Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

update BLJE
moj MA

"Nikad čovjek ne može da kaže onoliko mudrosti koliko može da prešuti gluposti" top spameri 1 serislav 2 zorangutan 3 trial

Crobex pad ispod 1940 će označiti početak prodaje.
Target: 1820 i dogodit će se.
Strpljivo s kupovinom.

Avenger,

Argumentirajte svoje targete sa analizom.
Ne mozete samo tako davati targete.

Nacrtajte Graf

Ovo je topic na kojem se pojavljuje sve više uspaljenih nickova koji su pali s Marsa i odmah mudro sipaju analize iz rukava, ovisno o naručitelju.
Čak mi je inače antipatični tigrus postao drag i simpatičan među ovim novim generacijama mudraca tipa krikman (koji je bivši …), zmajki, avenger itd. …
Pazi ovog avengera, registrirao se prije dva dana i odmah tuče iz svih topova, kao da je dokazani majstor.
A svi su mu postovi na najperspektivnijim dionicama – Vijadukt, Belje i Vupik.
Šta ti je hrvatsko samopouzdanje bez pokrića.
Mora da je porijeklom iz susjedne države, tamo svi sve znaju najbolje.

halfte trinken, halfte Šarcu geben

Jubito smiri se, nije sve tako crno kako izgleda.

Evo još par mojih mudrolija, obzirom da sam “novogeneracijski mudrac” sa 16 godina bavljenja tk. Ovdje bi neki propisivali tko smije a tko ne smije nešto za objaviti. Dakle, koji je poriv uopće biti aktivan na forumu tipa poslovnog. Najvjerojatnije da dok se bulji u “..balicu” mora se nekako i ubiti vrijeme. Drugi poriv vjerojatno je da se sazna neka vijest ili razmišljanje koje bi imala utjecaj na tk, iako je neshvatljivo iritantno dugo moderiranje postova kao da se radi o drzavno vojnoj sigurnosti, ili će netko utjecajan prosuti važnu insajdersku informaciju, pa da se nebi najbrži okoristili. Možeš misliti. Evo slučajem što imam kćerku pa tako i slučajem zeta i slučajem iz fondovske industrije, u zadnjih par godina nisam od njega dobio nikakvu povlaštenu informaciju, ne zato što mi je nebi dao nego čisto onako jer je nema kao i mi “obični” forumaši. Ali ono što sam saznao je to da trguju na slične načine kao i mi, često ishitreno, iz taštine, nepromišljeno itd. Pa se čak bave i ta (zamisli?!) s tom razlikom da rade tudjim novcem, I oni čitaju forume, zamisli?!, vjerojatno takodjer iz gornjih poriva. Uglavnom da ne mudrujem previše, utjecaj foruma i pojedinih forumaša je neznatan na bilo kakvo kretanje u tk. Ali je moguć utjecaj na odluke pojedinaca, to je sigurno, pa tako čak i moji postovi mogu utjecati na odluke što mi nije poriv ili ipak jest, neznam valjda malo. Možda su moji postovi za optu nekog nagovorili da udje ili da iz atpl izidje( sto bi im bilo dobro da su napravili barem kratkoročno), jer ja sam ponajviše swing trader, s daytrade izletima. Ali u svakom slučaju svatko može skrenuti pažnju na neki detalj koji i iskusnijem oku može promaknuti. Pa tako i onaj koji se registrirao prije 2 dana tipa avenger može nešto vidjeti što nekom promakne, npr. trokut u nastajanju ( ali koji još nije realiziran, u smislu još nije formiran) u padajucem trendu s targetom koji se na taj način odredjuje. Da li će tako i biti to nitko ne zna, ali naznaka je tu i mora se uzeti u obzir i pratiti dnevno. Činjenica je da je padajući trend prekinut, ali potvrde o novom rastućem nema, barem je ja ne vidim po ta.
Šta se tiče multinickova, u čemu je problem, svi se nickovi prije ili kasnije isprofiliraju u stvarne karaktere iz stvarnih života, pa kad z..eru u virtualnom svijetu, krenu s novim ispočetka. Barem da je tako moguće i u stvarnom životu. Toliko, i oprostite na jutarnjem davežu, rano sam se probudio uzurpiran osobnim problemima iz stvarnog života.

Opiši nam svoje probleme.

Opiši nam svoje probleme.

Hoću rado, ali mi prije toga ti opiši u čemu je tvoj problem. Non stop si napet, zajedljiv i ljut, previše analiziraš vjerojatno. S takvim stavom se ne more lova zaradit nit u polju a kamoli na burzi. Spušil si veliku lovu?! Svi su, ako ti je to nekakva utjeha. Prije ili poslije. Ti, vidim već poduže pratiš tk, pa to znaš. Ali ne znaju ovi mladi ljudi, kojima je netko prodao priču o lakoj lovi. Zato i osjećam potrebu iz tko zna kojeg razloga da im kažem da se ne upuštaju u nešto šta ne razumiju, jer će izgubiti, i to puno. I na kraju ce morati doprinijeti istinitosti one francuske, gl.p kao dioničar.

Moj problem trenutno je nebitan.
Pricaj nam o sebi.
Sto te muci?

Molim moderatora da otvori temu “Psihoterapija” na kojoj bi ljudi pisali o svojim problemima. Hvala.

ex. maratonac (05.10.2007.)... :-)))

Moj problem trenutno je nebitan.
Pricaj nam o sebi.
Sto te muci?

Nerazumim zašto bi tvoj problem bio manje bitan od mog. Al dobro, ako inzistiraš. Trenutno me muči 1001 stvar. npr. razne bolesti, operacije, starenje, društvo u cjelini, utjecaj nevaljalih ljudi, jad i bijeda prozaične svakodnevice, nemoral, vjera, podjele po boji rasi i vjeroispovjesti, glad djece, tv program, proljetna siječa drveća na ulici, mržnja, raznorazni manijaci laznog domoljublja, neiskrenost, pozeri, luđaci itd neznam koliko sam nabrojao ali mogao bih doći do navedenog broja. Jel dovoljno?!

Moj problem je moj problem i nisam se javno ocitovao o njemu dok si ti napisao, citiram:

“Toliko, i oprostite na jutarnjem davežu, rano sam se probudio uzurpiran osobnim problemima iz stvarnog života. ”

Dakle, gledajuci tvoj problem i razmisljajuci o njemu tesko mi je doci do zakljucka sto on u biti je odnosno sto je tocno tvoj problem. Poistovjecivati se generalno nije dobro jer problem koji nije tvoj moze postati tvoj.

New Report

Close