vlad1111: ” ja sam od jučer 2/3 u kešu. do petka bio 2/3 u dionicama. čekam. ” a kaj cekas? mislim, koji dogadaj ili znak?
ovakva pozicija omogućava mi da mirnije pratim i ispratim naredna vrludanja grobija.
čekam formiranje jasnog trenda.
Vlad1111, od kuda dobivaš onaj tvoj intraday graf crobexa?
Vidim u kutu natpis copyright bloomberg ali na njihovom site-u nemogu naći ništa osim onog osnovnog
grafa na kojem mogu vidjeti intraday samo za trenutni dan.
situacija je jasna a to znaci da se cekaju dionice da se naslazu i opet ciscenje i ova mi je situacija jako draga neka malo dosta bure
tigrus: ” vlad1111: ” ja sam od jučer 2/3 u kešu. do petka bio 2/3 u dionicama. čekam. ” a kaj cekas? mislim, koji dogadaj ili znak? ”
ovakva pozicija omogućava mi da mirnije pratim i ispratim naredna vrludanja grobija. čekam formiranje jasnog trenda.
ok, fair enough.
to i ja cekam , pa zato pitam.
Vlad1111, od kuda dobivaš onaj tvoj intraday graf crobexa? Vidim u kutu natpis copyright bloomberg ali na njihovom site-u nemogu naći ništa osim onog osnovnog grafa na kojem mogu vidjeti intraday samo za trenutni dan.
nmozes ga ni naci tamo, geronima kesirea 9k mjesecno za te zahebancije[proud]
Dobro ljudi, da li će gore ili dolje u ovom trenutku gotovo nebitno, mislim da je svima potpuno jasno da uzevši period od najmanje 3-6- mjeseci idemo gore u najgorem slučaju bit ćemo tu gdje smo sada, dakle dno smo dotaknuli , da li ćemo opet na tu ili nižu razinu ja mislim da ne. Dakle poanta je da je u ovom trenutku dobro biti u dionicama (uzevši gore navedeni period ako ih se i sad kupi biti će gotovo sasvim sigurno u pluisu) i da je veći rizik ne kupiti nego kupiti , odnosno čekanjem se možda može uštediti koja kuna ako crobex još padne, međutim bojim se da većina likvidnih i kvalitetnih dionica neće više ići mnogo dolje, a mogle bi potegnuti jaaaako gore pa time i propustiti dio potencijalnog dobitka.
Trend je u fazi preokreta, definitivno nikakav bull trap. RSI, MACD, Mementum, wiliams itd. na gotovo svim likvidnim dionicama pokazuju buy signal.
Eh a manjih korekcija će biti uvijek međutim kratkotrajne kupnje-prodaje radi uštede par kuna prelazi u sferu kockanja po meni, to kažem jer su ove razine crobexa definitivno niske.
I još za kraj ja sam utukao i posljednju kunu namijenjenu burzi u dionice naravno likvidne i po mom mišljenju kvalitetne.
Vidim u kutu natpis copyright bloomberg ali na njihovom site-u nemogu naći ništa osim onog osnovnog
Imaš gumb 1d odmah uz Range.
kerefek76:
”
”
Imaš gumb 1d odmah uz Range.
Ma nije to taj graf, taj osnovni na Bloombergu izgleda potpuno drugačije . Evo i Geronimo iznad šalje isti
kao i Vlad. Mene zanima od kuda ga vade? Jel to posebna aplikacija ili idu preko explorera?
SLK: ” kerefek76: ” Vlad1111, od kuda dobivaš onaj tvoj intraday graf crobexa? Vidim u kutu natpis copyright bloomberg ali na njihovom site-u nemogu naći ništa osim onog osnovnog grafa na kojem mogu vidjeti intraday samo za trenutni dan. ” Imaš gumb 1d odmah uz Range. ” Ma nije to taj graf, taj osnovni na Bloombergu izgleda potpuno drugačije .
Evo i Geronimo iznad šalje isti kao i Vlad. Mene zanima od kuda ga vade? Jel to posebna aplikacija ili idu preko explorera?
to se plaća , znaći da imaš takav grafić moraš platiti pretplatu na Bloomberg ..
i to ne malu pretplatu ..