DAX na 6400 u par mjeseci, rekla mi kristalna kugla.
Ovo nije poziv za kupnju ili prodaju u Frankfurtu, a bože sačuvaj na ZSE.
Bez brige u Europi se sve znalo odavno, odbijanac od 2700, pa korekcija, pa odbijanac od 2800, pa razvoj inverted head and shouldersa, sve školski…o tom već danima pričam…tko je pratio mogao je već laganini okrenut 35 posto na nekim dionicama. A uskoro će moći još više…
[/quote]
Kolega slabo Vam se ja brinem oko bilo cega, ja sam samo primjetio malu neravnotezu u Sili i to prijavio!!!
Ako dax ne prodje vrh od 29.09. Sila ce biti nesretna!!!
[/quote]
Ako, ako, ako, stalno ako. Naravno da će proći, i to glat, vjerojatno već sutra, a kad prenoći tamo onda će svi shvatit da su propustili rast indeksa od 15 posto ( govorim za one koji trguju vani ). E to će bit sila nesretna. Francuske su banke već sad puno zarade donijele…
[/quote]
Kolega pa sta se ljutite evo AKO Vi kazete ja Vama vjerujem!!
Ja sam samo balkanska primitvcina ja nikad ne znam nista sigurno!
Vaš link
Evo malo kratkotrajnog razmišnjanja glede SPX-a….
Ameri su jučer probili (lakoćom otpore od 1147-1150), međutim stali su kod slijedećih (vidi sliku).
Osobno više vjerujem u današnji odbijanac prema dole nego u nastavak rasta. Čisto iz razloga prethodnog retrace koji je napravljen baš na toj razini (0,764), te zadržavanja putanje kanala…
Odbijancem na dole stvara se izvrsna podloga za prvo razvoj Gartley-a, a potom i butterfly-a….
Još da napomenem odbijanc na dole će bit jak, ali ne toliko da dođe do prethodnog dna.
Kako je danas dan izuzetno jakih izlazaka ekonomskih podataka (payrollsi i unemployment rate),
svaki extremni podatak može bez problema utjecati na tržište….
Za mrguda i kolugu khmmma. dali ovaj grafikon ima smisla ili ste još uvijek pri onoj staroj od 7 kn.
Malo te vara RSI, a i taj HS je malo predaleko, slažeš li se. Kad dođe blizu necklinea, možda i povjerujem u vilenjake,,,za sada još neka stoji za dole. Koliko će to biti ostaje pred nama. A možda si i ti u pravu !!
LP
[/quote]
Oprosti Mrgud, dodao sam jednu crtkanu žutu liniju na tvoj graf.. Po meni bitnu.. lp
Ameri su jučer probili (lakoćom otpore od 1147-1150), međutim stali su kod slijedećih (vidi sliku).
Osobno više vjerujem u današnji odbijanac prema dole nego u nastavak rasta. Čisto iz razloga prethodnog retrace koji je napravljen baš na toj razini (0,764), te zadržavanja putanje kanala…
Odbijancem na dole stvara se izvrsna podloga za prvo razvoj Gartley-a, a potom i butterfly-a….
Još da napomenem odbijanc na dole će bit jak, ali ne toliko da dođe do prethodnog dna.
Kako je danas dan izuzetno jakih izlazaka ekonomskih podataka (payrollsi i unemployment rate),
ovo bi moglo biti realno, jer smo u overbouhgtima…
flyer – posudio sam tvoj graf i nadopunio ga svojim pogledom.
Mada sam propustio ovaj zadnji odbijanac (sjedeći u kešu u dolarima) mislim, da sada postoje realne šanse za jednim porastom čak do cca 1250. Naravno prije se moraju ameri malo ohladiti prema grafu ( hlađenje može biti manje od 1100).
Alterantivni count: još uvijek je moguć pad prema targetu od 1037 sa čime bi završili 5-[A].
Vidim da svi osim Flyera puno zuje a malo meda daju …evo vam grafovi pa ucite…sve jednostavno a sve pogođeno…
evo grafovi prije nekoliko mjeseci, prije velikog pada
http://www.poslovni.hr/forum/tehnicka-analiza–grafovi-savjeti-i-analize-2434-pg3600.aspx#post1177224
evo i nastavak
http://www.poslovni.hr/forum/tehnicka-analiza–grafovi-savjeti-i-analize-2434-pg3652.aspx#post1198115
Adio ljudi [bye]
Delux a onaj obrnuti H&S na SP&500 ne spominjete
I onaj Nasdaq nemrem nać, taj je isto bio sasvim drugčiji, kaj ne
http://www.poslovni.hr/Forum/ForumDownloads.aspx?attID=47428
[rolleyes]
Ja mislim da je ovo posve promašena kalkulacija. Dapače, mislim da bi svaki prosječni ulagač u SAD-u sa prosječnim znanjem iz tehničke analize nacrtalo ovakav ishod.
Ja vjerujem da će korekcija bit minimalna, možda tamo na 1150 plus-minus, nebitno, a onda da će uslijedit rast prema 1200.
Posve krivo zaključujete da je neckline tu gdje je. Neckline može bit nagnut prema gore il prema dolje, ovisno da li se gledaju prijašnji pokušaji stvaranja potpore il otpora. Obzirom da imamo samo dvije čvršće točke otpora koje su jučer glatko probijene, logičnije je da će se neckline formirat prema prethodnoj potpori. Prema tome, slijedi rast preko 1200, pa tek onda korekcija. Samo već sam gotovo uvjeren da se za razliku od europskih indeksa reverzni head and sholuders u americi neće realizirat.
Vidim da svi osim Flyera puno zuje a malo meda daju …evo vam grafovi pa ucite…sve jednostavno a sve pogođeno…
evo grafovi prije nekoliko mjeseci, prije velikog pada
http://www.poslovni.hr/forum/tehnicka-analiza–grafovi-savjeti-i-analize-2434-pg3600.aspx#post1177224
evo i nastavak
http://www.poslovni.hr/forum/tehnicka-analiza–grafovi-savjeti-i-analize-2434-pg3652.aspx#post1198115
Adio ljudi [bye]
Kolega delux, svaka čast, to se zove znanje, ja sam također pratio i slično sam očekivao. Tragično je da tako malo ljudi želi slušat one koji znaju šta govore i koji su to nebrojeno puta dokazali već se povlače za gomilom.
Samo bih dodao, lijepo je zaradit na shortovima, al jednako lijepo i na odbijancima. Naši ulagači pak su ovisni samo o odbijancima jer kod nas shorta nema pa se ne da na padu zaradit. Zato treba to maskimalno iskoristit i predvidjet kad će koji odbijanac i dokle će. Mada je to slaba utjeha domaćim ulagačima, al evo kako su europski indeksi puno više pali od američkih, više se kod njih isplati pazarit na odbijancima.
Eto izašli extremni podataci, znatno bolje od očekivanja…