Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Evo malo update. Za sve one koje interesira.

Za sve ostale uputa : ne gledajte slike [tongue]

Ovo je malo šala malo ozbiljno .Dobro si to pokrio kod ingre mogao si zaokružiti od 9,5 do 1 kune i ne bi te mogao niko prozivati u budčnosti radi moguće greške.

bit će bolje................

Evo,
21.01.2011 imate moj post o padajućem dugoročnom trendu… sad je i to odrađeno,
i čini mi se da bi oko 1780 mogli imati pokušaj da se uspostavi trajno dno na crobeksu za bull market.

Naravno uz prepostavku da i ovo vani sve se stiša.
Neće crobeks u bull, ako u eu bude kataklizma .. ali vječni optimist u meni nekako kaže da neće biti kataklizme.. možda samo jedna mala klizma [lol]

Vidit ćemo, meni ovo izgleda(1940) poprilično čvrsto barem do prvog mjeseca 2012(naravno ako ne bude vani raspad sistema),sutra hlađenje i popunjavanje gapa pa onda………….

http://www.poslovni.hr/fondovi/nfd-aureus-us-algorithm-95475.aspx

Ovi dečki sa PMFa koji su napravili algoritam za ovaj fond,
nisu baš nešto dobri i ne svjetlaju obraz TA [tongue]

Obey Ferengi Rules of Acquisition

CROX iz daleka

@artu
Davno dok sam išao na nekakve konsultacije u Osijek – fx pro, još dok je CROBY bio na 13xx bodova, od večine osoba sam čuo da to nije dno, već da će isto prethoditi. Mislio sam al su ovi munjeni. Sad slušam http://www.jutarnji.hr/londonski-broker-ostavio-voditelje-bbc-ja-u-potpunom-soku–sto-li-im-je-to-samo-rekao-/976854/, gosp. Slavka Kulić, nasilni ulazak u EU, bezazlena borba za vlast jednih te istih, propast Grčke,,,štampanje novca – upumpavanje (USA), rat za naftu…. i onda gledajući graf Crobexa i svakodnevni pad zaposlenosti u HR a laž kako je sve bajno,,,, pljačke vladajuće elite, i ništa dobro, dovodim se u sumnju da je ovo 4-ti val pa tek sada idemo po peti. Problematična 2012 god.
Ovo je samo moje i (njihovo) mišljenje, i dao Bog da griješim. Zanemarite ocijene, nego bi bilo dobro druga mišljenja !!
LP svima !!

I very much love INGRA !!

@CROFerengi

A ne, pa dečki s PMFa su dobro odradili posao. Aureus uzima 3,5% godišnje, valjda dobiju komad od tog kolača.

Uostalom, možete im poslati strelice i mtrade. [cool]
To bi stvarno, bez ironije, bilo [cool] .

Ali dodajte i višegodišnji backtest. [rolleyes]
I nemojte zaboraviti oduzeti troškove transakcija i dodati nekakvu aproksimaciju gubitka zbog razlike backtesta i stvarnog trgovanja (razlika zahtijevane i dobivene cijene i još par ‘sitnica’).
Reko bi da Kiki, Purko i ostala ekipa ne padaju na C2 prezentacije. 😉

@ mrgud

samo sam povukao liniju potpore u zadnjih dest godina i ništa više
ako ostane tako, graf pokazuje cca 10 % mogućeg pada,
to bi bio tehnički opis – ovdje smo na TA topicu

a, ako želiš malo fundamentalnog pogleda…
u toku je novo preslagivanje na globalnoj razini
neki odozdo – hoće gore, naravno, ovi koji su već dugo gore se bune
ovakav odnos snaga na globalnoj razini nije nikad postojao
apsolutno sve je novo
(zbog čega je suvislo pitati hoće li stare linije potpore izdržati)
gledano lokalno – mi smo kao barka na pacifiku privezana (dugovima) za veliki tanker,
"kak´ bu svima tak´ bu i nama"
nadam se da Merkel ima točno onoliko para koliko joj treba,
a u tom slučaju, odbijamo se do daljnjeg, vjerojatno na "mojoj" liniji

i…pridružujem se tvom pozivu svima koji imaju što za nacrtati ili reći
jer… da je frka to sad svi znaju

@Mrgud

A možda je ovako..

Bolje živjeti sto godina u bogatstvu nego sedam dana u siromaštvu!

Evo,
21.01.2011 imate moj post o padajućem dugoročnom trendu… sad je i to odrađeno,
i čini mi se da bi oko 1780 mogli imati pokušaj da se uspostavi trajno dno na crobeksu za bull market.

Naravno uz prepostavku da i ovo vani sve se stiša.
Neće crobeks u bull, ako u eu bude kataklizma .. ali vječni optimist u meni nekako kaže da neće biti kataklizme.. možda samo jedna mala klizma [lol]

Vidit ćemo, meni ovo izgleda(1940) poprilično čvrsto barem do prvog mjeseca 2012(naravno ako ne bude vani raspad sistema),sutra hlađenje i popunjavanje gapa pa onda………….
[/quote]

1840 naravno

@Mrgud

A možda je ovako..

Vrlo moguće prijatelju i vjeruj mi ta tvoja opcija mi je puno draža nego moja !!
LP

I very much love INGRA !!

CROX iz daleka

Hvala ti bože da je netko konačno upotrijebio logaritamsku skalu na suvislom indexu.

Ako ste pratili nedavno na B a k i ć evom blogu odličnu prezentaciju o indexima, mogli ste steći dojam o irelevantnosti načina izračuna indexa. Kako je Nenad odličan analitičar (tehnički gledano, nevezano uz TA u koju ne vjeruje) prihvatio sam njegovu studiju iako me kopkalo da se to mora moći bolje izvesti. Zaboravio sam to provjeriti na CROXu (CRL na jtraderu) koji je očiti dokaz da se to može bolje izvesti.

Slažem se s ovom projekcijom, dakle do dna linearnog rasta ima još nešto jahanja, a ako se to probije, onda bi se na burzi mogao početi ocrtavati pravi status katastrofe u privredi koju imamo.

Inače CROBEX je već davno probio linearnu liniju rasta (vidljivo na logaritamskom grafu).

Evo da se pridružim sa log skalom. CROX kao jedini index koji nije bio podložan manipulacijama ekipe sa ZSE i overweightingu određenih sastavnica pokazuje ajd recimo realno stanje.
Gledajući mjesečni graf, nismo još ni probili donji Bollinger, a kad imate ovakvo mjesečno kretanje u zadnjih par mjeseci, neminovno je da probijete donji Boll. Slow stohastic još nije došao na dno, a kada tamo i dođe ima tendenciju grebanja po dnu dok ne krene gore. Ostale indikatore nisam mogao ucrtati (jtrader ograničenje), ali MACD je probio signal. SMA su 6 mjesečni i 20 mjesečni. 6 mjesečni je dobar jer odlično prati trend, što se vidi, a 20 mjesečni je stavljen kao orijentacija iako i on ima padajuću tendenciju.
Trend liniju povučenu iz 2003 treba uzeti s rezervom, jer naše tržište postoji od prije, pa mislim da probijanje iste i nije big deal.
Da rezimiram, slijedi nam pad, ali ni približno onom brzinom kojom će se vjerojatno odvijati vani. Razlog je isključivo u činjenici što mi nismo ni narasli kao ovi vani da bi mogli toliko brzo i jako pasti.
Padat ćemo dugo, bolno i sporo, mogao bih reći u grču. Jedan od razloga sporog pada je čelična stabilnost financijskog sustava i mislim kako bi morala pasti u najmanju ruku A-bomba pa da mi imamo probleme s bankama.
Naravno, ovo su samo moja razmišljanja.

New Report

Close