Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

A ako dolar bude rastao a rasti će,………..što će se desiti sa dionicama koje već rastu pet tjedana za redom………..?????????? Padat će i to jako……..
Goldman S.-ovci su najavili da sp ide do 1300…….analitičari iskaču iz svake kutije i govore ap……oprez ljudi tko bi bio tako lud da ti govori da kupiš nešto i zaradiš kad on to može umjesto tebe…….
Ne drži vodu………
Nisam medo ali meni miriše na pad………..

živili….
Sve mi ovo miriše na jedan jaki rokavel………..i to do koske……….

POŠTOVANI KOLEGA ===DELUX===VI STE JEDNA OBIČNA DRUMSKA- BRDSKO- PLANINSKA BUDALETINA

Vezano za EUR/USD..

Slažem se sa vašom analizom, ali htio bi napomenuti da je također moguć početak padanja i od 1.35 već čisto tehnički gledano. Ni ova vaša varijanta ne mijenja trend i sa tehničke strane je ispravna. Ali sumnjam da će u tako žestoki oversold otići dollar. Zašto mislite da će do 1.43 čak ići? Hvala na odgovoru.

Kolega FerengiHr, da odgovorim na Vaš pm.. Javno da mogu postat i graf..

Slažem se da kada se promijeni timeframe, mijenjaju se relacije i moguć je zabijanac u cca 1,35 (crvena linija na grafu, koja je očito relevantna, ali očito nije presudna).. U prilog Vašoj tezi idu i negativne divergencije koje se polagano pojavljuju na dnevnom grafu..

Po meni to otvara mogućnost stvaranju zastavice na crvenoj liniji i daljnjem rastu (ovo je po meni izvjestan scenarij)..
A tu je i pozitivna divergencija na MACD (12,26,9) koja se upravo odrađuje (označena zeleno)..

1,43 nije bila egzaktna brojka već pretpostavka položaja gornje linije klina u trenutku dodira..

Kao što sam već rekao, euro trenutno odrađuje padajući klin na tjednom grafu i po meni postoji šansa da ga probije na gore (možda uskoro)..

Vrijeme će pokazati..

Bolje živjeti sto godina u bogatstvu nego sedam dana u siromaštvu!

-po takvoj logici, gdje bi debtholderi paničnom reakcijom izazvali instant deflaciju, inflacija nikad nebi bila moguća a povijest pokazuje suprotno

Povijest nudi samo još jedan primjer IOLE sličan ovome u kojem se nalazimo, samo puno blaža varijanta => 1929.

Inflacija se inače (zadnjih 50 godina) dešava postepeno, umjereno, te debtholderi ne paničare jer je prosječna inflacija niža od povrata na dugoročne instrumente. A i inflacija se također postepeno gradi uz paralelnu ekspanziju kredita, rast gospodarstva, tako da panike nema. Treba razlikovati ekspanziju kredita, i ekspanziju valute. To su potpuno dvije različite stvari.

Ovdje bi se radilo o "neprirodnom", naglom, brzom monetiziranju koje bi dovelo do brze i drastične inflacije, rasprodaje dollara, i drastičnog pada čitavog dolar denominated debta, pa tako i tbilsa, velikog gubitka vrijednosti. Dakle situacija je DRASTIČNO drugačija od "uobičajene".

Bi li vi držali obveznice ako bi vidjeli da fed ide putem vrlo brzog uništenja vrijednosti tih istih obveznica? Do sada u povijesti imatelji tih istih obveznica nisu suočeni bili sa ovakvom drastičnom situacijom.

-balance sheet FED-a se ne može gledati kao balance sheet neke druge banke, FED stvara novac

Da FED stvara novac, to je istina.
Ali postoji razlog zašto se FED zove "FEDERAL reserve system".

Razlog je taj što su obveznice američke vlade IZVOR FEDove moći. Narušavanjem povjerenja u američke obveznice FED gubi moć i uništava sam sebe, i time bankovni kartel koji sada ima veliku moć i prihode kroz FED tu moć GUBI. u potpunosti.. a to sigurno ne želi.

Drugim riječima ako FED počne monetizirati sam izvor svoje moći, tj počne štampati FNR da bi kupovao US tbills, dolazimo do začaranog kruga, čime FED sam sebe počinje proždirati i oduzimati si moć. Može onda FED stvarati novac koliko god želi, time samo pogoršava situaciju i dodatno se ubija.

U tome i je cijela poanta. Fed je do sada imao "sidro" svoje moći. US obveznice, iza kojih stoji nešto konkretno – taxing power američke vlade. Ako ih sada bude morao monetizirati, jer ih nitko neće, taj izvor moći dakle više ne postoji, i postojeći bond holderi kažu – doviđenja.

Stoga balance sheet ne smije puniti sa tbillsima. A ukoliko bs počne puniti sa razno raznim nenaplativim smećem, time ustvari umanjuje vrijednost postojećih tbillsova također posljedično, koji su izvor moći, čime odvraća ljude od onog najbitnijeg.

Dakle da, balance sheet feda se u ovom slučaju itekako može gledati kao bs bilo koje banke.
Jer ga FED ne smije monetizirati u besvijest jer gubi sidro moći i time se ubija. Do sada to NIJE bilo tako.

i za kraj, bond market (kao i svaki drugi) je glup, možda ne uvijek ali povremeno svakako

Veliko je pitanje da li je bond market glup. Ako doista slijedi deflacija, i širok spektar defaulta posvuda, pad dionica, pad nekretnina, pad svega živoga i neživoga, apsolutno je najlogičnije mjesto za parkirati kapital => na najsigurnije moguće mjesto, na mjesto gdje će novac sigurno preživjeti holokaust koji se nazire.

Amerika izdaje rekordne deficite, a bidderi navalili i pokupuju sve šta im se ponudi.
Ili je taj masivni globalni kapital jako jako jako glup jer ide u samouništenje, ili je jako pametan jer će jedini preživjeti.

To i jest dilema [tongue]

Meni se osobno čini da se grafovi : DXY0, SPX, USTxx, itd svi namještaju baš logično za deflacijski scenarij.

Budemo sutra čuli na FED konferenciji možda već naznake kojim se smjerom ide dalje.
[pray]

Obey Ferengi Rules of Acquisition

još jednom bravo ferengi!
mašem ušima od veselja dok ovo čitam. [thumbsup]

http://www.chrismartenson.com/sites/all/themes/cm/images/cm-cc-video.png

Uglavnom čvrsti asseti.........i nešto kartušine za razbibrigu

vrlo zanimljiva situacija na DAXu…

1. imamo potencijalni HS sa kompleksnim desnim ramenom
2. desno rame ali i double top
3. negativna divergencija na RSI dnevnom koja se nalazi na RSI liniji otpora
4. veliki Doji pa nakon toga crvena svijeca…

ide to dole…

ps. ocemo mi ipak malo zesce poceti s ukrcavanjem u Bear ETFove?
FAZ… [smiley]

Bravo kolega, ovo se zove poznavanje materije [lol]

p.s svi koji rade suprotno od vas i vaših analiza su jako bogati ljudi

Molio bih ferengia i jamesa, da pođu vladovim stopama, i jave se Rohatinskom. Ovaj prostor ipak neka prepuste grafovima.

ki bi da bi

Bravo kolega, ovo se zove poznavanje materije

p.s svi koji rade suprotno od vas i vaših analiza su jako bogati ljudi

Jadni "zagorci" koji su poslušali njegove savjete i sada trunu u FAZ-u.

ki bi da bi

Nemojte tako, kolega Tigrus je ipak "brutalni kapital", uletio je u INGRU na 25kn i srušio je do 22kn…

26.11.2010 - Dan D

Molio bih ferengia i jamesa, da pođu vladovim stopama, i jave se Rohatinskom. Ovaj prostor ipak neka prepuste grafovima.
[/quote]

Tako je

Znamo i mi sami te spike pročitati na svakom drugom američkom blogu, prevesti ih na hrvatski i ovdje postati [thumbsup]

Ne znam samo kako će nam to pomoći [thumbsup]

Svaka dionica je precijenjena dok je ja ne kupim

e, mrki da je lako izabrat svaki drugi, izabro bi ti igh umjesto ine. [thumbsup]

evo mala analiza za atpl.ocekujem da bi cijena mogla narasti do 900-905 i nakon toga dole do cca 925 sto bi bila flat korekcija.razlog zbog kojeg mislim da ce se odradit iregular flat je otpor na 900 koji je dugorocni otpor.i zato sumnjam da ce ga probiti od prve.vo i slikice u prilogu

http://aqua-art.org/news.php

New Report

Close