Da li je oslobodio eure ili kune?
[/quote]
EUR, tečaj ide prema 7,30 – 7, 25kn za 1 EUR
[/quote]
Moram priznati da sam očekivao žešću raspravu, ali stvar je u biti dosta jasna.
Priopćenje HNBa: (Vaš link)
Hrvatski bankovni sustav dobiva na raspolaganje oko 850 milijuna eura, odnosno oko 6,3 milijarde kuna, za kreditiranje projekata u gospodarstvu, temeljem smanjenja stope minimalno potrebnih deviznih potraživanja banaka u odnosu na njihove devizne obveze s dosadašnjih 20 na 17 posto.
Stvoren je višak deviza (dakle krivo sam to interpretirao bio), pa se situacija poklapa i sa tehničkom analizom.
Ja bi rekao da bi tečaj mogao završiti i na 7.0 – 7.1 jer se osim 850E6 € očekuje i jača sezona, no pričekajmo probijanje prošlog dna za to.
adris kupovni signal u trendu gore/dolje. Jučer kupio, upravo prodao, ali više zbog amera.
DLKV
sve prema prognozama.
trenutni rast je pri kraju, target 270-280 je ostvaren, korektivnog je tipa i ne očekujem daljnji rast.
Sada slijedi opet impuls prema dole.
Kada taj impuls završi znati će se sigurno da li je ovaj pad bio korektivan ili se nastavlja padajući trend.
Kao što sam već rekao, ova jedinica bez obzira da li izgleda kao impuls ili ne je trenutno najbolji count. Zadnje dno je po meni 3, a vrijeme će pokazati da li je 3 ili A što je trenutno nebitno jer u oba slučaja očekujemo silazni impuls, bilo 5 bilo C.
dolar index
da, odbijanac je počeo, i garteley i proboj trenda na D1
DLKV
sve prema prognozama.
trenutni rast je pri kraju, target 270-280 je ostvaren, korektivnog je tipa i ne očekujem daljnji rast.
Kada taj impuls završi znati će se sigurno da li je ovaj pad bio korektivan ili se nastavlja padajući trend.
Kao što sam već rekao, ova jedinica bez obzira da li izgleda kao impuls ili ne je trenutno najbolji count. Zadnje dno je po meni 3, a vrijeme će pokazati da li je 3 ili A što je trenutno nebitno jer u oba slučaja očekujemo silazni impuls, bilo 5 bilo C.
Graziani, pravila EWT-a su jasna i ne smiju se kršit.
Postoji i flat korekcija 3-3-5. Onaj rast u tri koraka, (dobro vidljiv) je bio A….Završili smo s B (to je pad) valom i sad smo u C valu (prema gore)…..
oko 270 i 280 su otpori. teoretski bi mogao doći do gornjeg otpora, pa se odbiti, no s time nije baš uvijek za računati. tako da ako kažem da je target 270-280 to znači da će vjerojatno napraviti vrh između ta dva otpora, i to bi bio ovaj slučaj.
ja ne znam da li će on sutra još narasti preko 280, možda hoće, no forma na koju ja računam je zadovoljena.
Kolega, zahvaljujem se na jučerašnjem i današnjem komentaru odnosa EUR i HRK, kako u TA svjetlu, tako i u svjetlu odluke HNB-a o otpuštanju eura u korist gospodarstva.
S obzirom da pratim samo dionice, nisam ni znao da se na jtraderu mogu pratiti i valutni parovi.
Analiza doista djeluje logično, po svakom pogledu, posebno na tjednim i mjesečnim grafovima (po raznim indikatorima) i sva je prilika da tako mora biti, posebice u svjetlu otpuštanja eura.
Kako se čini da nadolazi i još bolja turistička sezona, priljev eura bit će još veći što će očito stvoriti dodatni pritisak na tečaj.
No, s druge strane (i malo izvan TA) postavlja se pitanje kakve će to reperkusije imati na stanje u društvu. S obzirom da znamo žalopojke izvoznika na tečaj eura, po svoj je prilici da će se one još nastaviti i pojačati ovog ljeta. Da li će ovi krediti što pomoći – teško, s obzirom na to, a i ne zaboravimo da je (pred)izborna godina. Ono što će vlada sigurno iskoristiti je da će padajući tečaj predstaviti kao poboljšanje životnog standarda, a i padanje rata kredita (što će biti sa švicarcima?) će dobro doći u tom smjeru. Kako će se to sve odraziti na hrvatsko gospodarstvo ostaje da se vidi, no nekako mi se čini da nam zbog svega toga ono najgore tek predstoji, i da bi nakon tog pada tečaja sljedeće razdoblje moglo (i moralo?) dovesti do značajne promjene tečaja, prema 8 kn i više (brojke su proizvoljne). Posebice ako ispadne da pregovori ne budu završeni, dođe do krize vlasti u zemlji, od mjera oporavka ne bude ništa…
oko 270 i 280 su otpori. teoretski bi mogao doći do gornjeg otpora, pa se odbiti, no s time nije baš uvijek za računati. tako da ako kažem da je target 270-280 to znači da će vjerojatno napraviti vrh između ta dva otpora, i to bi bio ovaj slučaj.
ja ne znam da li će on sutra još narasti preko 280, možda hoće, no forma na koju ja računam je zadovoljena.
OK svako ima svoje gledište….
Ono zašto je mislim da će rasti i dalje i probiti gore ucrtan kanal je volumen.
Od 235 (dna) do sada su rastovi išli na većem volumenu, a korekcije na manjem…
To po definiciji daje snažan tržišni potencijal….Te nadalje, proboj obrasca se najčešće dešava u onom smjeru u kojem je jak volumen….
Otpori su na 277 , 285 a ako probije i 293 ide preko 300 – 310.
DLKV
sve prema prognozama.
Graziani, pravila EWT-a su jasna i ne smiju se kršit.
Postoji i flat korekcija 3-3-5. Onaj rast u tri koraka, (dobro vidljiv) je bio A….Završili smo s B (to je pad) valom i sad smo u C valu (prema gore)…..
[/quote]
pravila postoje da bi se kršila 🙂 ovo nije egzaktna teorija, mora se dozvoliti mogućnost odstupanja.
jasan mi je count koji sugeriraš, po meni je on manje vjerojatan jer bi prije očekivao da je ta ‘1’ neregularna nego da imamo ovakav omjer dužina i oblika u B valu koji bi bio u 2 koraka od 338 -295 – 335 – 235.
Ovako ja vidim adris
Svaki komentar je dobrodošao.
I Fibonaccijeva analiza sličnu priču priča.