Nemate pojma koliko ste u krivu kolega. Do kraja godine/sijecanj 2011. bi zlato moglo na 1500 bez problema. Preokret u bear nije jos vidljiv ni izbliza.
[/quote]
Joj dajte molim vas, dobro da niste rekli na 15 000.
Zlato je balon koji će puknuti kad tad. Ide oporavak, a sa njime i pad cijene zlata.
Podsječate me na one što su vikali ide nafta na 200, ide na 200.
Balon na 147 isto ko i zlato sada.
Uostalom zlato je bezvrijedna imovina, shvačate li vi to kolega uopće?
Imate li vi to zlato koje ste kupili?
Gdje vam je? Imate kakva prava, dividendu, udio u vlasništvu, bilo što?
Šipak.
Kaže se, stara arapska – Bolje je trgovati slamom, pa zaraditi, nego trgovati zlatom, pa izgubiti.
lp
[/quote]
Naravno da ga imam u fizickom obliku tako da na silna besmislena pitanja ostala koja ste postavili nemam potrebe odgovoriti. Ono gore da je bezvrijedna imovina necu ni komentirati jer je nepotrebno.
Kaze se, stara hrvatska: bolje sutiti nego mlatiti praznu slamu.
p.s.
Imam i srebra, no po Vama, pretpostavljam, i to je bezvrijedna imovina.
Nadalje, netko je spominjao da nije bacen niti jedan graf zasto kako simo tamo. Ne pada mi na pamet objasnjavati zasto ce to sve skupa rasti jer mi je dovoljno prisjetiti kako je gro pojedinaca ismijavalo nas par na temi depresije i izlaska iz krize, a kad gle cuda, ispostavilo se da smo, nazalost, bili vise nego u pravu sto ce se i kako odvijati kako kod nas tako i vani. Stoga nemam uopce namjeru polemizirati niti objasnjavati zasto mislim da ce metali i dalje rasti a grafove imate svakodnevno na http://www.kitco.com i kojekakvim drugim sajtovima
p.p.s.
Naravno da ce zlato puknuti kad tad, no sad nece i sad je trenutno u dugorocnom bull trendu bez naznaka okreta trenda u bear
[/quote]
p.p.p.s.
Certifikate nemojte ni gledati – pokrivenost fizickim je u 3 mjeseca pala sa cca 5% na 2,2%. Bit ce veselo kad glazba prestane a masa ostane s papiricima mahati u rucicama. Imati ce smetlari sto mesti.
Nemate pojma koliko ste u krivu kolega. Do kraja godine/sijecanj 2011. bi zlato moglo na 1500 bez problema. Preokret u bear nije jos vidljiv ni izbliza.
[/quote]
može, naravno.
neću se uopće iznenadit ako prebaci sva moja očekivanja, tako to ide na kraju trenda.
niti ću oklijevati sekundu, ako bude trebalo promijeniti mišljenje.
tu sam da slušam tržište, ne da mu govorim di će.
ali tko je i koliko u krivu ćemo vidit nakon utakmice, ne sada.
[/quote]
Usput, pratite pozornije srebro. Tu ce tek biti showtime.
[/quote]
Pratim već duže, isto očekujem showtime.
Usput, pratite pozornije srebro. Tu ce tek biti showtime.
Pratim već duže, isto očekujem showtime.
[/quote]
Tu je kaj se certifikata situacija jos gora neg sa zlatom. Pokrivenost 1%. Bit ce kuku lele imaocima papirica
hillbilly – osudit ću se dati jednu prognozicu za dolar, koji je kako kažeš "kao ranjena životnija".
Evo: dolar za par dana neće postići razine 1,31 već ide prema nešto manje od 1,27. Sve to u par dana. Ajd ako sam fulo ..bi ga. [angry]
a mutual fondovi drže 3,4% cash and cash equvivalentsa.
lovely jobbly!
U pravu si Knox. Evo link za potvrdu.
http://quote.morningstar.com/Index/Quote.aspx?Ticker=$MLGR
Npr.
Asset Allocation %
Cash……0.0%
Stocks…100.0%
Bonds…..0.0%
Other…..0.0%
flyer – u postu prije dva dana stavio sam tačnu prognozu rasta sp 500 indexa na 1124 (što se jučer i ostvarilo). Moguc je rast danas još do 1129 (ali malo vjerovatno). Sljedećih par dana može se očekivati pad na najmanje cca. 1090 – ali što je najbitnije….nakon toga opet rast daleko preko 1130 [cool]
Možda si i u pravu, ali previše ljudi čeka tu malu korekciju prije nastavka rasta, da se izgleda neće ni dogoditi. Odn. skoro sigurno hoće, ali pri bitno većim razinama.
Danas je bio trigger event, dolar je naglo propao kroz neke ključne razine što značajno mijenja stanje stvari na equity marketu. Što se odmah danas i vidi i iz naknadnog ponašanja dolara (EURUSD je u svega par sati odletio preko 1.3 bez gledanja u retrovizor) i iz toliko minijaturne korekcije na početku trgovanja US burzi nakon čega je otpočelo ganjanje dionica.
Mini špekulacija: S&P ovih dana ide kroz toliko gledanu 1130 razinu kao nož kroz maslac, iznad su naravno brojni stop lossevi medvjeda (slasan zalogaj) čija aktivacija će S&P instantno dići na cca 1150 i tek tada kreće ta mini korekcija. Jer će se smart money istresti po tim nalozima ili malo iznad.
Kako će se to odraziti na našu burzu je predmet nekog drugog priloga, razmislite malo i sami.
I tako dok deluxe, james know i ostale poznate hrvatske mečke čekaju S&P na 950 sa cashom u džepovima, ameri definitivno ulaze u agresivnu fazu novog bull lega. No, pisao sam o tome detaljnije prije cca mjesec dana, da se ne ponavljam…
Eh, još jedna jako bitna sitnica, dolar je trenutno kao ranjena životinja, i slijedeća iznimno bitna razina je 80 za $USD. Tamo će se odigrati ključna bitka za market. Ne uspije li dolar obraniti tu razinu, značajno se povećavaju šanse za skori ATH na US burzama, koliko god vam to trenutno zvučalo kao loš SF.
[/quote]
ima još jedna sitnica. Čini mi se bitnom za upotpuniti sliku. Yield na 10-y obveznice danas je opao, s 2,81 na 2,66! To je oko 5,5%, ili "malo" dramatičnije od tečaja dolara!
[/quote]
Slažem se. To sam i sam otkrio nakon zadnjeg priloga. I malo me zbunilo pa sam pronjuškao i našao vijest da je Goldman Sachs danas iznio špekulaciju da će FED zasigurno ići u nove programe (QE2) do kraja ove godine ili početkom slijedeće. Ima nešt malo o tome tu: http://www.reuters.com/article/idUSN1457633820100914 A kad GS nešto veli, svi slušaju. 🙂
Također tehnički gledano, financialsi su danas bili razmjerno slabi, a i neki drugi tehnički parametri su stvarno rastegnuti, više od bilo kojeg rallya još tamo negdje od 03/2009, moram to još malo proštudirati. Možda ipak pullback prije osvajanja 1130 kote? Iako bi logičnije bilo da potegnu to još gore do OPEX fridaya, pa se onda stresu. Ma neam pojma, odo spat. 🙂
BTW, imaš PM.
hillbilly – osudit ću se dati jednu prognozicu za dolar, koji je kako kažeš "kao ranjena životnija".
Evo: dolar za par dana neće postići razine 1,31 već ide prema nešto manje od 1,27. Sve to u par dana. Ajd ako sam fulo ..bi ga. [angry]
Ma u redu je, treba vježbat 6-to čulo. [lol] I sve je moguće naravno.
Kad pogledam chart, dolar se u zadnje vrijeme toliko motao oko te 1.27 i kusur razine, da sad kad se strelovito odlijepio od nje i svladao puno teritorija u samo 2 dana (EUR zapravo), nekako nisam siguran u brzi povratak, ali ne bi me previše začudilo ni da "forexaši" odrade neki neočekivani potez.
Zadnji put kad sam prognozirao, dolar je padao, očekivao sam okret kod nešto ispod 1.27 i kidanje stop lossova od jedne razine prije. Dolar je stao 1 pips! do te razine, okrenuo, pa se vratio i odbio tek od negdje 1.26.
Ma sve je to bezveze, treba pratit makro trendove i čika Bena, a rastezanje valutnih parova po grafovima ostavit forexašima i ostalima koji imaju živaca za to. [lol]
‘ku noć!
Joj dajte molim vas, dobro da niste rekli na 15 000.
Zlato je balon koji će puknuti kad tad. Ide oporavak, a sa njime i pad cijene zlata.
Podsječate me na one što su vikali ide nafta na 200, ide na 200.
Balon na 147 isto ko i zlato sada.
http://www.shadowstats.com/article/hyperinflation-2010
Uostalom zlato je bezvrijedna imovina, shvačate li vi to kolega uopće?
Imate li vi to zlato koje ste kupili?
Gdje vam je? Imate kakva prava, dividendu, udio u vlasništvu, bilo što?
Šipak.
Bezvrijedna? Dobit u odnosu na kunu u prvom polugodištu 30.4% a u odnosu na euro 32.4% a sada čak i nakon korektivne faze i više. Mislim da se jako malo investitora ovdje može pohvaliti takvim prinosom iako zlato nema dividende. Udio u vlasništvu je 100% jer ga posjedujte recimo fizički te samim time imate sva prava.
http://uzlatoisrebro.com/blog/?p=40
Kaže se, stara arapska – Bolje je trgovati slamom, pa zaraditi, nego trgovati zlatom, pa izgubiti.
lp
Ima jedna druga koja kaže: "Šutnja je ZLATO!"
Trebalo bi je više prakticirati na forumu. [smiley]
Leonidas,ajmo!
"Izvan pogona" sam od petka ujutro, evo veceras sam malo dosao do compa i gledam sta se dogadjalo!
Vidim ovdje je bio mali prebacaj, evo sad na brzinu, mozda ovo na kracem TF ako ne preleti skroz…
Pozdrav!!!!
"Izvan pogona" sam od petka ujutro, evo veceras sam malo dosao do compa i gledam sta se dogadjalo!
Vidim ovdje je bio mali prebacaj, evo sad na brzinu, mozda ovo na kracem TF ako ne preleti skroz…
Pozdrav!!!!
[/quote]
da, JPY je dobio koljenom u jaja jutors, to je za ove koji znaju sve o USDX.
EUR/USD
Big W na satnom grafu, skoro odrađen.. target cca 1,31.. zastavica će pripomoć..
Na dnevnom potvrđeno dvostruko dno.. Target cca 1,32..
Također i Big W u samom začetku.. Čedo moje malo.. Target malo ispod 1,4..
Da sažmem, euro bi morao malo rasti..
Sretno!