Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ledo ,vrlo zamimljiv chart. ali to cu stavit kao naknadnu pamet cijeli ovaj” kaos ” ..gdje i kamo i kada ,odstupanje 7% ja valjda ok 🙂

"Nikad čovjek ne može da kaže onoliko mudrosti koliko može da prešuti gluposti" top spameri 1 serislav 2 zorangutan 3 trial

Na čemu bi trebao biti?! Gann fanovima, boxevima, wolf waves, ewt, but, butterfly ( sad je bio na atpl) gartley? To i igra donekle kod amera. Prošao sam to odavno, mozes potraziti slikice iz 2009. Poslije dugo proucavanja i experimentiranja, koncept jednostavnosti i osnovnih obrazaca uz price actions se pokazao i najuspjesniji. Znači bez traženja svetog grala, uhvatiti se jednog koncepta trejda i to je dovoljno. I iskustvo. Bez njega nema nista. Burza je za 90% ljudi mjesto gubljenja novca. Ali ono sto zelim reci je da se može nauciti ne gubiti, pa cak i zaraditi 🙂
A sad sam se odlucio malo vise pozabaviti tk čisto iz viska slobodnog vremena, obzirom da sam otišao u mirovinu. I tako to.

Evo da nebi samo ostalo na teoretskom ćarlijanju. kod atpl je u najmanju ruku bio ab-cd, uz skoro pa idealni butterfly. Omjeri ab/xa kao i ad/xa su ok. Skoro pa školski. Način trgovanja je detaljno opisano na int. pa koga zanima. uz ovakve obrasce uvijek kombiniram i trend analizu uz pracenje divegencija itd.

Evo da nebi samo ostalo na teoretskom ćarlijanju. kod atpl je u najmanju ruku bio ab-cd, uz skoro pa idealni butterfly. Omjeri ab/xa kao i ad/xa su ok. Skoro pa školski. Način trgovanja je detaljno opisano na int. pa koga zanima. uz ovakve obrasce uvijek kombiniram i trend analizu uz pracenje divegencija itd.
atpl ,suglasan, top je tu blizu ako vec nije 🙂 nitko ne pogadja u bod .to je valjda jasno FA taboru .ili nije jos ?

"Nikad čovjek ne može da kaže onoliko mudrosti koliko može da prešuti gluposti" top spameri 1 serislav 2 zorangutan 3 trial

TA znam skoro pa sve, bez nepotrebne skromnosti,
pratit cemo..zasad vidim da si jos na oscilatorima i megafonima,trokutima,zastavicama,klinovima..tj,osnove
[/quote]

Dajte vi Zmajki opalite neku analizu sa nekim naprednijim alatima od ovih gore navedenih geometrijskih likova.

Jako sam znatiželjan sto bi to moglo biti.

atpl ,suglasan, top je tu blizu ako vec nije 🙂 nitko ne pogadja u bod .to je valjda jasno FA taboru .ili nije jos ?
[/quote]

Ima li jos kakva analiza gdje dionica ide dalje preko 500 kn buduci da se pise o daljnjem rastu potraznje a ako to bdi poprati velikim rastom?….

Normalno da je moguć rast i preko 500, tko brani? U tom slučaju je bearish butterfly odradio onaj pad do 370. TA je paraznanost nešto u rangu astrologije, pa se ponajviše barata sa vjerojatnostima ostvarenja pojedinih obrazaca u %. Koga zanima procitati Bulkowskog ili barem prelistati. Za svaki obrazac je dao postotak vjerojatnosti ispunjenja itd.
To znači nema obrasca ili neceg slicnog u ta koja garantira 100% . Ali je 100% sigurno, da se bolje ravnati prema vjerojatnosti od 70% nego onako sta bi se reklo napamet iz lude glave. To najbolje zna onaj koji je pokupio neku ajme bolest pa pita dr sta ce biti s njim. A on mu učtivo sluzbeno odgovori ili ljubazno ako si mu stogod lipog donija, da je vjerojatnost prezivljavanja u % tolika i tolika, pa sad ako si sretniji nadjes se u onoj grupi preživljenika. Pa kad može tako egzaktna znanost prognozirati u % onda može i ta kao takva. Uglavnom, na crobexu se pojavila moguca naznaka morning doji star, za potvrdu trebala bi u ponedjeljak biti jedna zelena svijeca. U tom slucaju bi udarila u trend liniju pada. A onda cemo vidit sta ce bit dalje.

Normalno da je moguć rast i preko 500, tko brani? U tom slučaju je bearish butterfly odradio onaj pad do 370. TA je paraznanost nešto u rangu astrologije, pa se ponajviše barata sa vjerojatnostima ostvarenja pojedinih obrazaca u %. Koga zanima procitati Bulkowskog ili barem prelistati. Za svaki obrazac je dao postotak vjerojatnosti ispunjenja itd.
To znači nema obrasca ili neceg slicnog u ta koja garantira 100% . Ali je 100% sigurno, da se bolje ravnati prema vjerojatnosti od 70% nego onako sta bi se reklo napamet iz lude glave. To najbolje zna onaj koji je pokupio neku ajme bolest pa pita dr sta ce biti s njim. A on mu učtivo sluzbeno odgovori ili ljubazno ako si mu stogod lipog donija, da je vjerojatnost prezivljavanja u % tolika i tolika, pa sad ako si sretniji nadjes se u onoj grupi preživljenika. Pa kad može tako egzaktna znanost prognozirati u % onda može i ta kao takva. Uglavnom, na crobexu se pojavila moguca naznaka morning doji star, za potvrdu trebala bi u ponedjeljak biti jedna zelena svijeca. U tom slucaju bi udarila u trend liniju pada. A onda cemo vidit sta ce bit dalje.

Dragi Krikman,
vidim po tvojim postovima da si dobronamjeran i nesebičan na pokojem savjetu. Ne poznajem teh.analizu,pa će i moje pitanje biti možda malo nespretno. Kolika je migućnost u %, da ATPL u slijdećih 3 godine prijeđe ATH. Ako budeš ljubazan pa mi odgovoriš, možda te nakon toga priupitam još samo jedno pitanje.
Veliko hvala!
Sretan Uskrs svim tehničarima! 😃

Veliki pozdrav glavnom kreativcu foruma Woodironu, My Moonu, ali ne manji Bubimiru. AJMO PROMATRAT 😀😎✌🤘🤙🖐👌👍🤚👋👋

TA znam skoro pa sve, bez nepotrebne skromnosti,
pratit cemo..zasad vidim da si jos na oscilatorima i megafonima,trokutima,zastavicama,klinovima..tj,osnove
[/quote]

Dajte vi Zmajki opalite neku analizu sa nekim naprednijim alatima od ovih gore navedenih geometrijskih likova.

Jako sam znatiželjan sto bi to moglo biti.
[/quote] tigre, nije dovoljno samo ovo procitati i sve je rijeseno https://www.amazon.com/Technical-Analysis-Financial-Markets-Comprehensive/dp/0735200661

market evoluira i trejderi se moraju ponasati u skladu sa trendovima

Sretan Uskrs svima.

Ovdje uvijek iste diskusije.

Što god daje rezultate, dobro je.
Druga je stvar što se sve brzo razvija, što čini “stare” obrasce i načine neučinkovitim.

Jedan sistem, novijeg datuma, uz malo modifikacija.

1 ES futures ugovor, 60 min graf. Slippage 1 tick.

Evo jedna optimistična vizija za narodnu dionicu.

Normalno da je moguć rast i preko 500, tko brani?

moguce je naravno, ali ne zelimo bit oni zadnji za gasenje svjetla 🙂

New Report

Close