Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Sve burze svijeta su preprodane i spremne za rast kakav nije viđen još od 09.03.2009. Ovo će naravno mnoge iznenaditi i uhvatiti nespremne i u cashu, jer upravo to se i trebalo dogoditi da se ostvare uvjeti za jedan moćan rally i nakon toga i novi leg bull marketa od 2009. Prilažem samo jednu slikicu koju doooobro pogledajte i zapitajte se što vam točno govori.

Sve isto vrijedi i za crobex, grubu long term projekciju sam stavio još 08.08. update iste ćemo napraviti za mjesec – dva. Tokom 9 mjeseci rasprodaje, crobex je pošteno zaronio, dionice su rasprodane budzašto i jedini mogući smjer odavde je up up up. Tko pažljivije prati mogao je to iščitati i iz nervoze na bidu koja vlada u zadnje vrijeme jer se bliži kraj ultra jeftinog dokupa i smart money to zna. Još poneka dionica na ovim razinama, pa ko prvi djevojci…

Evo i sitna špekulacija na temu što bi moglo biti danas u USA, unemployment reports će vjerojatno biti katastrofalni, ali će se dionice itekako pokupovati. I tamo će se napraviti konačno otresanje dionica iz drhtavih ručica, a onda dalje sve već viđeno, prvo short squeze, pa neka very bullish objava od FED-a i prije nego mnogi shvate što se uistinu događa, SPX će već napadati previous high razinu. Vjerojatan target u ovom legu: 1250. Ajde, baš da vidimo. Tko preživi pričaće. 🙂

U svakom slučaju, risk/reward u ovom trenutku je izrazito naklonjen kupcima dionica. Svejedno na kojem marketu, svi će uskoro ići kao raketa.

Bravo

Konačno netko tko razumije tehničku analizu

Očekujem strelovit rast SPX u ovom legu

S obzirom na to koliko je forumaša napisalo da je kupilo dolare i čekaju smak svijeta , ovo će biti jedna vrlo bolna epizoda za sve njih, hoho

Zamislite samo da netko očekuje da će dolar rasti i dionice padati

Nevjerovatno,hoho
[/quote]

Eto, mi koji se razumijemo u tehničku smo znali što slijedi

A zamislite bilo je ljudi koji su dali prognoze za SPX na 950

A bilo je čak i ljudi koji su pričali da će i dionice rasti i da će dolar rasti istovremeno [lol]

Unfuckingbeleivable

Bravo

možeš podcratat dijelove iz gornjeg posta koje smatraš kvalitetnom tehničkom analizom.
htio bih naučit što više mogu.

[/quote]

SPX +2,72%

Evo potcrtao sam najvažniji dio za tebe koji želiš naučiti što više

Kako da ti objasnim tehničku kad si potpuno na krivim stranama

Kupuješ dolar na vrhu i najavljuješ pad dionica na dnu

S obzirom da si se nakrcao dolara i da čekaš 7,5 kuna za 1 dolar ne znam što da ti savjetujem

Možda neki tečaj ili tako nešto [thumbsup]

KUPOVAO SAM JA BELJE PO 8, PTKM 12, ATPL 70, KODT 200, HDEL 50, TNPL 200 a VI ?

Sve burze svijeta su preprodane i spremne za rast kakav nije viđen još od 09.03.2009. Ovo će naravno mnoge iznenaditi i uhvatiti nespremne i u cashu, jer upravo to se i trebalo dogoditi da se ostvare uvjeti za jedan moćan rally i nakon toga i novi leg bull marketa od 2009. Prilažem samo jednu slikicu koju doooobro pogledajte i zapitajte se što vam točno govori.

Sve isto vrijedi i za crobex, grubu long term projekciju sam stavio još 08.08. update iste ćemo napraviti za mjesec – dva. Tokom 9 mjeseci rasprodaje, crobex je pošteno zaronio, dionice su rasprodane budzašto i jedini mogući smjer odavde je up up up. Tko pažljivije prati mogao je to iščitati i iz nervoze na bidu koja vlada u zadnje vrijeme jer se bliži kraj ultra jeftinog dokupa i smart money to zna. Još poneka dionica na ovim razinama, pa ko prvi djevojci…

Evo i sitna špekulacija na temu što bi moglo biti danas u USA, unemployment reports će vjerojatno biti katastrofalni, ali će se dionice itekako pokupovati. I tamo će se napraviti konačno otresanje dionica iz drhtavih ručica, a onda dalje sve već viđeno, prvo short squeze, pa neka very bullish objava od FED-a i prije nego mnogi shvate što se uistinu događa, SPX će već napadati previous high razinu. Vjerojatan target u ovom legu: 1250. Ajde, baš da vidimo. Tko preživi pričaće. 🙂

U svakom slučaju, risk/reward u ovom trenutku je izrazito naklonjen kupcima dionica. Svejedno na kojem marketu, svi će uskoro ići kao raketa.

Bravo

Očekujem strelovit rast SPX u ovom legu

S obzirom na to koliko je forumaša napisalo da je kupilo dolare i čekaju smak svijeta , ovo će biti jedna vrlo bolna epizoda za sve njih, hoho

Zamislite samo da netko očekuje da će dolar rasti i dionice padati

Nevjerovatno,hoho
[/quote]

Eto, mi koji se razumijemo u tehničku smo znali što slijedi

A zamislite bilo je ljudi koji su dali prognoze za SPX na 950

A bilo je čak i ljudi koji su pričali da će i dionice rasti i da će dolar rasti istovremeno [lol]

Unfuckingbeleivable

Bravo

možeš podcratat dijelove iz gornjeg posta koje smatraš kvalitetnom tehničkom analizom.
htio bih naučit što više mogu.

[/quote]

SPX +2,72%

Evo potcrtao sam najvažniji dio za tebe koji želiš naučiti što više

Kako da ti objasnim tehničku kad si potpuno na krivim stranama

Kupuješ dolar na vrhu i najavljuješ pad dionica na dnu

S obzirom da si se nakrcao dolara i da čekaš 7,5 kuna za 1 dolar ne znam što da ti savjetujem

Možda neki tečaj ili tako nešto [thumbsup]
[/quote]

kolega hromidabar,

Brutalni Kapital je rekao da se proda FAS.
znate li Vi sto to znaci?

da je BK pogriješio ? [cool]

peace

time is the great teacher, but unfortunately it kills all of its students

sp 500 -5 min. – kako ga neki vide preko bare. Target rasta sutra najmanje 1062 – 1064. [cool]

jeis taj target provjerio na 2-min grafu ili ćeš riskirati, ovako na divlje? [lol]
[/quote]

Riskirao (u stvari i nije bio neki rizik) i prodao danas + 2,90 % [cool]

sp 500 -5 min. – kako ga neki vide preko bare. Target rasta sutra najmanje 1062 – 1064. [cool]

jeis taj target provjerio na 2-min grafu ili ćeš riskirati, ovako na divlje? [lol]
[/quote]

Kroz taj tvoj target, spx je projurio kao kroz dim. Takve targete nekad je davao i vladonja.

Riskirao (u stvari i nije bio neki rizik) i prodao danas + 2,90 % [cool]
[/quote]

ki bi da bi

da je BK pogriješio ? [cool]

peace

vi mislite da Brutalni Kapital grijesi?

pa zar BK nije naredio da se zaustavi pad u USA i da se rast mora nastaviti nakon onog prvog odbijanca?
hm.hmm…

kratkorocno – rastuci trend
srednjerocno – padajuci trend
dugurocno – padajuci trend

Burza – to sam ja.

Brutalni Kapital XIV
[cool]

Kolega Tigrus, za Amere vrijedi sljedeće:

dugoročno – Bull market
srednjeročno – Bear market (korekcija)
kratkoročno – Bull market

26.11.2010 - Dan D

Na crobex više se nitko i ne osvrće, ventilator slabašan, trokut mršav, macd nesiguran. Možda ak se upale par sar svijeća i adx-u krene.

ne znam za tehničku, ali SPX nakon zatvaranja luduje
pijan?

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

kolegice pa sada kupuju samo oni koji misle dugoročno biti u dionicama…..za par tjedana dolaze loše vijesti i sve će biti u crvenom

Ovu metodu sam usavršila dok sam ispijala kavu sa svojom susjedom Jelkicom, na što je ona izvalila u stilu Buendije, hebo te, pa to je najveći izum našeg vremena. I tako sam je nazvala po liku iz romana sto godina samoće. Da li će ovaj izum završiti kao većina Buendijevih umotvorina, prosudite sami.

Ovu metodu sam usavršila dok sam ispijala kavu sa svojom susjedom Jelkicom, na što je ona izvalila u stilu Buendije, hebo te, pa to je najveći izum našeg vremena. I tako sam je nazvala po liku iz romana sto godina samoće. Da li će ovaj izum završiti kao većina Buendijevih umotvorina, prosudite sami.

Po prirodi sam sklon matematici.Ali onoj osnovnoškolskoj.Četiri računske operacije,sa najtežim
zadacima djeljenje.
Ali ipak vidim da sve super pogađate,ali često koristiti ovaj famozni …ako.
I sada imam jedan veliki problem s obzirom da sam se zapleja u ZTNJ.
Znam da će ZTNJ popuniti gap do 800 jer tako mora biti
po TA..
Ali me mući dali će ići odma prema 800 ili će prije toga testirati mali gap prema 85.I normalno što
je veća vjerovatnost.
Molio bi ozbiljan odgovor.Ne rugam se već tražim savjet.
Može odgovoriti i Split.Ako je u Žitnjaku onda idemo ko raketa prema 800,a ako se odluči na kupnju ide to i niže od 80,75,70 ,60 .Može i niže.

New Report

Close