Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@verdi

evo ti prilika da mi zalipiš još jedan kolac
te tvoje analize koje si kopira, što vele? di kupiti i prodati atpl?
ili ćeš i to nigdi kopirati?

smim li te još nešto upitat?
jesi i ti dugoročni u brodarima?

mislim da su rijetki postali dugorocni u brodarima….recimo da je maks period da su unutra od luka da luke ako ih nekaj ne zapljusne pa prije ne izlete vanka
pofuk

Ja se u ovoj državi ne mislim s nikim tužakati ali bome ni oni moju lovu još dugo ovdje neće gledati. Na Atpl sam popušio prošle godine kad nitko nije iz nekog privatnog razloga pa se više tamo nisam ni gurao, a još godinu dana pa se ni na ZSE ne mislim gurati. Sreća ove krize pa sam potrošio vrijeme gledajući Amere. Tamo Vam TA im smisla.

who dares, wins

Ja se u ovoj državi ne mislim s nikim tužakati ali bome ni oni moju lovu još dugo ovdje neće gledati. Na Atpl sam popušio prošle godine kad nitko nije iz nekog privatnog razloga pa se više tamo nisam ni gurao, a još godinu dana pa se ni na ZSE ne mislim gurati. Sreća ove krize pa sam potrošio vrijeme gledajući Amere. Tamo Vam TA im smisla.

Stalno se provlači teza da TA ne funkcionira na ZSE.
Što to točno od TA ne štima na ZSE i kako ste došli do tog zaključka?

bolje šutjeti i biti smatran budalom nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju

Dati ću ti iskren odgovor onako kako sam ja to shvatio. Smatram da se TA na ZSE koristi u svrhu manipulacije i šišanja ovaca na jedan izrazito perfidan način kombinacijom insad. inf i mase novca ali je to jako teško dokazivo i kad bi netko to htio i znao dokazati a kamo li ovako gdje to niti tko želi istraživati niti ih se puno u to razumije. Stisak nekad malo popusti pa se opet vrati i tako to. U trenutcima dok su bili veći strani igrači koji su čistili bid ili ask bilo je to malo teže a na ovoj sići od likvidnosti rade šta god hoće.

who dares, wins

Dati ću ti iskren odgovor onako kako sam ja to shvatio. Smatram da se TA na ZSE koristi u svrhu manipulacije i šišanja ovaca na jedan izrazito perfidan način kombinacijom insad. inf i mase novca ali je to jako teško dokazivo i kad bi netko to htio i znao dokazati a kamo li ovako gdje to niti tko želi istraživati niti ih se puno u to razumije. Stisak nekad malo popusti pa se opet vrati i tako to. U trenutcima dok su bili veći strani igrači koji su čistili bid ili ask bilo je to malo teže a na ovoj sići od likvidnosti rade šta god hoće.

Teorije zavjere su OK, ali tvrdi se da TA na ZSE ne štima.
Što to ne štima na ZSE a kod Amera štima : linije trenda, oscilatori, dvostruki vrhovi, lažni proboji, kanali, prosjeci itd itd…
Možda je stvar samo u načinu primjene ovdje i tamo?

Ni je to ni tu ni tamo savršeno jer da je tako bilo bi se učilo na fakultetima itd. No kako se dobar dio ljudi koji pokušava trejdati između ostalog koristi i sa TA onda ona služi za određivanje sentiment i što više ljudi vjeruje tome to je i stado veće. Sad opališ par lažnih signala u kombinaciji sa pitaj Boga čime i već je neki efekt postignut. Ja se ne bavim toliko proučavanjem TA pa da ti sad točno mogu reći evo tu su nas prevarili i td. već više gledam bid i ask a tamo možeš vidjeti stvari da ti mozak stane. Kad tome dodaš inertnost Hanfe koja je npr. mjesecima kasnije reagirala na neke anomalije na koje su mali galamili po Skupštimama i forumima tipa Badel i dr. onda normalno da ti sve postane sumnjivo. Ako mi čovjek iz Hanfe kaže da on nikad svoj novac ne bi uložio u fondove šta trebaš onda od mene očekivati? A ti fondovi sad isto trejdaju jer su u besparici.

who dares, wins

Ja se ne bavim toliko proučavanjem TA pa da ti sad točno mogu reći evo tu su nas prevarili i td. već više gledam bid i ask a tamo možeš vidjeti stvari da ti mozak stane.

zanimljivo.
što veli bid i ask za dalekovod? [rolleyes]

@verdi
Nemam ja ništa protiv takvog pogleda na ZSE, ali vratimo se na početak, na tezu da TA na ZSE ne štima, i pitanje što točno od TA ne štima na ZSE. Bid, ask,igranje sa nalozima,Hanfa ne spadaju pod TA.
Ako na grafikone,oscilatore,formacije gledamo kao na grafički i matematički prikaz kretanja tržišta i isključimo bid,ask,Hanfu,novine,strah i ostale emocije ne vidim da TA na ZSE štima više ili manje nego na ostalim tržištima. Možemo govoriti o intenzitetu:TA se kod amera odigrava pravilno već na minutnm grafu, 15min pogotovo, dok je kod nas dnevni graf skoro prekratak za praćenje.Ali osnovne postavke ostaju, cijena ide gore dok ne krene dole i TA za to služi bez obzira o kojem je tržištu riječ.

Kod nas nema TA. Pumpaju se dionice mirovinskih fondova zbog mnogo razloga koji su potrebni.
Zbog toga dolazi do iskrivljene slike rasta i pada tržišta. Realno mi smo na 1220 Crobex.

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

@verdi

Nemam ja ništa protiv takvog pogleda na ZSE, ali vratimo se na početak, na tezu da TA na ZSE ne štima, i pitanje što točno od TA ne štima na ZSE. Bid, ask,igranje sa nalozima,Hanfa ne spadaju pod TA.
Ako na grafikone,oscilatore,formacije gledamo kao na grafički i matematički prikaz kretanja tržišta i isključimo bid,ask,Hanfu,novine,strah i ostale emocije ne vidim da TA na ZSE štima više ili manje nego na ostalim tržištima. Možemo govoriti o intenzitetu:TA se kod amera odigrava pravilno već na minutnm grafu, 15min pogotovo, dok je kod nas dnevni graf skoro prekratak za praćenje.Ali osnovne postavke ostaju, cijena ide gore dok ne krene dole i TA za to služi bez obzira o kojem je tržištu riječ.

U potpunosti se slažem kolega. Ono što se kod Amera odigra u jednom danu kod nas se razvuče na tjedan i više i sad da bi to nekako pretvorio u kune mora postojati jedna vrlo važna stvar a to je konstantan bid i ask kojega kod nas u većini slučajeva nema. Ne radi netko TA da mu prođe dan već da pokuša na tome zaraditi a kako ćeš zaraditi kad pri naglom istresanju ili kupnji pomičeš cijenu za par postotaka. Koja mi svrha od toga da se je neki obrazac potvrdio na 5 komad kupljenih ili prodanih dionica? Onda kad tome pridodaš snagu pojedinih investitora i način da se neke velike transakcije predhodno dogovore telefonom i preko burze se samo formalno izvedu onda dođeš do one Bafetove situacije kad on nekome tehničaru objašnjava utjecaj TA tako da nazove svog brokera i naredi mu da se iskrca sa ogromnom količinom i automatski sruši tu njegovu teoriju. Takvu transakciju smo vidjeli ovaj tjedan na Zabi. Moglo bi se tu naći još puno argumenata za i protiv.

who dares, wins

Ja se ne bavim toliko proučavanjem TA pa da ti sad točno mogu reći evo tu su nas prevarili i td. već više gledam bid i ask a tamo možeš vidjeti stvari da ti mozak stane.

zanimljivo.
što veli bid i ask za dalekovod? [rolleyes]
[/quote]
Evo Vam malo bida od Dlkv pa zaključite sami. Ovo je jedna od najlikvidnijih dionica na ZSE.
Cijena Količina
228,56 6
228,55 8
228,54 9
228,53 6
228,52 7
228,51 5
228,50 27
228,00 100
227,52 1
226,30 28
226,11 10
226,00 63
225,56 45
225,53 9
225,05 5
225,01 100

who dares, wins

Moje skromno mišlenje jest da je ta provediva na crobexu, pa tako u zadnjih mjesec dana imamo klasični ventilator a prema ewt-u smo u iii od 5 vala. Crobexom je ipak malo teže manipulirati nego što je slučaj s pojedinim dionicama, pa je tako zbog takve kakve likvidnosti index podložan pravilima ta, a pojedine dionice niks.

New Report

Close