Kolega Tigrus sve je ispoštovano, trokut još nije na 2/3 i ponedjeljak ako okrene crveno,
onda je pad do 1780 garantiran. A lako moguće i niže do 1660-1680.
Pozitivne divergencije se tek trebaju formirati.
Prošli put je Crobex na ovakvu situaciju zaronio 20%, dakle očekujem pad
i to već od ponedjeljka ili utorka. S tim da nije bio samo 1 pad, već pad
pa skok i onda konačni propad i dno te početak dugotrajnijeg rasta.
Dakle čekaju nas nova 2 propada i sasvim sigurno će biti jeftinije dionica.
Evo primjer Zvečevo očekujem na 25-30, Viadukt na 50-60, Belje na 5-6,
Vupik na 13-15kn, Ledo na 1600-1800kn…..itd…
Evo uvećano da vidite da je trokut i da će probiti dolje vjerovatno u ponedjeljak ili utorak.
Pad ispod 1925-1930 će označiti početak PRODAJE.
A zaron će ići minimalno do 1780, a lako moguće i nešto dublje, cca 1720-1740.
Ako pogledamo samo TODEX grupu i prodavače i količine onda je pad ZIHER siguran.
Imat ćemo novo dno ispod 1800, ako bude brže možda stanemo na 1760-1780,
ali kako je 5-val ići će malo sporije u početku pa kasnije brže, stoga je 1720 lako moguće.
Iskustvo kaže da u pretjerivanju ni 1640 nije isključeno. Dakle mislim da je minimum pad
do 1780, a iskustvo kaže 1720 jer točka proboja nije testirana.
Fibo linija je na 1780, ali uvijek ta linija bude probivena nekih 4-5%, dakle 1720 je
dno po meni.
Evo uvećano da vidite da je trokut i da će probiti dolje vjerovatno u ponedjeljak ili utorak.
Pad ispod 1925-1930 će označiti početak PRODAJE.
A zaron će ići minimalno do 1780, a lako moguće i nešto dublje, cca 1720-1740.
Ako pogledamo samo TODEX grupu i prodavače i količine onda je pad ZIHER siguran.
Imat ćemo novo dno ispod 1800, ako bude brže možda stanemo na 1760-1780,
ali kako je 5-val ići će malo sporije u početku pa kasnije brže, stoga je 1720 lako moguće.
Iskustvo kaže da u pretjerivanju ni 1640 nije isključeno. Dakle mislim da je minimum pad
do 1780, a iskustvo kaže 1720 jer točka proboja nije testirana.
Fibo linija je na 1780, ali uvijek ta linija bude probivena nekih 4-5%, dakle 1720 je
dno po meni.
Moguce
No mora biti neka loša vijest
http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/u-washingtonu-svi-pricaju-o-agrokoru-zdravko-maric-na-sastancima-u-svjetskoj-banci-progovorio-o-svom-statusu-u-vladi-i-o-kreditu-iz-hpb-a/5944153/
MMF je u utorak objavio proljetne ekonomske procjene prema kojima bi hrvatski bruto domaći proizvod (BDP) u ovoj godini trebao porasti 2,9 posto, čime je revidirao na više svoju jesensku procjenu o rastu od 2,1 posto. Vlada u projekciji proračuna za ovu godinu očekuje stopu rasta BDP-a od 3,2 posto.
A ja vidim samo dobre
Ps. Ledo target bombon
Da odmah razjasnimo, simetrični trokut ne znači uvijek i nastavak trenda. Obzirom da karakterizira neodlučnost tržišta uz opadajući promet, nekad jedna vijest odluči da li će probiti gore ili dolje. Što znači da može biti i reversal. Da li će ova vijest koju je chiko naveo biti presudna za gornji proboj, šanse su skoro 50:50 a možda i više 🙂
A davanje targeta u propadanju je uzaludan posao, jer kad se jabuka otkine s vrha, najprije će udariti u 1 granu ispod, pa u slijedecu itd. a jedino što je sigurno, da će završiti na podu.
Kad još malo bolje proučiš ovaj navodni simetrični trokut, ako cijena ode gore onda ga nije nit bilo, jer bi bile samo 4 dodirne točke. Jer kako je avenger nacrtao gornju liniju trokuta nije dobro. Gornja crta počinje od 1. vrha, pa tako imamo 2 dodirne tocke gore i dolje, sto znači neriješeno dosad ali na domaćem terenu.
Što se tiče mogucnosti da je ovaj trokut 4. val ili moguci dio velikog ABC gdje bi ovaj trokut bio abcde, i to je upitno obzirom da ovih navodnih 3 vala i nisu baš po pravilima. ( 5+1 nemre bit duži od 3.vala) Uglavnom da zaključim, dosad nema čvrstog obrasca koji bi potvrdio daljni pad, barem po TA. Do sad!
igh bi ja oko 150-130kn lovio .hbg samo long 🙁
Kad još malo bolje proučiš ovaj navodni simetrični trokut, ako cijena ode gore onda ga nije nit bilo, jer bi bile samo 4 dodirne točke. Jer kako je avenger nacrtao gornju liniju trokuta nije dobro. Gornja crta počinje od 1. vrha, pa tako imamo 2 dodirne tocke gore i dolje, sto znači neriješeno dosad ali na domaćem terenu.
Što se tiče mogucnosti da je ovaj trokut 4. val ili moguci dio velikog ABC gdje bi ovaj trokut bio abcde, i to je upitno obzirom da ovih navodnih 3 vala i nisu baš po pravilima. ( 5+1 nemre bit duži od 3.vala) Uglavnom da zaključim, dosad nema čvrstog obrasca koji bi potvrdio daljni pad, barem po TA. Do sad!
Ja isto mislim da nema dokaza za daljnji pad.
Posebno ako pogledamo:
1. Daily MACD koji daje Buy signal
2. Morning star patern koji je potvrđen
3. Debeli oversold na tjednom grafu
Dodatno, potvrđena je projekcija rasta hrvatskog BDPa za +3%.
Teško da ce se sa ovim argumentima nastaviti pad. Jako teško.
Projekcija rasta je pod uvjetom da TODEX grupa opstane.
Bude li to kroz 20-30 dana neriješeno mnogo stvari CROBEX
može propasti i do 1640-1660.
Dakle TODEX grupa bi bila 6-7% BDP-a i ako se izvrne uskoro ronit
će Crobex značajno.
@tigrus
Ako ne bude pada onda bi moglo i ovako nekako. Zuti bi bio gurtley a crveni buterfly. I tako bi se i onaj tvoj na igh realizirao. I onda bi nesto mogli i zaraditi, u suprotnom iskakanje s minusima.
@tigrus
Ako ne bude pada onda bi moglo i ovako nekako. Zuti bi bio gurtley a crveni buterfly. I tako bi se i onaj tvoj na igh realizirao. I onda bi nesto mogli i zaraditi, u suprotnom iskakanje s minusima.
Savjet
Zaboravi gartley
Vrlo zeznut patern koji često pretvori u nešto drugo
Bolje prati bat i crab
Sigurniji su 😉
Kolega Chiko to je sve vrijedili do situacije sa agrokorom međutim sad je druga igra a MMF administracija to još uvrstila u svoje analize i predviđanja,gora je današnja izjava predjednika udruge banaka u danjašnjem intervju za htv gdje konstatira da če nas agrokor koštat 2.5 do 3 % BDP-a a vrlo moguče i da nas gurne u ponovnu recesiju
@tigrus
Uz ove mogucnosti ja vidim potencijalni butterfly na Dalekovodu.
Ako CD napravi 1,61% dolazi do mog targeta od 32,5 kn koji sam vidio jednom drugom metodom analize.
Moguće je da ce brodari vuci dole i štopati Crobex, tako da ce dionice sa formacijama imati dovoljno lufta da odrade visoke targete.