laičke javnosti, što bi polako mogao biti znak za uzbunu. Google sada ima rekordan broj upita za ethereum, ali trećinu manje za bitcoin nego u ludilu 2017. Burze Coinbase i Binance, kao i mrežne platforme poput Revolut i eToro, bilježe snažan porast interesa novih ulagača. U SAD-u bi čak i oni koji imaju pravo na 600 dolara pomoći mjesečno željeli ulagati novac u bitcoin, u ništa drugo i nigdje drugdje u svijetu.

Svi su uvjereni da su kupnjom bitcoina napravili posao stoljeća da će brzo barem udvostručiti ulaganje. Njih ne zanimaju prošli lomovi bitcoina, pred očima im je tek prošlogodišnji rast. Učinak FOMO (strah od propuštanja) – strah pojedinaca da će propustiti vlak kad je ulaganje vruće, a koji bi trebao juriti samo prema gore (time dodatno gura cijenu).

Aardwark, 05.02.2021. u 17:20

Aardwark, 22.12.2020. u 15:34

Da ne zamre tema

Update

Sljedeca 3 mjeseca ce biti interesantno

Zivi bili pa vidjeli

Daljnji pad??

Zadnjih par dana sam malo gledao… čini mi se da TPNG testira potporu i ide gore vrlo skoro. A DLKV bi mogao malo zaroniti na 6,70, pa prema gore. To imam, pa sam to i gledao. Baš da vidimo. U tom duhu sam u petak i dokupio TPNG.

Oni koji se ne sjećaju prošlosti, osuđeni su da je ponavljaju.

HT od 250 kn dao je u prošlosti crobex na 2200 bodova. Gospodo tehničari zamolio bi Vas za TA analizu HT. Dali prolazimo otpor 19.

HPB i ERNT izgledaju potentno.

.

HPB se konsolidira ispod 210 nakon brekaouta iz trokuta. Kada/ako probije ovu razinu targetiram 250.

.

ERNT se također konsolidira u obliku falling wedge-a nakon breakouta iz ranijeg range-a. Cijena je školski testirala 208 i izgleda da stidljivo pokušava uteći.Prvi target mi je 230, drugi 240.

You can't stop the waves. But you can learn how to surf.

*… skolski testirala 205…

netko kupi 3 kom HPB po 216, jucer nitko nije htio prodati po 210 i sad 10 sekundi nakon sto je isla na 216 netko rusi sve do 208. Pa ajde reci jel ovo normalno. Doslovno netko mrzi zaradu i prodaje jeftinije. ZNA SE ne sa svojom lovom. Dakle fondovi… Isti ti fondovi su kipali KOTR po 90 EUR ne tako davno… a gdje je cijena sad. Samo nek prodaju meni je to odlican znak iako mi se gadi.

razni crnogorci, bjelogorci, zorangutani, amadeo, mikardo, persuric i ostali infantili bez muda su na ignoru..a možda je to sve jedna jadna osoba.

mitkko, 19.02.2024. u 19:14

HPB i ERNT izgledaju potentno.

.

HPB se konsolidira ispod 210 nakon brekaouta iz trokuta. Kada/ako probije ovu razinu targetiram 250.

.

ERNT se također konsolidira u obliku falling wedge-a nakon breakouta iz ranijeg range-a. Cijena je školski testirala 208 i izgleda da stidljivo pokušava uteći.Prvi target mi je 230, drugi 240.

Dobre analize, kolega. HPB za sada odrađuje jako lijepo i 250 nebi bilo nikakvo iznaneđenje, iako po meni, dugoročni target je na dosta višim razinama.

ERNT se puno više muči i mislim da ćemo tu još malo pričekati daljnji rast.

Da, nažalost, ERNT se muči. Panična reakcija na izvješće, cijena se u konačnici ipak oporavila… eto je sada opet na toj ključnoj (tako povijesno izgleda) razini na 204. Nisam ovime oduševljen, dat ću joj još malo prostora i onda vjerojatno rezati. Sada se formira nekakav veliki “flag”.. generalno takvi veliki patterni puno ne obećavaju, ili ako se i ostvare su obično vrlo tromi. Nemam pojma, za sada “wait&see”, uz tendenciju da prvom prilikom izlazim, ako ne sa svime onda barem smanjujem poziciju na pola. Glupo mi je sada izaći kada je cijena na razini podrške, ali neću dugo razmišljati ako padne ispod.

.

Ovdje sam prekršio dva pravila kupovinom ove dionice – prvo pravilo koje kaže da ne smiješ ulaziti u trejd prije izvješća (jer će cijena tu reagirati ovisno o rezultatima  izvješća, a ne tehnikalijama), glupan sam potpuno zaboravio da izvješće izlazi za par dana, i drugo pravilo da se trebaju kupovati “loptice skočice”, a ne “jaja” – naime, treba gledati na koji način se cijena odbija od neke ključne razine prilikom “dipa” – da li brzo odskoči kao loptica, ili se razbije kao jaje. Ovo je nažalost jaje.

.

HPB zato odlično napreduje, još malo pa smo na cilju… tu nemam šta dodati.

.

Imam novog konja za trku – RIVP. Cijena je zadnjih godinu dana formirala veliku “trubu”, prije dva i nešto mjeseca smo vidjeli breakout i od tada gledamo retest i konsolidaciju u obliku rastućeg trokuta. Cijena je trenutno na gornjem rubu trokuta. Target trube je oko 5,00€. Ovo je za razliku od ERNT i HPB puno likvidnija i tromija dionica pa mi onda i pozicija može biti duplo veća. U ovom slučaju sam zadovoljan i sa manjim pomacima cijene – ovdje tako pecam cca 5%. Cijena može “već sutra” napraviti breakout, ali može i još jednom testirati donji rub trokuta, dakle razinu negdje oko 4,65.

JDPL je danas imao fantastičan dan. Nakon što se cijena cijedila gotovo cijelu prošlu godinu, prije tri mjeseca je cijena probila tu downtrend liniju i od tada se konsolidira. Danas smo napokon vidjeli breakout iz te konsolidacije. Cijena je praktički u jednom danu poskočila do prvog targeta, odnosno vrha prijašnjeg breakouta. Ustvari ništa neobično na ovako slabo likvidnim dionicama.

.

Današnji veliki volumen mi daje za pravo promatrati ovo kao početak novog uptrenda. Sljedeći prirodni target je 11.90, što je +25% od današnje zaključne cijene. Treba vidjeti kako će se cijena konsolidirati nakon ovog naglog skoka i tražiti priliku za ulaz za napad na sljedeći target.

New Report

Close