flyer -vjerovatno misliš na ovo. Svi gledaju proboj indexa sp 500 a zaboravilo se na jedan od najvažnijih indexa- DJI – koji je jučer taknuo gornju liniju trenda.
I……? [rolleyes] Danas je skoro sigurno neće probiti.
Nisam gledo DJI…Šteta, ak sam jučer fulo kupnju, a danas već odleti dole….No, što je tu je..probat ću još danas uletit..Fala Knecht…
Lijepo sam Vam svima rekao da SP500 ide na 1300 i DJI preko 11k.
da li bi netko mogao staviti graf EUR/USD zadnja dva mjeseca sa RSI i macd … grazie in anticipo
evo ak ti kaj pomaže, izvoli
to je nevazno.
[/quote]
A zašto je nevažno?
[/quote]
pa zato sto ima puno vaznijih stvari koje treba gledati.
gap je eventualna usputna stanica koja katkada signalizira indiciju jakosti trenda.
jedino sto nekad zna biti zanimljivo kod gapa je "kategorija" gapa – brakeaway, continuation, exohgtion, dividend …
inace – luk i voda.
ATGR
Čuj rista što nisi ti prije 15 dana nagovještavao potop kod američana?
nfh
Možda da uzmeš brzi tečaj kod naše Brankice [thumbsup]
flyer – u postu prije dva dana stavio sam tačnu prognozu rasta sp 500 indexa na 1124 (što se jučer i ostvarilo). Moguc je rast danas još do 1129 (ali malo vjerovatno). Sljedećih par dana može se očekivati pad na najmanje cca. 1090 – ali što je najbitnije….nakon toga opet rast daleko preko 1130 [cool]
..u zadnje vrijeme samo pogodtci [thumbsup]
bit će veselo sljedećih tjedana, u kojem god smjeru.
jel se kome kupuje zlato? meni malo.
zlato ATH 1270$ and counting.
flyer – u postu prije dva dana stavio sam tačnu prognozu rasta sp 500 indexa na 1124 (što se jučer i ostvarilo). Moguc je rast danas još do 1129 (ali malo vjerovatno). Sljedećih par dana može se očekivati pad na najmanje cca. 1090 – ali što je najbitnije….nakon toga opet rast daleko preko 1130 [cool]
Možda si i u pravu, ali previše ljudi čeka tu malu korekciju prije nastavka rasta, da se izgleda neće ni dogoditi. Odn. skoro sigurno hoće, ali pri bitno većim razinama.
Danas je bio trigger event, dolar je naglo propao kroz neke ključne razine što značajno mijenja stanje stvari na equity marketu. Što se odmah danas i vidi i iz naknadnog ponašanja dolara (EURUSD je u svega par sati odletio preko 1.3 bez gledanja u retrovizor) i iz toliko minijaturne korekcije na početku trgovanja US burzi nakon čega je otpočelo ganjanje dionica.
Mini špekulacija: S&P ovih dana ide kroz toliko gledanu 1130 razinu kao nož kroz maslac, iznad su naravno brojni stop lossevi medvjeda (slasan zalogaj) čija aktivacija će S&P instantno dići na cca 1150 i tek tada kreće ta mini korekcija. Jer će se smart money istresti po tim nalozima ili malo iznad.
Kako će se to odraziti na našu burzu je predmet nekog drugog priloga, razmislite malo i sami.
I tako dok deluxe, james know i ostale poznate hrvatske mečke čekaju S&P na 950 sa cashom u džepovima, ameri definitivno ulaze u agresivnu fazu novog bull lega. No, pisao sam o tome detaljnije prije cca mjesec dana, da se ne ponavljam…
Eh, još jedna jako bitna sitnica, dolar je trenutno kao ranjena životinja, i slijedeća iznimno bitna razina je 80 za $USD. Tamo će se odigrati ključna bitka za market. Ne uspije li dolar obraniti tu razinu, značajno se povećavaju šanse za skori ATH na US burzama, koliko god vam to trenutno zvučalo kao loš SF.