dobro jutro….evo jedan poklon za napaćeni narod.
Radi se o valutnom paru EUR/CHF koji se trenutno trguje malo iznad 1,20. Kako je SNB obećala braniti tečaj na 1,20 nije baš pametno kladiti protiv njih bar neko vrijeme(dok imaju arsenala)..to bi trebalo rezultirati smanjenim interesom za CHF-e odnosno rast tečaja EUR/CHF. Također pošto je ovo forum tehničke analize imamo i obrnuti šampon koji to potvrđuje.
Dakle ponašate se ovako : ulaz 1,2050 stop loss 1,1950 Take profit (odnosno target) neka bude 1,35.
Dakle risk/reward je nekih 1/15
sve ako i ne trgujete valutama vjerovatno će mnogi dužnici vezani za švicarce drukati za ovo, odnosno ako ovo odradi bit će veliko olakšanje za hrvatski živalj i naše gospodarstvo.
pozdrav!
Od prošlog tjedna imam nekoliko BUY pozicija na EURCHF, ukratko vjerujem u SNB. [cool]
Problem je u tome što je pad franka iznad 1.2 uzrokovan vanjskim utjecajem na sustav, tako da TA na dužim TFovima ne radi trenutno. Dakle, šampon koji sugerirate nije ispravan.
Za očekivati je dalji pad franka dugoročno zbog odlučnosti SNBa da brani 1.2 (koji je to potez bio!), a i zbog toga jer se može očekivati da će pomagati dalji pad jer je za pretpostaviti da im je 1.2 najviša prihvatljiva granica.
Dakle … na 1.35 ne bi računao, možda na duuuži rok. Khmm im solidan osjećaj za te dugoročne, možda da on nešto kaže.
Planirao sam kapitalizirati na 1.2150-1.22, tu sam očekivao nekakav double-triple top, a sada mi je žao šta nisam zatvorio na 1.2080-90.
Očekujem da će se barem nekoliko tjedana tečaj kretati u vodoravnom kanalu, pa ću tome prilagoditi svoje trgovanje.
[/quote]
zašto mislite da ono nije šampon? kako to mislite da ne vrijedi zbog vanjskog utjecaja?? ma nebitno, nisam to poslao zbog rasprave, samo zelim pomoći ako mogu jer su ovo konkretne brojke.
jedino bitno od onoga sta sam napisao je buy 1,2050, stop loss 1,1950 take profit si odredi sam. nitko nezna dali će strategija uspijeti, ali može donijeti puno veću zaradu nego gubitak
pretpostavljam da je jako malo ili nitko kupio na 1,10…ista logika je bila –SNB rekla branit na 1,10 pa naraslo od 1 na 1,20, iskorigiralo se do razine koju su rekli branit što je ujedno bilo i 50% fibo…i nitko ništa 🙂
zaviri u priloge
pozdrav!
@gablec
zato jer uzorke/patterne stvara tipično ponašanje ‘učesnika’. I kada se stvori određeni uzorak, onda s određenom vjerojatnošću očekujemo da će se učesnici nastaviti ponašati tipično po tom uzorku.
Ovdje zadnja noga nije rezultat ponašanja učesnika, već odluka regulatora tržišta.
Dakle ne znamo kako bi se učesnici ponašali da nije bilo odluke regulatora, da li bi narasli na 1.2 odnosno stvorili šampon.
A da li je count točan ili ne, to se zna tek kada je gotovo. Tako da možemo zaboraviti na daljnje brojanje, zbog istog razloga (kretanje tečaja je određeno odlukom regulatora).
Ja sam se složio da postoji jak razlog za rast, samo ne i sa targetom.
Khmm je dao dobar target, ta linija se može smatrati OK jer odluka regulatora nije u tolikoj mjeri utjecala na cijeli sustav toliko dugoročno gledano.
Pitanje je kako ćemo sada dalje. Pravac/linija trenda koju je sugerirao Khmm je pregažena, i na H1 i na H4, no još se nalazimo u nekakvom horizontalnom kanalu koji sam ja sugerirao.
Ja sam kapitalizirao svoje ulaze i sada čekam novi ulaz, BUY naravno (@all: SELL je ludost zasada, ne to raditi, niti na malim TFovima).
Imamo malo neobičan dupli trokut/flag koji je probijen prema gore, ne vjerujem mu za sada.
Gornja tirkizna (ajmo reć) linija je gornji rub kanala.
kuda će S&P? pitam se pitam…
p.s. tjedni graf je u pitanju…vidimo se za dva mjeseca na novom vrhu [yawn]
kuda će S&P? pitam se pitam…
p.s. tjedni graf je u pitanju…vidimo se za dva mjeseca na novom vrhu [yawn]
Misliš dnu normalno ?
Pa šta će to bit. Izašla strelica nakon X mjeseci i na IGH [tongue]
Ovo naravno nije znak da treba pokupovat sve dionice sa aska, lol
nego indikacija da je počelo napinjanje pretjerano cijene.
Dakle sve kupljeno ispod 1050 bi trebalo biti kompenzirano sa plusom za trejdera.
@ferengi
kolega,moze li ksst i korf ako nije problem 😉
imate li misljenje o dnu igh-a?
Pa šta će to bit. Izašla strelica nakon X mjeseci i na IGH [tongue]
Ovo naravno nije znak da treba pokupovat sve dionice sa aska, lol
nego indikacija da je počelo napinjanje pretjerano cijene.
Dakle sve kupljeno ispod 1050 bi trebalo biti kompenzirano sa plusom za trejdera.
Ne tvrdim prijatelju da griješiš, no ja se ne bih žurio s kupnjom !!
LP
Trigger za SPY measured move prema dolje:
http://www.reuters.com/article/2011/09/22/us-usa-congress-spending-idUSTRE78K78Z20110922