Čuveni W.Buffet je opako ulazio in u prvoj polovici 10-tog mj.2008g. [lol]
Pa taj isti buffet je zaradio od tada do sada na toj trgovini .. pošto su cijene danas ipak veće.. šta ne?
Evo jednog primjera na dionici ATPL kako proboj glavne silazne linije trenda na velikom volumenu, znači tehnički sve ispravno, ali proboj nije donio željenu promjenu trenda. Očigledno na ZSE vrijede neka druga pravila igre.
Najvjerojatnije je taj veliki volumen lažnjak koji generiraju višekratnom prodajom jednih te istih dionica sa računa na račun i ono što na prvi pogled liči akumulaciji je zapravo prodaja. Poslije toga na jednom nestane bid i ostaneš nasukan. Tu je u zadnjih 2 godine nepisano pravilo da kad vidiš takvu situaciju treba prodati jer slijedi pad samo je sad pitanje na kojoj razini. Koliko god to izgleda legitimno na nekom uređenom tržištu bi takvo ponašanje došlo pod lupu regulatora. Kod nas se za sad gleda samo da li si sam sebi prodao, a više računa to je sasvim normalno.
lažni proboji, bull i bear trapovi, propadanje patterna i ostale finte su najnormalnija stvar.. i na uređenim i neuređenim tržištima, šta god to značilo..meni je i ova naša burza poprilično uređena za svakojake analize..
trgovanje je možda malo zeznuto zbog malog volumena, ali u principu sve šljaka..
a u teorije zavjere ne vjerujem.. tržište u konačnici uvijek pobjeđuje, treba ga samo pratiti..
Evo jednog primjera na dionici ATPL kako proboj glavne silazne linije trenda na velikom volumenu, znači tehnički sve ispravno, ali proboj nije donio željenu promjenu trenda. Očigledno na ZSE vrijede neka druga pravila igre.
Najvjerojatnije je taj veliki volumen lažnjak koji generiraju višekratnom prodajom jednih te istih dionica sa računa na račun i ono što na prvi pogled liči akumulaciji je zapravo prodaja. Poslije toga na jednom nestane bid i ostaneš nasukan. Tu je u zadnjih 2 godine nepisano pravilo da kad vidiš takvu situaciju treba prodati jer slijedi pad samo je sad pitanje na kojoj razini. Koliko god to izgleda legitimno na nekom uređenom tržištu bi takvo ponašanje došlo pod lupu regulatora. Kod nas se za sad gleda samo da li si sam sebi prodao, a više računa to je sasvim normalno.
[/quote]
Kolega , a da vi izdate neke bestseller o teorijama zavjere…
dokle god ljudi budu vjerovali u ovakve stvari, osuđeni su na neuspjeh na TK
Primite se svi ulaganja u znanje, matematike, fizike, a manite "gledanja u šolju"
@verdi
lažni proboji, bull i bear trapovi, propadanje patterna i ostale finte su najnormalnija stvar.. i na uređenim i neuređenim tržištima, šta god to značilo..meni je i ova naša burza poprilično uređena za svakojake analize..
trgovanje je možda malo zeznuto zbog malog volumena, ali u principu sve šljaka..
a u teorije zavjere ne vjerujem.. tržište u konačnici uvijek pobjeđuje, treba ga samo pratiti..
O D L I C A N P O S T [thumbsup]
Čovjek kad ne bi gledao Ligu prvaka i domaći nogomet bi mu se činio čisto solidnim. Skoro sve je isto, 22 igrača, 4 sudca, nešto publike i tako to.
@verdi
Ma vrhunski post. Dobro ti je za analizu ali nije za trgovanje!? S ovim si točno pogodio bit problema.
@verdi
to bi se po narodski reklo da je kuća uvijek u plusu
pofuk
sve se more analizirati
evo kako ja analiziran volumene na atpl
moram Vam nesto iskreno reci…..jer Vas smatram za jednog od najvecih zivucih strucnjaka za tehnicku analizu na forumu………lako je sad pisati ……gledo sam taj Vas graf i bas je lako o bikovima i volovima pisati dok nema GERONIMA…….vidjet cemo kad se on vrati
pofuk
p.s. graf je inace pogodio bit ne samo po Kantu
@pofuk
odakle se treba vratiti…..nije valjda u Remetincu [shocked]
primjer savršeno odrađenog patterna.. na likvidnoj dionici.. ATPL je čini se aktualna..
kupnja bi bila po cca 700, prodaja 1200.. zarada 70% u manje od 2 mjeseca..
mogli ste kupit i prodat koliko vam srce želi.. lp