http://freeonlinetradingeducation.com/trading-videos?Itemid=11&blogid=1399
probajte ovog malo pratit ,,mozda vam bilje legne
Umjesto bilo kakve moje analize:
http://www.alphatrends.net/2011/10/03/stock-market-video-analysis-10311/
Mislim kolega da ste vi "wannabe" tehničar kada ovog iz alfa trendova preporučate.
Taj čovjek je mega loš. Samo ga Vi pratite. Inače tu njegovu knjigu koju je napisao sam ja pročitao,
i moram priznat da je knjiga = smijeh.
Svakom tehničaru koji zna išta, je dovoljno pogledati samo jedan video tog čovjeka,
pa da mu bude jasno da mu je svaki savjet… može to gore… a može i dolje [lol]
[/quote]
pa to je dokaz da je čovjek vrhunski stručnjak u rangu jedog J.P.Morgana
evo ga opet!
slow, wiliams, macd…
juris na TNA!
sad ide odbijajac – ne znam do koliko ali definitivno ide!
vec je naime krenuo.
ps. i jucer je bio ali nazalost jako kratko…
[wink]
I evo ga, klasična korekcija prethodnog rasta s očekivanim targetima na europskim indeksima.
I potom odbijanac, novi.
Ovog puta bi trebalo ići malo sporijim tempom nego onaj prethodni, al dovoljno da se realiziraju postavljeni gornji targeti. Lijep je primjer francuski indeks, nakon očekviane 70 postotne korekcije slijedi rastući val, potom realizacija obrasca inverted head and shoulders, te dosezanje postavljenog targeta na oko 3300.
alfa – trend nije nikad dao nijednu konkretnu projekciju u životu.
pa stoga se i ne bruka nikad. ja dajem stalno vrlo konkretne stvari, pa se ponekad stoga i (z)brukam.
takav vam je to posao znate, ne možete stalno gađat vrhunski.
a evo strelice u ovom trenutku na tna i tza (sa kojima ja isključivo radim).
nisu savršene, ali rade. [thumbsup]
svaki sustav koji smislim radi 5x bolje sa tna i tza, nego na cro dionicama.
ne znam točno u čemu je stvar, ali imam neke ideje.
I naravno treba se izlagati prema više dionica, nikako ne sve u jednu. Na ATGR nikako ne bi
smjelo past više od 10% portfelja. Dakle s obzirom da smo imali 2 strelice, u prvom buy-u bi trebalo uć sa oko 1% portfelja u nju na 695, te na drugim strelicama sa 2% na 560. I imat na rezervi još novaca. A sav novac koji nije u akciji trenutno je u novčanom fondu naravno [tongue]
Strelice ne određuju dno, jer to nitko ne može na ovom svijetu,
ali one govore kada treba otvarati poziciju , te eventualno dodavati u nešto što je
"oversolod".
Isto tako treba obratiti pozornost, kako je na nekim dionicama (LKPC prvi buy, PODR…)
sustav odradio dosta dobro odmah na prvu loptu. To je s jedne strane dobro, jer se odmah
ide u plus, ali sa druge strane nema količine, pa su zarade male.
I tako,
ajde baš će biti zanimljivo pratiti performans strelica na ATGR i LKPC na kojima je
sada pušing dosta velik trenutno.
taj tvoj primjer ulaza sa 1% portfelja (100 komada ATGR na 695) znači da je cijeli portfelj 7 milijuna kuna…za prosječne forumaše bi bilo- na prvoj strelici kupiti 1-5 komada, na drugoj strelici 5-10 komada ATGR…a sad tako ulagati…
nije poanta da strelice odrede dno ali barem približno….inače kakva korist od njih? i ja mogu reći, kad dionica padne 30% kupi za 1%, ako padne još 20% kupi za 2% portfelja…opet pad 20%, kupi za 5%…inače ovo je sistem za kladionice, kad spušiš na jednom paru, duplaš na idućem, jednom moraš pogoditi po zakonu velikih brojeva [lol]
nije poanta da strelice odrede dno ali barem približno….inače kakva korist od njih? i ja mogu reći, kad dionica padne 30% kupi za 1%, ako padne još 20% kupi za 2% portfelja…opet pad 20%, kupi za 5%…inače ovo je sistem za kladionice, kad spušiš na jednom paru, duplaš na idućem, jednom moraš pogoditi po zakonu velikih brojeva [lol]
LOL ne.
svi smo čuli za martingale, a tko nije evo link :
(http://en.wikipedia.org/wiki/Martingale_(betting_system)) [lol]
kao prvo, na martingale-u (koji se obično koristi u ruletu)
ako ti prođe broj "duplanja" koji možeš izdržati gubiš – sve, što ovdje nikako nije slučaj.
slažete se?
također,
ovdje se pozicija "skuplja" da, ali s obzirom na trend.
recimo ja osobno imam stil da kupujem samo onu stranu koja je u bull-u,
te "skupljam" na strelice količinu.
a i poanta je da strelice odrede "dno" tj zonu u kojoj se dno nalazi sa
određenom preciznošću.
ako niste primjetili,
a s obzirom na ne-sadržajnost vašeg posta, te iskazanu ne-logičnost, mislim da niste primjetili,
strelice gađaju dno poprilično dobro, te zadovoljavaju mogućnost uopće takvog načina kupovanja.
ili vi smatrate da se "duplanjem" pozicije te random kupovanjem može postić isti efekt?
po vama se može “duplat” recimo lkpc od 2000 pa prema 600 jel?
i postić se isti efekt radi “zakona velikih brojeva”
lol [lol] [lol]
ja sam na faksu položio Teoriju vjerojatnosti, hvala.
PS
evo na slici vam je primjer tza,
koji je u uptrendu, i strelice na njemu [tongue]
Kolega Ferengi kako Vi znate da Brian nije dao nijednu konkretnu projekciju u zivotu, osim ako
ne pratite covjekov rad, a ako je covjek mega los zasto ga pratite?
Ne znam puno o logici jer sam balkanski primitivac,ali mi se cini da Vas zakljucak ima jednu malecku logicku greskicu!!!!!
Dosta sam ga pratio u 2007-2008.
Ali onda sam zaključio da je loš i odustao sam.
A i sad sam pogledao kad je kolega dao link neki dan,
pa sam vidio da se gospon brajan nije promijenio… ma ni trunke [thumbsup]
Bio bi zaključak jako loš i nelogičan, da izvjesnog alfatrend boya nisam uočio pred skoro će 5
godina i već mi ni tada nije bio baš nešto da bi mu se divio [tongue]
PS : vidio sam mnogo boljih tehničara od alfatrenda, koji samo reklamira svoju knjigu ljudima koji su novi u TA pa ne razlikuju dobro – od – lošeg
I evo ga, klasična korekcija prethodnog rasta s očekivanim targetima na europskim indeksima.
I potom odbijanac, novi.
Ovog puta bi trebalo ići malo sporijim tempom nego onaj prethodni, al dovoljno da se realiziraju postavljeni gornji targeti. Lijep je primjer francuski indeks, nakon očekviane 70 postotne korekcije slijedi rastući val, potom realizacija obrasca inverted head and shoulders, te dosezanje postavljenog targeta na oko 3300.
Evo toliko o kolegijalnosti, nimalo lijepo ponašanje, ja dam najprecizniju i najtočniju moguću analizu nekog indeksa i umjesto bar jedne riječi pohvale za isto zajednica me honorira kecom?
Izgleda da su im važnije ove analize koje se iz dana u dan korigiraju, prepravljaju i nanovo crtaju da bi se točno predvidilo dno il odbijanac, pa kad propadnu ti izračuni, kad se spuši lova na lošim ulazima, nikom ništa, evo stotka za pokušaj i ajmo crtat ponovo.
Jel se uopće više itko sjeća kad se reklo da bi bilo solidno rješit se dijela dionica jer bi mogla uslijedit žešća korekcija? Znam, teško je sad vrtit postove unazad. Sjećate se onda prvih trzavica s indeksom kad se izvršila dilucija zabinih dionica pa crobex pao par posto da bi se nakon par dana umjetno korigirao intervencijom burze na 21xx bodova? E bome i tad se čuo glas da bi se sve vrlo lako moglo dogodit što se sad događa, samo tko je poslušao savjet il nije je druga stvar. No tada su u interesu bili neki drugi izračuni, a ja sam po običaju "pričao gluposti".
Eee, pitat će se još za točne analize i targete…
evo ga opet!
slow, wiliams, macd…
juris na TNA!
sad ide odbijajac – ne znam do koliko ali definitivno ide!
vec je naime krenuo.
ps. i jucer je bio ali nazalost jako kratko…
[wink]
Glumac [sad] – kako ne znaš dokle gore????
Ide odbijanac – samo prema dole. Sljedeći target indexa sp 500 na na dole – 5 % – to ti je cca. 1036. [wink]