graziani
mislim da si u pravu samo i taj ras ce odradit par dionica koje vrijede al su vec i do sada dobrano napucane
CROBEX je probio, veselite se.
Nije ništa probio. Volumeni nikakvi.
Udarac u neprobojnih 1861 i gornju liniju padajućeg kanala.
Rame u formiranju.
Slijedi pad
@balvampira,
teško je na temelju ove slikice što si stavio baš odmah zaključiti da se radi o formiranju drugog ramena i padu. Ne bih ja tako. Za sada je to samo špekulacija bez ikakve potvrde u volumenima i drugim parametrima…
Inače, pozdrav ekipi, i samo pomalo!
Što se tiče analiza, imate vrhunskih knjiga, a ne nekakvo guglanje i onako površno upoznavanje s tim…
Nego euro mi ne izgleda dobro
Ajmo komentari, da ne pričam sam sa sobom.
crobex…1800 zasad drzi
dugorocno ..prozor, 1700 ne smije pasti.
@tomo7
da, zasada raste ono što zarađuje. i točno je da je većina ili barem dobar dio već preskup, no bolje tako nego da se napucavaju stečajuše.
Udarac u neprobojnih 1861 i gornju liniju padajućeg kanala.
Priznati se mora da ste dosta inovativni. Nakon glave s ramenima bez ramena, imamo dosta zanimljiv kanal bez kanala. Morate imati barem dvije točke na oba ruba da bi mogli povući kanal. A i poanta kanala je da se cijena kreće od jednog ruba do drugog, a ne da prati liniju kanala.
A bilo bi još zgodno da se odlučite koji ćete tzv. applied price koristiti za povlačenje linija: vrh/dno/zatvaranje/otvaranje stupca ili neku težinsku funkciju. Ovako kada koristite jedno pa drugo, kako vam odgovara, to je malo smiješno.
Ali eto, otpor na 1860 doista postoji.
3 metode.
Čini se da većina ne razumije šta ove črčkarije znače, pa da malo pojasnim.
Ova crta označena sa IHS je linija vrata (neckline) od Inverted/Inverse/Bottom H&S, ukratko kada probije tu liniju, statistički gledano postoji prihvatljiva vjerojatnost da će se neko vrijeme kretati u tom smjeru, do targeta. I naravno da neće ići pravocrtno tamo.
linija koju sam označio sa trend ustvari u ovom slučaju nema neku signalnu snagu, nego je ustvari samo potvrda da je promijenjen smjer kretanja. zgodno je kako je možemo gledati kao support/resistance, što je poantirano u točki 4.
A ove brojalice, to vam je iz EWTa. Preporučio bi kolegi vampiru da malo prouči Elliot Wave Theory, nakon toga bi mu barem H&S mogao postati jasniji. To je model kojim se može opisati kretanje cijena. O njegovoj prediktvinoj moći se može raspravljati, no definitivno su neke stvari dobro posložene. Poanta je da nakon što se probije točka 5/B/1 prema gore, možemo sa velikom sigurnošću reći da će se jedan ovakav niz 1-2-3-4-5 stvoriti sa dnom u točki a/B/1.
I sada, veliko finale. Da li na temelju ovoga možemo predvidjeti ili garantirati da će CROBEX narasti do npr. 1920? Ne, ne možemo. Samo postoji vjerojatnost da će se to dogoditi, koja je mrvu veća od vjerojatnosti da se to neće dogoditi. Dakle što više ovakvih pokazatelja imate, to je vjerojatniji rast, no garancija vam ne postoji nikakva.
@inverter
i kak ti se čini, bi mogli imati jači odbijanac od 1.32 ili pričekati do 1.3?
imamo žestoki support, i solidno formiran ABC 1:1 od vrha….
EDIT: sada vidim i grafove, 2×100%
Poanta je da nakon što se probije točka 5/A/1 prema gore, možemo sa velikom sigurnošću reći da će se jedan ovakav niz 1-2-3-4-5 stvoriti sa dnom u točki a/B?/2?.
ah…
[/quote]
Praviš euro tjednu analizu??? Kako to, kada po tebi dugorocne analize nemaju nikakvog smisla[emo_ooooo]
Kako možeš praviti uopce kratkorucnu analizu, kada ne znaš dugoročnu? (baba buba mara)
dugorocna za index sp 500[emo_plazi]
http://mediacdn.disqus.com/uploads/mediaembed/images/239/9775/original.jpg