@verdi
znači li to možda da za svaku dionicu i tržište treba smisliti i prilagoditi strategiju, a ne da TA ne vrijedi.
Što se tiče Bafeta : on sigurno neće rušiti tržište dok raste, nego kad "osjeti" da trend stagnira, a grafikoni bi i trebali služiti da grafički predočimo zastoj trenda i tome prilagodimo strategiju.
Ovo s Bafetom je navodno bio stvarni događaj u kojem je on nekome objašnjavao kako može utjecati na tržište. Što se tiče strategije za svaku dionicu treba prilagoditi ne samo strategiju nego i oscilatore jer ne vrijedi za svaku sve. Ovo je izjava jednog kolege koji se u to razumije puno bolje od mene tako da nebi sad ispalo da prosipam neku svoju veliku mudrost.
Vidiš ovaj bid sa prvih šest naloga koji su od jedne decimale? To ti je utjecaj petka na burzu a ne nikakve analize. Kad bi netko statistički obradio kretanje cijene u petak mislim da bi došao do zaključka da je on nadprosječno crveni dan u tjednu.
Ovo s Bafetom je navodno bio stvarni događaj u kojem je on nekome objašnjavao kako može utjecati na tržište. Što se tiče strategije za svaku dionicu treba prilagoditi ne samo strategiju nego i oscilatore jer ne vrijedi za svaku sve. Ovo je izjava jednog kolege koji se u to razumije puno bolje od mene tako da nebi sad ispalo da prosipam neku svoju veliku mudrost.
Vidiš ovaj bid sa prvih šest naloga koji su od jedne decimale? To ti je utjecaj petka na burzu a ne nikakve analize. Kad bi netko statistički obradio kretanje cijene u petak mislim da bi došao do zaključka da je on nadprosječno crveni dan u tjednu.
Pročitao sam većinu njegovih knjiga, one su pisane u vrijeme kad su i purani letjeli.Osobno nisam našao puno toga primjenjivog za ovo vrijeme. Normalno da veliki mogu utjecati na tržište kako žele.Sjetimo se samo "masnog prsta" i rušenja amera u par minuta. Ali i to je bio uvod u silazni trend koji je potrajao neko vrijeme, a grafovi su i prije toga pokazivali povećanu volatilnost i zastoj rastućeg trenda. Po meni jedini nedostatak TA je što ne predviđa vremenski okvir u kojem će se odigrati neki obrazac, a plitkoću tržišta bi trebalo pokušati ukomponirati u strategiju što kod nas nije lako zbog plitkoće tržišta pa je teško pogoditi precizan tajming za ulaz i izlaz, ali TA s tim nema veze kao ni sa psihologijom trgovanja.
Buffett nije napisao nijednu knjigu.
Točno, ispravno sam trebao napisati "većinu knjiga o njemu i njegovom stilu investiranja".
Točno, ispravno sam trebao napisati većinu knjiga o njemu i njegovom stilu investiranja.
Točno. Sad kad uzmeš u obzir da je Buffett nevjerovatno licemjeran čovjek koji jedno govori, a drugo radi i tome dodaš da je to sve prenio netko treći, koji je po struci novinar pretpostvaljam, te knjige postaju upitne kvalitete.
SVI veliki burzovni meštri su licemjerni,i svi jedno govore a drugo rade,inače nebi bili to što jesu
i još,kad bi se na burzi moglo obogatiti uz pomoć takvih knjiga,onda bi mi svi ovdje bili milijarderi,i svake godine bi barem utrostručavali svoje bogatstvo
Buffett nije napisao nijednu knjigu.
Realno mi smo na 1220 Crobex.
Tko mi?
Emil i ja smo na 4500 Crobex. Još smo te zvali da ideš s nama.
Al tebi su Igor, Jure, Luka i drugi bolji. Pih.
[/quote]
[thumbsup]stotka od mene!
SVI veliki burzovni meštri su licemjerni,i svi jedno govore a drugo rade,inače nebi bili to što jesu
i još,kad bi se na burzi moglo obogatiti uz pomoć takvih knjiga,onda bi mi svi ovdje bili milijarderi,i svake godine bi barem utrostručavali svoje bogatstvo
jedina i prava istina burze i njjenog postojanja i zarade na njoj. Nadmudrivanje ko bolji zaradi pare