ja ne znam sta ce biti, ja sam usao prosli tjedan u cash.
zlu ne trebalo.
puno toga ne ovisi o nama.
nadalje mi smo plitko trziste gdje se i sa miljom kuna napravi cuda i izmjeni TA naopačke.
nemalo se desilo da grafovi govore jedno, desi se drugo.
a i ja sam ti manje-vise amater za TA i javio sam se samo zato sto mi idu na qurac konstantna navlacenja od barona i mise99, moj prijedlog ti je da ih se klonis, jer konstano zbunjuju ljude i drukaju prema dolje, a znanje im je blizu 0.ako ne i jednako tom broju.
uostalom vidis i sam koje oscilatore baron koristi.
ako vjerujes TA i zelis da ti pomaze u trgovanju, drzi se Vlada111, fazana, krpe, narocito Vlad111 nastoji dati objektivnu sliku.
koliko sam ja pratio ovaj podforum.
one price o gapovima zaboravi, eto i fazan ti je potvrdio, mise99 samo bezobrazno navlaci.
ugodno i plodonosno trgovanje!
jdpl
Sve u svemu stoji. Jak otpor na 655-660.
Međutim, u zadnjih 2 tjedna trgovanja zamjetno stvaranje potpore na razinama 620-630 i trgovanje se vrti u kanalu između 620-655, stvarajući kratkoročni horizontalni trend.
Na tvom grafu MA 20 presjekao MA 50 prema gore. To bi trebao biti nekakav buy signal. (neki drugi grafikoni ne pokazuju isti rezultat, vidim da isto koristiš abacus jer prikazuje dva dana netrgovanja u cijenovnoj liniji).
Ujedno, ako pogledaš oscilatore na atpl, a imaš u vidu da se ove dvije dionice prate, na istoj oscilatori puno bolje stoje (MACD), a CCI daje mogući buy signal.
Zato ukupno gledajući, ne poklanjam puno pažnju oscilatorima u ovom trenutku, trenutno vrlo nepouzdani.
U svakom slučaju nije vrijeme za kupnju, ali ni za prodaju (prst na okidaču). Vrijedi pričekati.
Da nisam u jdpl, a želim ući, tehnički najsigurniji buy signal bi bio poslije proboja 660 (što je moguće da bude vrlo skoro) bez obzira što bi mi oscilatori u tom trenutku pokazivali.
Fazan, što ti misliš?
atpl
John Murphy, Tehnička analiza financijskih tržišta, str 148, slika 6.8b, “Rastući klin karakterizira nagib suprotan od prevladavajućeg padajućeg trenda.” Također kaže citirani gospon da se klinovi javljaju i na vrhu ili dnu tržišnih vrijednosti te da signaliziraju obrat trenda (to je rijetkost).Volio bih se nadati da vladovi klinovi predstavljaju tu poruku. Primjer ATPL pitanja iskusnima:
Znači li to ukoliko je rastući klin točna dijagnoza da idemo dolje? Znači li to da forma dvostrukog dna može biti sastavni dio forme klina, ili moramo sačekati da dvostruko dno završi formiranje do prve točke otpora rastu (negdje sada)?
Pitam kao početnik koji je počeo čitati citiranu literaturu.
@nemo
ja ne znam sta ce biti, ja sam usao prosli tjedan u cash.
zlu ne trebalo.
puno toga ne ovisi o nama.
nadalje mi smo plitko trziste gdje se i sa miljom kuna napravi cuda i izmjeni TA naopačke.
nemalo se desilo da grafovi govore jedno, desi se drugo.
a i ja sam ti manje-vise amater za TA i javio sam se samo zato sto mi idu na qurac konstantna navlacenja od barona i mise99, moj prijedlog ti je da ih se klonis, jer konstano zbunjuju ljude i drukaju prema dolje, a znanje im je blizu 0.ako ne i jednako tom broju.
uostalom vidis i sam koje oscilatore baron koristi.
ako vjerujes TA i zelis da ti pomaze u trgovanju, drzi se Vlada111, fazana, krpe, narocito Vlad111 nastoji dati objektivnu sliku.
koliko sam ja pratio ovaj podforum.
one price o gapovima zaboravi, eto i fazan ti je potvrdio, mise99 samo bezobrazno navlaci.
ugodno i plodonosno trgovanje!
Inače MIG29 je tu mjerodavna osoba puna znanja o TA, pa kuži kad neko navlači na TA.
Jedno mi nije jasno, a to je, KAKO SE MOŽE NAVLAČITI POMOĆU TA?
Slušajući MIG29-a, možda uspijete ostati na nuli, ako ste te sreće.
@MIG29
Ja sam amater u TA. Ne navlačim dolje, jer ne mogu ja navući burzu. Istina je da sam puno u kešu i da očekujem pad. Da to ne očekujem bila bih u dionicama. Pokušavam bolje naučiti TA i zato zahvaljujem svima kada komentiraju moj komentar, jer to nam svima pomaže.
@MIG29
Ja sam amater u TA. Ne navlačim dolje, jer ne mogu ja navući burzu. Istina je da sam puno u kešu i da očekujem pad. Da to ne očekujem bila bih u dionicama. Pokušavam bolje naučiti TA i zato zahvaljujem svima kada komentiraju moj komentar, jer to nam svima pomaže.
Ma ne obraćaj pozornost na ove koji ko PITT bullovi skaču kad netko misli drugačije.
Samo ti raspali. Ima dosta za učiti na TA.[thumbsup]
Da krenemo dalje na posao, a manje na spiku.
Mišljenja na osnovu ovih slika. Usporedio sam crobex sa jednim uzorkom. Sličan klinu.
Primjer je iz knjige TA od Murphy-a. Slika 6.8c 148 str.
Sličnost sa trenutnim Crobexom je jako velika. Crobex dolazi odozgora na bearish wedge uzorak.