I još sitnica; bliži li se formiranje drugog ramena ili idemo puno dublje?[rolleyes]
Postoji li u grafovima Dalekovoda i Ine gap koji još nije popunjen? [undecid] Puno toga ovisi o HT, šteta ako Crobex povuče ATPL dolje.
Postoji gap i kod Dalekovoda i kod Ine i kod još nekih.
Istina RSI je poslije velikog pada porastao u skladu s cijenom. Cijene se vukle dugo ispod SMA 20 uz pad prometa i naravno cijene. RSI također u padu kada su padale cijene. Istina momentum je bio nizak, ali nisam se mogla na to osloniti. Ali eto ode gore, a ja mislila suprotno. Valjda ću nešto naučiti iz ovoga. Ima puno sličnih grafova ovome, ali cijena nije otišla gore u dva dana. Ali taman vidiš buy signal, malo pogledaš oko sebe, a evo stiže već i sell signal. Sada je tako na burzi. Taman kada se na to naviknem ona će krenuti drugim ritmom… usporeno.
U situciji kad još nemaš na tržištu jasno izraženi trend (još uvijek kratkoročni up trend) korištenje isključivo oscilatora kao buy ili sell signala može zavarati, jer normalno je da će na početku novog trenda oscilatori vrlo brzo dosezati ekstremne vrijednosti.
Zato, dok trend ne postane jasno izražen, manje pažnje poklanjati oscilatorima. Brzo generiraju rane i pogrešne buy ili sell signale, a najpouzdanij su u sitacijama kad na tržištu postoji jasno izraženi rastući ili padajući trend.
Ovako nešto, ako me sjećanje služi, savjetovao je i Murphy, pa zato opet malo prelistaj onu knjigu.
Evo za one koji govore da tržište tj. TA ne može predvidjeti neočekivane događaje. Gledajući većinu dionica iz sastava Crobija te sam Crobi, mogu se zamijetiti dvije stvari: izuzetno mali promet i nemogućnost proboja jake linije otpora. Što je posrijedi: investitori žele da tržište krene, ali ima nešto na njihovom financijskom horizontu što ih smeta i koči ih u rastu. Stoga su oni zbunjeni i ne ulažu svoja sredstva, dok se ta smetnja ne ukloni.
Dakako, da TA uključuje izbore u brbiji i neizvjesnost koju oni donose. TA ne predviđa rezultat izbora, ali će nakon istih poslati jasan signal i dati nam granice rasta/pada.
Miše, ashrak je odgovorio na tvoje pitanje. Općenito, manje gledaj oscilatore, oni su ti kasan signal. Dobri su za divergencije.
@ mandatar da, na ht-u jučer čisti buy signal prema oscilatorima. obzirom na jučerašnji pad, danas je bio potreban oprez…
Vlad vidim da tebe to dobro ide. Daj molim te vidi za VIRO ili ULPL, vrlo su specifične. I ne mogu si ništa protumačiti. Obrati pažnju na promete na VIRO-u, ako je to uopće sada bitno. I na ULPL interesantno.
Nemo:
”
Postoji li u grafovima Dalekovoda i Ine gap koji još nije popunjen? [undecid] Puno toga ovisi o HT, šteta ako Crobex povuče ATPL dolje.
”
Postoji gap i kod Dalekovoda i kod Ine i kod još nekih.
Znači li to da vrijednosti ovih dionica nužno moraju popuniti te gapove? Događa li se to kod prve korekcije, ili dionica može nastaviti rasti uz nekoliko manjih korekcija prije popunjavanja ovog gapa?
P.S. Sorry ak sam dosadan [yawn] sa početničkim pitanjima.
mise99: ” Nemo: ” Postoji li u grafovima Dalekovoda i Ine gap koji još nije popunjen? [undecid] Puno toga ovisi o HT, šteta ako Crobex povuče ATPL dolje. ” Postoji gap i kod Dalekovoda i kod Ine i kod još nekih. ” Znači li to da vrijednosti ovih dionica nužno moraju popuniti te gapove? Događa li se to kod prve korekcije, ili dionica može nastaviti rasti uz nekoliko manjih korekcija prije popunjavanja ovog gapa? P.S. Sorry ak sam dosadan [yawn] sa početničkim pitanjima.
Inače, kažu pametniji od mene, da mora. I naravno da je bolje što prije dok ti je to još uočljivo, nego da se to dogodi nakon nekog vremena kada su na to gotovo svi zaboravili i naravno kada je sve super ne pomišljaš na najgore. Kao kad je CROBEX bio 5000 malo tko je vjerovao gdje će pasti. A ako sada ide popuniti gap malo tko će se iznenaditi. Ja tako mislim, bolje sad, nego ikad.
Vlad vidim da tebe to dobro ide. Daj molim te vidi za VIRO ili ULPL, vrlo su specifične. I ne mogu si ništa protumačiti. Obrati pažnju na promete na VIRO-u, ako je to uopće sada bitno. I na ULPL interesantno.
[/quot
Meni TA na ULPL ukazuje na rast , osim drugih indikatora pogledaj suženje Bollingera. Problem je mogući pad Crobexa koji povlači sve za sobom.
Nemo: ” mise99: ” Nemo: ” Postoji li u grafovima Dalekovoda i Ine gap koji još nije popunjen? [undecid] Puno toga ovisi o HT, šteta ako Crobex povuče ATPL dolje. ” Postoji gap i kod Dalekovoda i kod Ine i kod još nekih. ” Znači li to da vrijednosti ovih dionica nužno moraju popuniti te gapove? Događa li se to kod prve korekcije, ili dionica može nastaviti rasti uz nekoliko manjih korekcija prije popunjavanja ovog gapa? P.S. Sorry ak sam dosadan [yawn] sa početničkim pitanjima. ”
Inače, kažu pametniji od mene, da mora. I naravno da je bolje što prije dok ti je to još uočljivo, nego da se to dogodi nakon nekog vremena kada su na to gotovo svi zaboravili i naravno kada je sve super ne pomišljaš na najgore. Kao kad je CROBEX bio 5000 malo tko je vjerovao gdje će pasti. A ako sada ide popuniti gap malo tko će se iznenaditi. Ja tako mislim, bolje sad, nego ikad.
kazu pametniji od mene da ne mora ako je to tzv. “početni gap”.
na početku rasta!
[wink]