Prvi put nakon dugog vremena stavljene su dobre crte. Inače nema ovdje znalaca. Bio je možda to Vlad111 ali i on je 2009 nakon završetka krize preko "bare" prognozirao pad i tako nestao u praistoriji. Sve ostalo je ovdje samo priča….
[/quote]
što poštovani Croman veli za ekonomski lab
POVEZNICA ekonomski lab za sada djeluje kao apaurin V.Šonje odlične analize POVEZNICA
[/quote]
postovani gospodine Plavi
Ja postivam ljude koji uptrebljavljaju Fundamentalnu analizu i tim putem pokusaju cinit isto, sto ja cinim zadnjih 20 godina, to jest ulazu puno rada za pokusat vidit “buducnost”.Ne postoji 100% siguran sistem,ali Tehnicka analiza, a specialno RTEA anilize, imaju po nekad vrlo dobre rezultate.U slijedecem postu cu dati 2 primjera.
primjer 1: RTEA Analiza za USDTRY (ucinjena 13 aug 2018 ) (ispunjena 17 aug 2018)
2 dokumenta / slike : jedna pokazuje analizu napisanu na Twitteru (Swedskom) a druga grafikon koji pokazuje sto se desilo
Primjer 2: RTEA analiza za DAX index ; Ovo je bila takozvna EOD analiza, to jest “End Of Day ” analiza. EOD analize daju jedan “grub ” pogled na moguci razvitak. Ja sam 2 okt 2018 stavio tu analizu na Svedski Twitter . Dax je isao prema ca 11500.
Zelim dati na znanje da je to bio zadnja analiza sto sam ucinio na Twitter-forumu.
Prevod Svedskog texta :
” DAX Moguci razvitak: val 4 prema 12500-12600) i posle toga na dole prema 11200
R or Wr Time will tell RTEA analyza stvorena 2 okt 2018 ”
Posle 20 godina na svjetskim burzama i tisuce TA analiza smatram da TA ima prednost kod pokusaja da se predvidi sto nas ceka na burzama.
Zelim dati na znanje da ja od 12 okt 2018 vise ne cinim analize.
Odgovor za pitanje u vezi V.Sonje je da on ima svoj pogled, koji ja delomicno djelim.
Mozda ne delim misljenje da u razdoblju 12 -15 mjeseci nece doci do “krize”.
6% pada nije kriza, ali na primjer 20-25 % pada je jedna malo veca kriza.
I takvu vidim kao mogucu.
Odgovor za pitanje u vezi V.Sonje je da on ima svoj pogled, koji ja delomicno djelim.
Mozda ne delim misljenje da u razdoblju 12 -15 mjeseci nece doci do "krize".
Buduci da sam dosao u Svedsku kao desetogodisnjak i zivim u Svedskoj vise od 50 godina onda se nadam da imate razumijevanje da moj “hrvatski” je ono sto sam se naucio u bivsoj Jugoslaviji.
Sa dobrom voljom se moze razumjeti ? nadam se.
Mozda ne delim misljenje da u razdoblju 12 -15 mjeseci nece doci do "krize".
Buduci da sam dosao u Svedsku kao desetogodisnjak i zivim u Svedskoj vise od 50 godina onda se nadam da imate razumijevanje da moj "hrvatski" je ono sto sam se naucio u bivsoj Jugoslaviji.
Sa dobrom voljom se moze razumjeti ? nadam se.
[/quote]
sve 5 i razumije se
Schiff: Burzovni balon veći od onog od 2008. Autor/izvor: SEEbiz / Tanjug
Datum objave: 14.10.2018. – 20:04:18
NEW YORK – Financijski balon na burzama veći je od onog od 2008. godine, i njegovo pucanje će daleko teže pogoditi američku ekonomiju, ocijenio je poznati ekonomist Peter Schiff.
Wall Street i američka ekonomija su na pragu krize, a pad krajem ovoga tjedna bio je alarm, smatra Schiff, koji je i direktor kompanije Euro Pacific Capital, koja pruža savjete u bankarskim poslovima.
„Ovo balon nije samo na burzi, nego u cijeloj ekonomiji“, rekao je on u intervjuu za televiziju Fox.
Schiff predviđa recesiju koju će pratiti rast potrošačkih cijena i koja će biti „mnogo bolnija“ od „velike recesije“ koja je trajala od prosinca 2007. do lipnja 2009.
„Mislim da, kada Amerikanci izgube posao, vidjet će koliko će im troškovi života rasti i to dosta dramatično, sve to zajedno bit će naročito bolno“, rekao je on.
Američki predsjednik Donald Trump je za najveći pad na burzama od veljače okrivio Fed (centralnu banku), jer je podigao kamate.
http://www.seebiz.eu/kako-objasniti-aktualni-burzovni-potop/ar-183051/
KOREKCIJA ILI KRAJ BIKOVSKOG TRŽIŠTA Kako objasniti aktualni burzovni potop?
Poštovani Croman.Mislim da ste stigli na vrijeme na ove stranice
danas cijenjeni T.Pili ima članak
dolaze li medvjedi,indeks sp500 probio teh.podršku,analitičari smatraju da nije ispunjen glavni preduvjet za medvjeđe tržište,a to je recesija ……..
dolaze li medvjedi,indeks sp500 probio teh.podršku,analitičari smatraju da nije ispunjen glavni preduvjet za medvjeđe tržište,a to je recesija ……..
igor gvozdanović, rasprave/rješenja
ovaj tjedan mnogo toga na rješavanju u svijetu amerika,kina,brexit ….
naši fond menađeri nemaju ove godine nikakvu zaradu a biti će zanimljivo kako će i oni reagirati
Kod nas je bear (medvjeđe) tržište već godinu i pol, pa smo napredniji od njih, a sada da li će doći i kod njih vidjet ćemo…
Axelrod
odlično a kad će prestati medvjeđe tržišta i kako u medvjeđem tržištu uklapa
ovako malo s brda/zdola u gore što sam postao postavlja mi se pitanje kako i kada bi mogli IPO hep,hac,aci arz a hdz je u drugoj polovici mandata a IPO će uz lijepa obećanja biti potreban da se podmaže raja za glasanje.Izbori/recesija mi baš ne ide skupa pa ako ima netko neka razmišljanja da podjeli učesnicima ovog bloga.Koliko ja vidim fond menadžeri su prikupili lovu i kada bi moglo početi buđenje TK RH
https://novac.jutarnji.hr/novcanik/nakon-najlosije-izvedbe-u-sedam-mjeseci-americki-dionicki-indeksi-zabiljezili-rast/7941640/
evo u jamerici recesija gotova a mi smo još uvijek u medvjeđem tržištu kad će da procveta cveće u naše preduzeće nitko ni da zucne.hahahah