Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Evo Crobeks dobio svoju prvi strelicu na dnevnom. [tongue]
Dvosatni je za fine – tuning.

Naznačio sam range u kojem treba tražit dno, za odbijanc koji bi mogao trajati dva-tri dana …. malo je blesavno tako razmišljat, al čisto da nam nije dosadno 🙂

ADPL, ATPL, HT, maybe ERNT malo, PTKM, VIRO, bi bili kao neki kandidati za taj mikro odbijanac.

PS : evo i HT, PTKM, ERNT slike …

Obey Ferengi Rules of Acquisition

@ Ferengi
Dosta puta si pogodio oversold fazu i pravo vrijeme za kupnju prije odbijanca, ali isto tako par puta je bilo i neuspjesno, recimo atpl- pisao si da je vrijeme za buy jos negdje na 340 kn… Objasni malo gdje se postavlja i kada stop loss po ovoj tvojoj metodi ako trend krene nadolje

Petrokemija-dugoročni tjedni graf, jedan od mogućih načina razvoja situacije,
bitno je samo da ne probije donju crvenu liniju potpore, jer bi tad ušli u zonu slobodnog pada i izašli iz generalno rastućeg trenda. Po meni je velika mogućnost da se odbijemo od potpore i uđemo u 5. val

SPX 60min

Probijen kanal, simetrični trokutić s partial declineom i testiranjem kanala.. Ili zastavica?
IMHO, miriši na rast do nekih 136x, barem kratkoročno..

previdio si dobule top na 1324.

pogedaj 30 min ili satni graf.

prvi target sada je 1310.
drugi down – ako probije 1310 ide na 1295.
treci down – ako probije 1295 ide na 1265.

za realiziranje ovih targeta bitno je da proboji budu "zdravi".

[wink]
[/quote]

Vjerojantno si u pravi, iako ni 1230 nije nedostižna.

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

@labb

Ovo zadnje sa ATPL (i ATGR) je bilo više trendovski pokušaj, a ne na osnov strelica.
Strelice su pokazale u nekim primjerima izvrsnost, a u drugima veliku slabost, ako se zanemari duži graf. Naime o čemu se radi, …. dionice nemaju elastičnost kao što je ima index.

A stop loss, tj rezanje gubitaka bi trebalo biti proporcionalno očekivanom odbijancu u principu. Tako da se zadrži dobar omjer rizika i nagrade. Postoje određena pravila, al za određene scenarije. Nema jednoznačnih pravila za sve scenarije.

Konkretno sad na crobeksu mislim da je počela zona naprezanja, te sam naznačio raspon cijena u kojem bi tebalo skupljati, u početku manje, a bliže donjoj granici sve jače, i na prvom odbijancu sve riješit.

A stopovi, ovisno kako će se gibat cijene, koliko duboko i koliko brzo.

Obey Ferengi Rules of Acquisition

S obzirom da "dokon pop i kozliće krsti" … evo malo iznenađenja (bar za mene). ChiOsc za neke dionice sa ZSE. Vrlo zanimljivi su nalazi. Da ne petljam – neko gadno puši !!! (Vrijedi i obrnuto !!!)

(Chaikin Oscillator – Combines price and volume to show how money may be flowing into or out of a stock.)

[i]"Bolje živjeti sto godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi!"[/i]

S obzirom da "dokon pop i kozliće krsti" … evo malo iznenađenja (bar za mene). ChiOsc za neke dionice sa ZSE. Vrlo zanimljivi su nalazi. Da ne petljam – neko gadno puši !!! (Vrijedi i obrnuto !!!)

(Chaikin Oscillator – Combines price and volume to show how money may be flowing into or out of a stock.)

trpaju te jedinicama jer ne razumiju slike…citao sam malo postove 2007-2009 na ovoj temi…bilo je tu svega,ali par znalaca …skidam kapu…ti imas malo filozofski prostup tA ali ok…

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

Danas do 1610 pa odbijanac ili?

Ivo Sanader je otišao jer mu je tako naredio Chuck Norris.

crobex, pukla long linija trenda..koja traje iz 98 godine…dvije tjedne crvene svijece ispod linije, [undecid] krenuli su pojacani volumeni , necu o targetima…

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

crobex, pukla long linija trenda..koja traje iz 98 godine…dvije tjedne crvene svijece ispod linije, [undecid] krenuli su pojacani volumeni , necu o targetima…

Nije ništa puklo.

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

inverter nešto sam dodao na tvom grafu..pozdrav!

Vadi jedan krumpire i upita ga drugi jesu li dobri krumpiri, a ovaj prvi mu odgovori da ovi bolji i jesu, a ovi gori i nisu.

ne valja vam graf

New Report

Close