na atgr si već nekih 10-ak % pušing? isto kao i marketmakeri 🙂
Pa, na strelice se kupuje paketno, ne srlja se unutra. Količina se povećava.
Barem je tako zamišljeno za trgovanje indeksima. Vani se indeks "popravlja" gotovo non-stop
i sustav radi fino. A ako se stvarno jako promaši, prosjek ulaza je uvijek relativno blizu i gubici
su dugoročno manji od dobitaka, u tome i je cijela poanta.
A sustav je u plusu i na Crobeks – dionicama, (do sad)
ako se primjenjuje u skladu sa onim što sam pisao. Dakle na prvoj strelici kod ATGR treba uć sa početnom količinom, na sljedećoj bi trebalo dodavati veću količinu. Sve na ATGR će na kraju završit
sa plusom po toj logici.
I naravno treba se izlagati prema više dionica, nikako ne sve u jednu. Na ATGR nikako ne bi
smjelo past više od 10% portfelja. Dakle s obzirom da smo imali 2 strelice, u prvom buy-u bi trebalo uć sa oko 1% portfelja u nju na 695, te na drugim strelicama sa 2% na 560. I imat na rezervi još novaca. A sav novac koji nije u akciji trenutno je u novčanom fondu naravno [tongue]
Valjda se takvo što podrazumijeva?
Nitko tko voli svoj novac i svoj portfelj, se ne izlaže jednoj dionici u većem iznosu.
Strelice ne određuju dno, jer to nitko ne može na ovom svijetu,
ali one govore kada treba otvarati poziciju , te eventualno dodavati u nešto što je
"oversolod".
Evo slika kako je to izgledalo na ATGR za vrijeme najveće krize.
Dakle ako čovjek prema strelicama "gradi" portfelj,
sa mnogo opreza prilikom izlaganja, a s obzirom na stopu uspješnosti strelica,
dobije se jedan podosta dinamičan portfelj koji u principu uvijek raste.
A ponekad jedan (mali) dio portfelja "čami" u nekoj dionici sa trenutnim minusom.
Kako je bilo na atgr kroz 2008-2009 evo na slici,
a vjerujem da će sada isto tako biti i u 2011.
Isto tako treba obratiti pozornost, kako je na nekim dionicama (LKPC prvi buy, PODR…)
sustav odradio dosta dobro odmah na prvu loptu. To je s jedne strane dobro, jer se odmah
ide u plus, ali sa druge strane nema količine, pa su zarade male.
Naravno ovo su sve buyevi u bearu, na ekstremne pozicje.
U bull marketu se potpuno drugačije kupuje, a na crvene se strelice pozicija samo krati.
U principu ja osobno ne kupujem ono što je u bearu. Dionice NIKAD ne kupujem.
Kupujem samo indekse i to kad su u velikim ekstremima, jer imam pouzdanja da će se cijena
popraviti.
I tako,
ajde baš će biti zanimljivo pratiti performans strelica na ATGR i LKPC na kojima je
sada pušing dosta velik trenutno.
Pa tigruse – index sp 500 samo danas na 1099 odnosno minus 2,85%.
Ide se prema targetima, koje sam naveo, osim oko ne napravi dvostruko dno i poleti gore. Ajd.
SPX
Pa, ja isto mislim da je sve spremno za jedan pošteni odbijanac.. I više od toga, trenutno se sve posložilo tako da ovo može biti potencijalno dno u rastućem trendu..
Imamo klasičnu bikovsku divergenciju (zeleno) i skrivenu bikovsku (plavo) + potencijalno dvostruko dno..
vidjet ćemo..
Umjesto bilo kakve moje analize:
http://www.alphatrends.net/2011/10/03/stock-market-video-analysis-10311/
evo malo DOW ,vodi nas ka targetu cca 9950 ,to je jos samo 7%
Nisam do danas pisao jer sam najavljivao da ćemo probit dno od 1100 bodova što se i ostvarilo, te sam to i čekao.
Iako pročitam mišljenje drugih koji put na ovom topicu moram priznat da od grafova volim pogledati jedino one od kolega Tigrusa i Khmm-a…
Zašto ? Čisto iz razloga što njih dvojica jedino imaju mišljenje na temelju svojeg razmatranja, jel idemo gore ili dole. Znači napišu zbog toga i toga idemo dole i točka.
To ne znači da su uvijek u pravu (za jučer su obojica najavljivala rast), ali bar imaju mišljenje kojeg potkrijepljuju grafom. Vjerojatno na osnovu toga i trguju.
S druge strane. Iza postova tipa ako ne odemo dole ići ćemo gore, ili vrijeme da se počne kupovati ta i ta dionica, pa kako bude padala ćemo nadukupljivati sigurno ne stoji nikakvo ulaganje na burzi. Jer tko bi po tom ulagao ? Ja bi osobno volio čuti da li netko kupuje na osnovu toga.
Na osnovu analize bi trebalo slijediti ulaganje. Ja sam osobno zbog gore navedene prve rečenice bio u bearovima i pristojno zaradio.
U prilogu prilažem graf sa prognozom, koju sam stavio prije par dana i koja se ostvaruje. Iz drugog grafa može se vidjeti nastavak priče i ono što nas čeka.
Primarni count na indexu sp 500 – radimo val 3 od vala C.
Alternativni count je moj zadnji graf od subote po kojem ranimo ispod 1000.
U svakom slučaju idemo za koji dan još niže. Ajd
EUR/USD target za sada: 130-1,31
U prilogu prilažem graf sa prognozom, koju sam stavio prije par dana i koja se ostvaruje. Iz drugog grafa može se vidjeti nastavak priče i ono što nas čeka.
Primarni count na indexu sp 500 – radimo val 3 od vala C.
Alternativni count je moj zadnji graf od subote po kojem ranimo ispod 1000.
barem do 950
Umjesto bilo kakve moje analize:
http://www.alphatrends.net/2011/10/03/stock-market-video-analysis-10311/
Mislim kolega da ste vi "wannabe" tehničar kada ovog iz alfa trendova preporučate.
Taj čovjek je mega loš. Samo ga Vi pratite. Inače tu njegovu knjigu koju je napisao sam ja pročitao,
i moram priznat da je knjiga = smijeh.
Svakom tehničaru koji zna išta, je dovoljno pogledati samo jedan video tog čovjeka,
pa da mu bude jasno da mu je svaki savjet… može to gore… a može i dolje [lol]