ja stvarno ne razumijem zasto bi bilo bitno jel trend rastuci ili padajuci.
koga briga za to?
tjedno opalis 3-4 trejda (zicera) sa ETFovima, uzmes +10%-15% profita i cao daci.
mislim, potpuno je nepotrebo razglabaati o tome jel trend u zadnjih 30 godina bear ili bull…
[huh]
Evo ga.
Ugrubo, imaš veliku x-w-y strukturu.
Nedostaje val y koji je a-b-c, točnije nedostaje val c koji je 1-2-3-4-5.
Živio.
pero, postoji li ijedan financijski instrument u našem svemiru koji nije u nekakvoj višeslojnoj korekciji koja će se pretvorit u jošvišeslojnu korekciju nego je u nekom seljačkom impulsu da piše ovo je 3 od III ili 3 od VI. nema veze u kojem smjeru, samo da nije korekcija nego impuls u primarnom trendu. ijedan?
[/quote]
Koliko je meni poznato nema.
[/quote]
Šta misliš, jel to do tebe ili do tržišta?
Evo ga.
Živio.
pero, postoji li ijedan financijski instrument u našem svemiru koji nije u nekakvoj višeslojnoj korekciji koja će se pretvorit u jošvišeslojnu korekciju nego je u nekom seljačkom impulsu da piše ovo je 3 od III ili 3 od VI. nema veze u kojem smjeru, samo da nije korekcija nego impuls u primarnom trendu. ijedan?
[/quote]
[/quote]
[/quote]
Ako si me htio pitat da li je to odraz mojih stavova u pogledu razvoja događanja na tržištu odgovorit ću ti s da. Ukratko, sva su tržišta međusobno povezana, pa tako i financijske izvedenice kojima se trguje, šta će reći kad neke od njih krenu u jak impuls, za očekivat je da će i većina ostalih shodno tome u nekakav impuls. Sad je samo pitanje kakva su bila prethodna kretanja o čemu ovisi jel trend primaran il nije i kakvog je smjera.
Babski rečeno, ovdje vrijedi dok nekom ne smrkne drugom ne svane. Sve ono između svitanja i smrkavanja je zapravo korekcija. Jedino zlato ima trend da je većinom na strani svitanja.
molim analizu CHF-HRK
hvala
ja stvarno ne razumijem zasto bi bilo bitno jel trend rastuci ili padajuci.
koga briga za to?
tjedno opalis 3-4 trejda (zicera) sa ETFovima, uzmes +10%-15% profita i cao daci.
mislim, potpuno je nepotrebo razglabaati o tome jel trend u zadnjih 30 godina bear ili bull…
[huh]
tako je…hmmm DAX bi mogao na test 6000pt ..
Evo ga.
Živio.
[/quote]
[/quote]
[/quote]
Ako si me htio pitat da li je to odraz mojih stavova u pogledu razvoja događanja na tržištu odgovorit ću ti s da. Ukratko, sva su tržišta međusobno povezana, pa tako i financijske izvedenice kojima se trguje, šta će reći kad neke od njih krenu u jak impuls, za očekivat je da će i većina ostalih shodno tome u nekakav impuls. Sad je samo pitanje kakva su bila prethodna kretanja o čemu ovisi jel trend primaran il nije i kakvog je smjera.
Babski rečeno, ovdje vrijedi dok nekom ne smrkne drugom ne svane. Sve ono između svitanja i smrkavanja je zapravo korekcija. Jedino zlato ima trend da je većinom na strani svitanja.
[/quote]
Ma mene samo zanima zašto se koncentriraš isključivo na korekcije umjesto na trendove i impulse?
To je bolest 98% ljudi koji koriste EWT, propsute jak trend pa petljaju po korekciji da to nadoknade, a korekcije su za odmor ne za zarađivanje.
Danas nova korekcija na niže koju predvode dionice građevinara očito su kupci na skijanju po EU.
molim analizu CHF-HRK
hvala
jel može analiza, ako netko ima alate za predviđanja?
hvala
Danas nova korekcija na niže koju predvode dionice građevinara očito su kupci na skijanju po EU.
Izgleda da je ovo postala uhodana šema, 3 dana rasta 20 dana pada. Nikad kraja ovome
[sad]
jel može analiza, ako netko ima alate za predviđanja?
hvala
[/quote]
jel se ti to šališ,ili…
Već par mjeseci čitam knjige o TA, ali i dalje se teško snalazim.
Stoga molim vrsne tehničare Tigrusa i Peru da komentiraju ovaj graf.
Hvala obojici na trudu
Već par mjeseci čitam knjige o TA, ali i dalje se teško snalazim.
Stoga molim vrsne tehničare Tigrusa i Peru da komentiraju ovaj graf.
Hvala obojici na trudu
Znam da je to čista provokacija šta me se proziva al nema veze.
Kanale i linije otpora možeš vući na tisuću i jedan način, al sami po sebi ništa ne znače ako ne uključiš još poneki parametar da bi im dao na težini.
Evo meni je trenutno draži ovaj kanal ( i linija otpora ), ako trebam predviđat hoće li indeks promijenit trend, pogotovo jer je uključena i linija sma50.
Dakle, sve dok značajno ne probije sma50 po meni nije ni izašao iz tog kanala. A definitivna potvrda promjene trenda je postavljanje novog vrha iznad 1817 bodova ( gdje je zadnji put testirana sma50 ).