Jasno mi je, tu se samo prica i preklapa kao i uvjek. Jel itko u Hrvatskoj napravio backtesting od pocetka burze i testirao oscilatore, indicatore i chart patterns, candlestick patterns, a da i ne govorim o Elliot Waves i Fibonacci (koji mi se cine popularni u HR, a u stvari su najmanje korisni)? Ne vidim smisla diskutirati, a kamoli investirati, na bazi tehnicke analize koja je bazirana na americkim empirijskim podacima, a da se prvo ne provjeri dal li to uopce ima korelacije na HR burzi. Mlacenje prazne slame.
Aj ti to lijepo sve iz backtestiraj pa javi kakva je korelacija između crobexa i SP-a te ima li smisla diskutirati i ulagati po TA na ZSE.
[/quote]
He, he…čovjek se registrira, kaže da prvi put čita forum, a u slijedećem postu da se tu samo priča kao i uvijek…
Hedge fondovi u Americi zarađuju po njemu konstantno 3-5% mjesečno što ispada 60% godišnje…Pa jel tamo onda itko štedi ???
Inače ne volim pisat o novim userima, al kad je previše…
[/quote]
Meni je prejak lik prvo kao ništa nezna a sve zna, a onda najluđe pita te za ključ uspjeha na burzi šta funkcionira od TA alata na tržištu.
Ja sam izbektestira sve i svašta na ZSE i može se zaraditi na osnovu TA ali treba svaku dionicu za sebe štimati nema univerzalnog pravila.
Ja sam dosao na forum sa dobrom namjerom da kolektivno pomognemo jedan drugom, no odmah se pojavilo ismijavanje, zloba i jal, i primitivizam. Pitao sam pristojno sto da se radi sa dionicama HR-T jer mi to mama ima od privatizacije. Pogledajte kakve sam odgovore dobio pa sami prosudite.
Zatim, pitao sam dal ima tradera u HR koji posluju profitabilno po par % mjesecno. To se protumacilo da svi hedge fondovi u USA zaradjuju 60% godisnje. To je tako glupi odgovor, koji nema nikakvog logickog smisla.
Da samo se prica kao i uvjek u HR. Suhoparno prepricavanje bez i konkretnih akcija. Intelectual and academic masturbation.
Prvo, u USA ne zaradju svi hedge fondovi 60% (ja to nisam ni rekao u svojem pisanju, to si ti sam ‘zakljucio’ kao i ostale gluposti o kojima pricas), ali ima tradera koji zaradjuju i vise. No rijetki su. Mnogi hedge i mutual fondovi gube novce. Moje licno iskustvo u zadnjih 10 godina, max gubitak 22% max. dobitak 253%, 187% i 72 %, ostalo izmedju -10% do +35%. A za to treba i options, za koje neznam dal ima u HR, i super brza platforma jer koji put pozicija stoji i manje od minute. Zadnja 4 mjeseca: +6.3, +4.2, +12.6, +6.7% with Interactive brokers.
Drugo, ocito neznas, investirati u hedge fund u USA moras biti takozvani "accredited investor" kojih je malo. Pronadji sam sta to znaci pa ce ti bit jasno.
Trece, investirat u hedge fund, obicno je minimum $1,000,000 mada ima i za $250,000.
cetvrto, mnogo penzionih i ostalih fondova ne smiju investirati u hedge fund jer je riskantno.
To su samo neki od razloga zasto SVI ne investiraju u hedge fund u USA. Dali ti je to dovoljno ili ti treba dodatno objasniti?
Koja je svrha vase diskusije? Ja sam se nadao da se formira grupa, odluci se kolektivno 5-6 tradea na mjesec, testira na papiru 6 mjeseci, i ako je uspjesno, formira se mali nesluzbeni fond i krene u pravi posao sa pravim novcima. No sansa za to je, koliko vidim, isto kao i CROBEX 10000.
PS. Vidim dosta oglabanja o CROBEX i gdje ce biti za godinu dana. Jel itko od vas pregledao svaku firmu u CROBEXU, current earnings, projected earnings, sve zbrojio zajedno, historijski pregledao P/E ratio CROBEXA i zatim na bazi ta dva podatka dosao do JEDNE od mogucih prognoza? Da, za USPJESNO investiranje ima puno dosadnog, mukotrpnog i neinteresantnog posla. Lakse je i zabavnije samo pricati gluposti na internetu ili u ‘kaficu’.
Jedna prognoza je sigurna: za 10 godina cete biti isto gdje ste i sad.
Neka vam je sa srecom!
PS. Vidim dosta oglabanja o CROBEX i gdje ce biti za godinu dana. Jel itko od vas pregledao svaku firmu u CROBEXU, current earnings, projected earnings, sve zbrojio zajedno, historijski pregledao P/E ratio CROBEXA i zatim na bazi ta dva podatka dosao do JEDNE od mogucih prognoza? Da, za USPJESNO investiranje ima puno dosadnog, mukotrpnog i neinteresantnog posla. Lakse je i zabavnije samo pricati gluposti na internetu ili u ‘kaficu’.
……
Nimalo maliciozno pitanje, da li si kojim slučajem čitao tekstove prije registracije i aktiviranja u forumskim raspravama?
@TehnoCroat, melješ bez veze. Ovdje nas ne zanimaju hedge fondovi. A ak te zanimaju dionice još ti nije kasno kupiti. Ne pljuj po onome u što se ne razumiješ. Crobex je iduće godine već na 5000 bodova sigurno.
kolega Lojtra 90% sam u dionicama, prinos mi je nevjerojatan, potpisao bih odma da ću toliko ostvariti ne u par mj, već u 2-3 godine. Pa ne mislim da će crobex na 5000 [embarass]
@TehnoCroat, melješ bez veze. Ovdje nas ne zanimaju hedge fondovi. A ak te zanimaju dionice još ti nije kasno kupiti. Ne pljuj po onome u što se ne razumiješ. Crobex je iduće godine već na 5000 bodova sigurno.
a 2012 na 10 000 i onda ionako dolazi smak svijeta na kraju godine
hm,svi misle da smo pri vrhu i da smo pre naglo rasli.sada bi kao trebala slijedit korekcija.a mozda je ovaj rast u zadnjih mjesec-dva bio tek dio ili samo pocetak jedne velike korekcije.u svijetu dionicarstva pretpostavke i misljenja vecine obicno kontriraju stvarnom stanju i razvoju situacije.
sretno
[/quote]k
dobro ste me izbombardirali jedinicama za ovaj post u prvih 10 min.,to je dobar znak bas zbog ovog sto sam gore napisao.jedinice sam dobivao i za postove na ini(jos sam u ini 80%) jer sam na 2830 pisao da idemo gore bar jos 30%(velika vecina nije tako mislila)
u svakom slucaju puno uspjeha u daljnjem trgovanju
Alo tehničari može savjet ulazit sutra il sačekat korekciju ,zadnji put sam bio u dionicama u 10mj 2007g
od tada ponekad malo pogledam i štogod pročitam
KHMM je najbolji koliko sam primjetio čestitam
ajmo tehnicari …koji je korektivni target DAX ,S&P ?
ti ko znaš, pa da vidiš jesmo li ti mi ostali ravni
bilo bi lipo da si i ti iznija svoje viđenje
nu, eto ti dax, graf od prid dva tri miseca