Moja preporuka svim malim dioničarima, upucati CASH u dionice i skloniti naloge s prodaje, jer slijedi dugi rast.
MrRi @ ne bih se slozio zato sam i stavio odlomak iz clanka ,jer sam isto primjetio petak….i stavio graf
,splićo 009@ , sad ce po tebi drvlje i kamenje jer se nisu dovoljno nakrcali a ask šupalj… [smiley]
Dolar aka DXY0 aka $USD, izgledan pad do cca 76 u narednih par mjeseci, potencijalno do kraja godine ( ako uspori tempo kao u drugoj polovici prošle godine). Ovo naravno znači i da će EURUSD rasti kao što i Sobchak očekuje. Isto mislim da postoji pristojna vjerojatnost da trokut odradi svoje prema dole (dugoročni pad dolara), ali ima vremena do tad…
Odličan graf – stvarno tako daleko u prošlost nisam gledao ali ima i te kako veze.
Tvoj graf baca u vodu analize američkih blogera:[thumbsup]
http://4.bp.blogspot.com/_TwUS3GyHKsQ/TFyAfHmZbVI/AAAAAAAAG6g/0XB1Wkmzh1w/s1600/usd.png
@inverter:
-za potvrdu "silaznog " trenda nedostaje još potvda SAR-a (kao što sam i napisao)
-po satnom grafu u ponedjeljak slijedi odbijanje zbog probijanja Boll-a u petak i bikovskih divergencija
-do probijanja i zatvaranja na satnom grafu iznad silazne linije trenda (cca 4,10) korekcija traje….
Dolar aka DXY0 aka $USD, izgledan pad do cca 76 u narednih par mjeseci, potencijalno do kraja godine ( ako uspori tempo kao u drugoj polovici prošle godine). Ovo naravno znači i da će EURUSD rasti kao što i Sobchak očekuje. Isto mislim da postoji pristojna vjerojatnost da trokut odradi svoje prema dole (dugoročni pad dolara), ali ima vremena do tad…
Odličan graf – stvarno tako daleko u prošlost nisam gledao ali ima i te kako veze.
Tvoj graf baca u vodu analize američkih blogera:[thumbsup]
http://4.bp.blogspot.com/_TwUS3GyHKsQ/TFyAfHmZbVI/AAAAAAAAG6g/0XB1Wkmzh1w/s1600/usd.png
[/quote]
Bernanke je upucao par triliona dolara u US ekonomiju, i govorka se da misli i nastaviti s prljavom rabotom (QE2), a taj lik očekuje da će dolar rasti, i to suludo, u nekakvom EW valu 3. Ne znam, meni to nekako baš i ne drži vodu.
Prilažem graf USD, koji sugerira da bi dollar treba početi odbijati sad.
Slamanje ovog trenda imalo bi malo žešće implikacije. Ili će gospon dollar sad početi okretati i konačno se izjasniti da li želi u dugoročniji uptrend ili ne.
Mene iskreno jako fascinira ova rasprava deflacionista VS inflacionista.
A direktno je vezana jel na ovaj graf. Tj baca perspektivu fundamentalnu na čitavu stvar.
Sasvim je izvjesno, te medju analitičarima nema spora, da je implozij kredita vrlo realna opasnost, tj deflacijska spirala da je itekako moguća (u SAD i EU također).
Ekipa koja se ponekad pojavi na CNBCu, kao što su Faber, Schiff, Rogers i ostali, svi su 100% uvjereni da će tu imploziju kredita FED dočekati sa bjesomučnim štampanjem dollara. Što bi dakako potaknulo inflaciju, štoviše hiper inflaciju. (prema njima).
A i općenito je krdo na strani inflacije, te su dollar međedi u veeelikoj većini.
Ono šta meni nikako nije jasno i ne mogu razlučiti je sljedeće.
Fed je PRIVATNA banka. Zašto bi ta banka htjela sebe u potpunosti uništiti puneći svoj balance sheet
sa bezvrijednim smećem? To bi bila prva privatna banka koja se želi samo-uništiti. Meni je to potpuno nelogično.
Drugo, recimo da FED doista počne agresivno monetizirati implodirajući "bad debt", prvo šta bi se desilo je da bi time svi koji drže dolar denominated debt počeli paničariti radi hiperinflacije i htjeli bi izaći van iz njega. To bi produciralo instant deflaciju radi pada vrijednosti SVIH dolar denominated debt-ova. = INSTANT DEFLACIJA. Dakle suprotno onome šta Fed pokušava učiniti. Nema smisla.
Zatim bi ponestalo interesa za TBill-ove, jer tko želi kupovati ih uz žestoko inflatoran dollar? Nitko! Dale FED bi trebao i to monetizirati!! Time bi se bond holderi uspaničili potpuno i dumpali sve tbilse koje imaju na market i time srušili cijene i instant povećali kamatne stope drastično tj yieldove,
time bi izazvali => INSTANT DEFLACIJU. Opet suprotno od onoga šta Fed pokušava učiniti. Nema smisla.
Meni se čini da je deflacija dollara neizbježna, možda uz vrlo umjereno, djelomično QE
djelovanje od strane FEDa da se izbjegne panika, da se čitava stvar ipak donekle "ublaži" ali u vrlo
ograničenom opsegu.
Evo to bi bilo moje objašnjenje uz ovaj graf dollara, i zato mi se čini da ovo šta graf govori,
a to je da USD "želi" krenuti u uptrend po tjednom grafu, da je to opravdano.
Uostalom yields na sve, na 3m, 1y, 5y, 10y i 30y su trenutno svi "priced" za imploziju kredita i double dip. Globalni kapital je očito parikiran u onom instrumentu za kojeg je uvjeren da će preživjeti default orgije koje počinju, za razliku od gotovo bilo kojeg drugog oblika IOUsa koji će .. mistično nestati 🙂
Ili to, ili je bond market retardirano glup i potpuno u krivu. Meni se ne čini da je glup.
Bar mi to nije logično. Da tržište bude tako bolesno neefikasno.
No inflacionisti imaju i za taj detalj objašnjenje. Fed kao "po skrivečki" kupuje obveznice američke vlade, jer ih kao sada već nitko ne želi? Ali objavljeno je koliko je tko kupio. Fed je kupio "svega" 286 milijardi. To je QE. I to umjeren. Nedovoljno za inflaciju.
Uostalom u krajnjoj liniji, ako imamo tako ogromno kreditno tržište, ako i dio samo implodira,
čak i da FED i obavi par biliona QEa, opet dollar može porast u vrijednosti.
Ajde ako se netko razumije u tu temu, te kako će to sve skupa utjecati na ovaj graf dollara, neka komentira.
bravo ferengi. [thumbsup]
@ ferengi:
-po takvoj logici, gdje bi debtholderi paničnom reakcijom izazvali instant deflaciju, inflacija nikad nebi bila moguća a povijest pokazuje suprotno
-balance sheet FED-a se ne može gledati kao balance sheet neke druge banke, FED stvara novac
-izostavljen je jedan imho bitan aspekt inflacija/deflacija priče a to je američki vanjski dug i količina dolara koju drže arapi i kinezi, gledajući kroz aspekt svjetske politike inflacija se dugoročno čini kao logičniji smjer a kratkoročna deflacija kao odlična zamka
-i za kraj, bond market (kao i svaki drugi) je glup, možda ne uvijek ali povremeno svakako
P.S. što se dolara u odnosu na euro tiče – ne trgujem valutama ali neka moja logika ide ovako: sad su svi na vrhovima prstiju očekujući okret trenda što mi sugerira da se neće dogoditi odmah na prvu, još neke vrijeme bi mogao istim smjerom da pokoleba ove koji su sada uvjereni u preokret pa tek onda stvarno preokrenuti
dugoročno to je vjerojatno samo pitanje koja je valuta manje loša
globalno dug će se riješavati kroz inflaciju i/ili kroz austerity, volio bi da se odradi ovom drugom stazom ali nije za očekivati
A ako dolar bude rastao a rasti će,………..što će se desiti sa dionicama koje već rastu pet tjedana za redom………..?????????? Padat će i to jako……..
Goldman S.-ovci su najavili da sp ide do 1300…….analitičari iskaču iz svake kutije i govore ap……oprez ljudi tko bi bio tako lud da ti govori da kupiš nešto i zaradiš kad on to može umjesto tebe…….
Ne drži vodu………
Nisam medo ali meni miriše na pad………..
živili….
Sve mi ovo miriše na jedan jaki rokavel………..i to do koske……….
ivano7@ imaju gurui ,analiticari,g.s.ovci valjda puno toga za iskrcati….pa ce pogurati do 1300 [rolleyes]
treba te kolicine iskipati