Mislim da se vi proserajete, jer nemate pojma o ničemu. I najbolje vam je da se pokupite s burze jer ce te ostati i bez gaća kao i njih 90%. Da bi opstao na burzi treba ti najmanje 15 god iskustva i ucenja koje ukljucuje i TA. A forum kao forum je namjenjen ponajviše druženju, i razmjeni ideja, gluposti i sl. Investitor kupuje dobru firmu prema ek. Parametrima a vrijeme kupnje odlucuje prema TA.
ovdje dolaze i komentiraju oni kojima druge analize nisu pomogle da svejedno gube ,i ovo vam je tema za ljecenje frustracija .
1700 crob cca i kupovina
Ne bih rekao da nema nekog obrasca. Rast je išao u 5 valova, a i ovaj pad također. Sad smo u 5 valu. Tako da je lako mogući i hs s targetom 1600.
Gdje si bio i što si radio?
Ništa.
To je život.
Mislim da se vi proserajete, jer nemate pojma o ničemu. I najbolje vam je da se pokupite s burze jer ce te ostati i bez gaća kao i njih 90%. Da bi opstao na burzi treba ti najmanje 15 god iskustva i ucenja koje ukljucuje i TA. A forum kao forum je namjenjen ponajviše druženju, i razmjeni ideja, gluposti i sl. Investitor kupuje dobru firmu prema ek. Parametrima a vrijeme kupnje odlucuje prema TA.
potpisujem, upravo to i ja tvrdim, tko kupuje i prodaje na osnovu foruma neka se odmah pozdravi sa svima, ali nije potpuno beznačajan niti forum, kada sam vidio danas ovoliku količinu online prijatelja, znao sam da će izazvati neku nepodopštinu, ali baš -4,10 % nije njihovo djelo, ne bi oni toliku rasprodaju izazvali
Investitor kupuje dobru firmu prema ek. Parametrima a vrijeme kupnje odlucuje prema TA.
a što kad se dogodi kao sada na ZSE da je npr. LEDO odlična firma, odlična FI, dokap mirovinaca po 8000 kn, a onda ispliva da je dala jamstva za agrokorove kredite koja su možda i veća nego cijela imovina firme? i još ne znaš je li ugovorima o kreditu imovina firme pod hipotekama koje se mogu svaki čas aktivirati??
ova burza je divlji zapad, ne pomaže tu ni FA, ni TA, samo instinkt za golo preživljavanje jer lako je biti u plusu kad sve raste, ali uspio je tek onaj tko bude u plusu i kad burza pada
Tko kaže da financijskim izvještajima treba vjerovat. Šta se tiče divljeg zapada, obzirom da sam i na američkoj burzi aktivan tamo je još veći zapad, i bez poznavanja TA tamo nemaš šta niti proviriti, o forexu da i ne govorim.. Nije mi namjera praviti se pametan, nego reći da je stvar u učenju. Može se naučiti ne gubiti, u tome je poanta. Trend, 3 indikatora koji pokazuju kad se uskače ili iskače, i u slučaju greške stoploss. Iako je ovaj potop uzrokovan agrokorom, bilo je vidljivo iz aviona a samim tim i iz grafa da će doći do malo većeg pada. Da nije agrokora bio bilo bi nešto drugo. 5 realiziranih valova rasta je bilo indikativno za izlaz.
Evo ovo sam poslao jednom kolegi prije odbijanja na 50% rasta, TA nije svemoguća ali je u velikom postotku dobra. A ako joj se pristupi najozbiljnije i prati i radi prema pravilima, onda je dovoljno moćna da nešto zaradiš.
Evo ovo sam poslao jednom kolegi prije odbijanja na 50% rasta, TA nije svemoguća ali je u velikom postotku dobra. A ako joj se pristupi najozbiljnije i prati i radi prema pravilima, onda je dovoljno moćna da nešto zaradiš.
Dobro, ali obično je korektivni val u 3 koraka. ABC.
Zašto ste napisali da treba 5 koraka?
Pa nije impulsni val prema dolje.
Za sad je tako. Trend je negativan, ukoliko prijeđe zelenu crtu, moguć preokret ako rsi prijeđe 50 a macd 0 itd. To su osnove. Oni koji sad kupuju moguce da ce dosta dobiti ali moguce jos vise izgubiti. Ja kupujem samo u slučaju preokreta trenda, s tim da bi cijene kod pojedinih dionica kad nastupi buy signal bile vece i do 20 %, ali pravilo ove vrste kocke je takvo. Sve drugo je teška kocka sa nesagledivim gubitcima, ali bitno je naglasiti tko je sretan i s mogucim dobitcima. S tim da ovi sretni sto slucajno pogode opet ne znaju kad izići i tako opet na kraju izgube. I tako se ide u krug gdje njih 90% gube. TA je u 90% točna i treba joj vjerovati i kad ego misli drukčije.