Ma to je semantika: Ako je trejder i bitan mu je tajming, onda ga treba zanimati TA. Ako je dugoročni investitor (i vjeruje da IGH vrijedi npr. 10.000 kn po dionici), onda mu može biti više-manje svejedno.
Ne može da mu bude svejdeno. I investitor traži pogodan trenutak da udje u investiciju. On to ne može da isčita samo na temelju bilansa, već pravi trenutak bez obzira na vremenski horizont investiranja, kazuje TA. Ona bitno olakša odluku. Svaki investitor pre ulaska u investiciju trebao bi da konsultuje TA, naravno ako za to postoji referensa i odogovarajuća likvidnost šta se za lokalne berze za razliku od inostranih, nažalost ne može reći. Bez obzira na to, imajte uvek graf pri ruci, pre no što se odlučite na kupovinu akcija.
[/quote]
ono što je pitanje, a zašto da uđe uopće u tu dionicu, koja mu korist da ju čuva za nekog drugog?? olje je biti u banci i gledati kako te inflacija gricka ili ući u eure i smješkati se sa strane…
http://schooloflife.webs.com/
26.6.10.
To je za one naivne koji "nisu znali" da iole poznatiji investitori koji iza sebe imaju rezultate znaju da tehnička analiza ne radi na tržištu dionica. Danas iole inteligneta osoba, koja ima iznadprosječnu razinu inteligencije zna da se na temelju prošlosti ne može predvidjeti budučnost, da ne može tehnička analiza odrediti koliki će biti BDP, kakvu če biti podaci o nezaposlenosti, …
evo kako ja naivna vidin trenutno jedini plavi biser
[/quote]
za kolegu plavoga, lkpc 1351
ta niš ne vridi
Usporedba indexa regije 31.12 2009 vs 08.10 2010 :
INDEX 31.12 2009 08.10 2010 +/-
Crobex 2004 1903 -5,4%
Belex15 664 611 -7,99
Sasx10 1028 893 -13,14
Birs 981 849 -13,46
SbiTOP 980 807 -17,66
MBI10 2732 2178 -20,28
Crobex najmanji pad ; regija pod istim tretmanom, čeka se odluka za izlazak ispod medvjeđe šape ?
– pupčana povezanost sa indexima regije se nastavlja a razlika 31.12 2009-15.11 2010 se smanjuje i ujednačava :
CROBEX : -8,03%
BELEX15 : -4,07%
SBITOP : -13,03%
SASX : -13,68%
BIRS : -9,48%
ina
Trokutasta zastavica (pennant)
Obrazac nastavka trenda sličan zastavi, osim što je trokutasta zastavica položenija te nalikuje na manji simetrični trokut. Slično zastavi, trokutasta zastavica traje od jednog do tri tjedna, te obično slijedi nastavak prethodnog trenda.
Pozdrav svima.
Budući da sam relativno novi investitor zanimale bi me TA za JDPL,ULPL,IGH.
Naime imam 75% portfelja u navedenim dionicama.Ulaz za sada dobar osim igh.
Hvala
ako si investitor, TA te nebi trebala zanimati
[/quote]
Pratim vaše pisanje i jako vas cjenim kao investitora.Čemu takav odgovor. Evo samo molim nekog da posta koji graf i razmišljanja za ove tri navedene dionice.
Hvala.
[/quote]
Kolega ja nisam grafist ni TA guru………a bome nisam ni špekulant……ne surfam ni na valovima…….
Imam potpuno drugačiju strategiju……..
A što se tiše ovih gore navedenih dionica………
Prodajte igh………a ovo dvoje skupljajte ili držite…………
lp
Pozdrav svima.
Budući da sam relativno novi investitor zanimale bi me TA za JDPL,ULPL,IGH.
Naime imam 75% portfelja u navedenim dionicama.Ulaz za sada dobar osim igh.
Hvala
moje viđenje :
JDPL : probijena UP LT RSI-a dnevna i tjedna, ukoliko dođe do zatvaranja ispod dugoročne UP LT cijene moguće realiziranje targeta probijenog uzlaznog trokuta 122 (+ fibo razina = 125).Otpor1=140,otpor2=144
ULPL : probijena UP LT RSI-a tjedna i dnevna, zatvaranje ispod 550 vodi realizaciji targeta probijenog klina = 520. Silazna linija trenda=573.
IGH : probijeni bollingeri dnevni i tjedni, RSI vrlo nisko, za očekivati je odbijanje, otpor1=1490, otpor2=1640.Moguća sljedeća potpora u slučaju zatvaranja ispod 1200=970
IGH : probijeni bollingeri dnevni i tjedni, RSI vrlo nisko, za očekivati je odbijanje, otpor1=1490, otpor2=1640.Moguća sljedeća potpora u slučaju zatvaranja ispod 1200=970
Kolega, molim Vas, koji autor, koja knjiga TA, bilo što, bilo koji članak, gdje mogu pročitati i naučiti kada mogu ovako, kao Vi na grafu IGH, razvuči fibo mrežu.
Konkretno, na grafu IGH razvukli ste od 2930 kn do minus 224 kn.
Hvala unaprijed na odgovoru.
Kolega, molim Vas, koji autor, koja knjiga TA, bilo što, bilo koji članak, gdje mogu pročitati i naučiti kada mogu ovako, kao Vi na grafu IGH, razvuči fibo mrežu.
Konkretno, na grafu IGH razvukli ste od 2930 kn do minus 224 kn.
Hvala unaprijed na odgovoru.
[/quote]
Kolega, već sam vam objašnjavao da se radi o projeciranim fibo razinama, alat sa TT.
U ovom slučaju uzeo sam veličinu vala,rast od 06.03 2009 do 28.05 2009, te projecirao fibo razine prema dole od linije vrata dvostrukog vrha – 2935.
Općenito, uzmemo neki karakteristični val i na temelju njega izračunavamo(projeciramo) fibo razine prema dole(ili gore) a one se vrlo često ponašaju kao otpori(potpore). Stvar je recimo radila na INGR.
lp
MrRi, još jednom hvala na odgovoru, iako nisam tražio Vaš odgovor o takvom načinu primjene mreže, nego knjigu koja poučava ovo što Vi primjenjujete.
U Vašu točnu primjenu onoga što ste proučavali i primjenili na grafu IGH nisam siguran, jer se iz grafa JDPL vidi da ne znate pravilno primjeniti niti osnovnu fibo mrežu.
Na grafu JDPL razvukli ste mrežu naopako.
Dakle, ili niste dobro proučili ili razumjeli kako se postavlja osnovna fibo mreža, a onda gubi smisao i daljnja rasprava o Vašem načinu primjene tzv. projiciranih fibo razina.
lp
MrRi, još jednom hvala na odgovoru, iako nisam tražio Vaš odgovor o takvom načinu primjene mreže, nego knjigu koja poučava ovo što Vi primjenjujete.
U Vašu točnu primjenu onoga što ste proučavali i primjenili na grafu IGH nisam siguran, jer se iz grafa JDPL vidi da ne znate pravilno primjeniti niti osnovnu fibo mrežu.
Na grafu JDPL razvukli ste mrežu naopako.
Dakle, ili niste dobro proučili ili razumjeli kako se postavlja osnovna fibo mreža, a onda gubi smisao i daljnja rasprava o Vašem načinu primjene tzv. projiciranih fibo razina.
lp
Molim vas pokažite mi na primjeru JDPL kako postaviti osnovnu fibo mrežu.
Unaprijed zahvaljujem
sobzirom na pojacan interes na INGRA temi….pa da vidimo..
evo i ovi analiziraju hrvatske dionice
http://www.carcharodonfx.com/vijesti/seminar-abeceda-trgovanja-na-trzistima-kapitala.html