Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@Lanica

U principu dionice su skoro čisti Random Walk, ako gledamo sa stajališta kvantitativne analize (među koju spada i klasična ta, ali i složeniji modeli).

Skoro beskorisno je pokušavati predviđati individualne dionice na osnovi TA … ali pošto tražiš stavit ću ti neko svoje mišljenje … uzmi to sa rezervom, jer nosi jako malo korisne informacije.

Dakle,
ako vjeruješ u klasičnu TA, trend je prema dolje, nakon šoka prema dolje i elastičnog odbijanja, imamo trokutastu konsolidaciju, te u principu s obzirom na volumene, sve ovo od svibnja do sad je samo smirivanje pred novi veliki pokret…. evo čak sam stavio i neku donju stranicu trokuta da Knecht bude sretan [tongue]

Ako silno želiš kupit, stop ti se mora micat po ovoj donjoj liniji… al osobno bar bi čekao da savladamo zeleni drekec.

Do tad radije nebi ništa dirao
[tongue]

I ponavljam,
nije nam smislena ova rabota ….

Obey Ferengi Rules of Acquisition

FerengiHr. Pa ti mi izgledaš kao drugi vlad111.

& Ferengi

Trokute crtamo u valovima 2 i 4 bilo u padajućem ili rastućem trendu.

Pošto ne brojiš valove i ne upotrebljavaš EWT ni trokut ti ne može biti relevantan.

Post festum: prognoza za u ….
[yawn]

@QuoVadis

Ma samo nemoj da sam kao Vlad1111 [tongue]
Samo to ne … hehe

@Knecht19

Pa ti meni se obraćaš kao da u toj tvojoj TA postoji neka relacija između trokuta i valova. To kao neka
čvrsta veza, kao neki zakoni i pravila. Ha ha ha … Pa komedija za komedijom iz tvojih usta … ajd bar nam nije dosadno [lol]

Govorim ti samo o pravilima, koje treba poštivati – primjerice kada crtaš trokut.
Tako trokut možeš nacrtati, kada ćeš znati, da se radi o valu 2, 4 ili valu B.

P.S. kada si crtao trokut, ti si navodio mene. [yawn]

Pa klasična TA kaže da je trokut formacija. Formacija se može pojaviti gdje god ju je volja.
Pokaži prstom gdje to piše da je trokut vezan na EWT uopće, a kamoli specifično na val 2,4 ili B?

Trokutasta formacija indicira "skupljanje" energije kako se cijena zabija u vrh trokuta, te generira signal za buy ili sell, probojem jedne od stranica, nakon čega bi trebao slijediti dovoljno jak pomak cijene da ga trejder može efikasno iskoristiti.

Gledam okolo i nigdje ne vidm da je trokut vezan na EWT 😀

Gledam okolo i nigdje ne vidm da je trokut vezan na EWT 😀

Imaš u prilogu.

Sve gore i sve teže kriza za dionice tek počinje a gdje je dno? Još dosta daleko možda u Siječnju a oporavak tek Travanj ili Svibanj. Vaš link Loše, loše . Vaš linkDaljnja stagnacija i rasprodaja .Vaš link

Sve gore i sve teže kriza za dionice tek počinje a gdje je dno? Još dosta daleko možda u Siječnju a oporavak tek Travanj ili Svibanj. Vaš link Loše, loše . Vaš linkDaljnja stagnacija i rasprodaja .Vaš link

Kakve to ima veze sa tehničkom analizom?

Tko umre u jesen za njega nema zime

U ovom crvenilu nikakve analize ne pomažu opća rasprodaja. Vaš link

@Knech

Dao si isječak iz nekog teksta, knjige ili slično koji objašnjava trokute u SKLOPU ewt. Što je ok,
ako vjeruješ u EWT i klasičnu TA, onda te koncepte možeš spojiti. Ali gdje piše da se trokut MORA vezati uz valove?

Meni trokut ima puno više smisla sa stajališta "elastičnosti" koju cijena ima u sebi,
te iz interpretacije da su investitori neodlučni u valuaciji pa nakon šokova dolje gore, ne mogu odlučit u kojem bi smjeru trendirali (npr. ingra).

Mislim,
da se razumijemo osobno mislim da formacije u TA imaju jako malo do ništa značenja,
ali da nam nije dosadno polemiziram malo 🙂

No na slici INGRA dnevni možemo vidjeti da iako smo probili kao trokut prema dolje,
već se može nacrtati horizontalna psihološka linija, na kojoj smo imali zadnje dno, dakle i oni "najpametniji" koji su kupili na tom dnu, će počet prodavat ako cijena ode ispod ili već prodaju
jer ne žele ni slučajno ostat u ingri ili naprosto kapitaliziraju.

Postavlja se smislenost crtkanja crtica, kad svakih 2 metra imaš novu crticu :))

A što se tiče nekog fast trejdanja,
možda ima smisla ingru probat zatrejdat prema 4h izlazi strelica 😀
Ono jako jako kratkoročno :D, bit na bidu nisko, ako prođe prođe …. iako .. ovo je crobeks 😀
Može se maks zatrejdati par tisuća dionica kako spada .. dakle taman za burekđije 😛

Beskorisno je dakle pričat o trejdanju na Crobeksu intraday … blah …

može netko TA za ulpl.

moze:DUGOROCNI DOWNTREND !
vidi sma200 [shocked]

New Report

Close