vlad1111: ” i još nešto. bez obzira na značajnu vezanost naše burze za usa i euro kretanja (strani kapital na našoj burzi; naši fondmaheri gledaju uglavnom dax + usa indexe), grobi odrađuje svoju priču. u toj priči ameri su samo jedan od čimbenika, možda čak ne presudan. na našoj burzi u odnosu na prošli godinu nedostaje novac oif-ova. [color=blue]bez svježeg novca kao supstituta nedostajućeg novca oif-ova nema velikog rasta grobija[/color]. ” tocno, ali si zaboravio 2 vazne stvari..neamo OIFova, aili ima OMF i stranaca..s tim da se mirovinci boje stranaca, cim su pocele kuloarske price da smo na raduaru par stranih hedge fondova, odmah su digli burzu za 10%.ako stranci udju, a uci ce kad im se posloze stvari doma, tj. kad im cijene dionica u njihovim zemljama poskupe, vratit ce se..isto onako brutalno kako su i otisli s trzista..sjetite se samo kako su svedjani masakrirali ingru, sad ce napraviti isto, ali u suprotnom smjeru. kad se to poslozi, stat ce i OIFovi na noge, najveci bikovi naseg marketa[lol] naravno, ne mora biti tako, ali mislim da fundamenti ipak pomalo pobjedjuju i smatram da tako i treba biti.sretno svima.[smiley]
pa vidiš da nisam zaboravio.
rekao sam: bez svježeg novca…
dakle, ako novca ne bude, nema rasta grobija.
pogodbena rečenica.
nisam rekao da novca neće biti.
daj Bože da bude.
novac je pogonsko gorivo svake burze..
a onda se ewt, fibonacci, a i svijecnjaci prilagode tome[tongue]
novac je pogonsko gorivo svake burze.. a onda se ewt, fibonacci, a i svijecnjaci prilagode tome[tongue]
ne prilagode se, nego to prikažu na grafikonu … znaš oni stupci pored kojih piše promet …
salim se ja pticice, i meni je TA par puta guzicu spasila, ali i u nevolje uvukla..
radje nam drukni malo INDG, nek pociste taj ask vise[kiss]
Pa koliko vidim mozda nece danas probiti ali bih rekao da slijedeci tjedan rastemo 3 dana za redom i to dosta. DJIA ce se sada kretati uz gornju granicu boolingera a crobex jos ima prostora za rast. Ovo definitivno je ogranicenje ali kazem po mom misljenju samo do pocetka drugog tjedna ako ga i danas vec ne probijemo.
da da!!
Treba biti oprezan i paziti slijedeci tjedan, ali bi s&p uljepsao kraj tjedna i zakuhao pocetak slijedeceg ako danas ode 1400+ na closing bell-u
A zasto i ne bi, pa treba biti optimistican
S tim da optimist uvijek misli da moze biti i jos gore nego sto jest[lol]
Nemojte misliti da nema kupnje – ona je tu i napeta je ko puska. Ovo su igre onih koji otprilike znaju razvoj situacije i mislim da ce mnogi koji cekaju povoljan trenutak za ulaz ostati bez zarade.
Nemojte misliti da nema kupnje – ona je tu i napeta je ko puska. Ovo su igre onih koji otprilike znaju razvoj situacije i mislim da ce mnogi koji cekaju povoljan trenutak za ulaz ostati bez zarade.
A TA mnogih dionica već sada pokazuju prekomjernu kupnju. Većina likvidnih. Nema druge nego opet nazad.