Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ok.
Evo i post sa "pregledom" svih bitnih grafova. Jedan kolega je tražio i eur/usd pa sam
i taj dugoročni priložio.

Eurodollar mi se čini da će u 8 mjesecu prvo rasti do 1.35-1.38 i da će tu biti zaustavljen, nakon čega
je sve spremno za nastavak pada eura odnosno nastavak rasta dollara.

To bi impliciralo da će equity burze doć pod određeni pritisak. Bar ja to tako vidim.

Nafta, bdi nekako kao da će dolje, odnosno kao da formiraju novi silazni trend, što nikako ne dajel pozitivne signale za tržište dionica.

Vix i market breadeth su vrlo upitni i također sugeriraju na downside.

A evo i prilažem vrlo jednostavne grafove (samo trendovi) za spx, koji su malo konfliktni.
Daily hoće gore još, ali nema baš punoo prostora za rast prije jačeg overbought kondišna, a tjednom treba relativno puno da se ispravi.

Što mi se nekako čini usklađeno sa eur-usd grafom.

Meni to sve skupa smrdi na kreš, iako daily graf SPXa je poprilična bulčina.
Tjedni nije baš, a mjesečni isto baš nije.

Evo u svakom slučaju tu je 8 slikica, pa procijenite sami.

Sretno svima i nadam se da će ovo bar nekom pomoć malo u procjeni stanja.
Komentare bi rado čuo, ako su konstruktivni.

Pozz.

Obey Ferengi Rules of Acquisition

Validus. Svaki velik skok cijene je bio praćen iznadprosječnim volumenom i rezultirao iskrcavanjem pred veći pad cijene. Vidjet ćemo da li će i ovaj puta. Obratite pažnju i na konstantan pad volumena prilikom iskrcavanja od 5.mjeseca 2009. do sad. Kupaca je sve manje i manje.

VLDS-R-A

Ne mogu se složiti s Vama..
Validus je napravio ono što dosta dionica tek treba učiniti, a to je probiti se iz višemjesečnog padajućeg kanala..
Također probijen otpor na RSI-u, na većem volumenu..
Meni zgodno..

Osobno bih se (budem se) postavio na kupnju blizu plave linije, jer moje je mišljenje da za ovu dionicu itekako dolaze bolja vremena..

Sretno!
[/quote]
A prodavača sve više.Ha,ha,ha…Koliko prodavača tolikom i kupaca.Idealna ravnoteža.
Pad prometa je jer oni koji su kupili ne žele prodavati,a kupci čekaju.A sa skokom cijene na 13,50 u četiri dana veći promet nego mjesec dana ranije.
Bitno je da su je tehničari primjetili.Jer oni se uključuju kada dionica već dobro skoči.Dakle,
tehničari ulaze,a mi koji smo kupovali na 11 do 12 ćemo početi prodavati tehničarima na 15.
Možda već jutros.
Ipak je ova stranica dobra.Donosi mi dobit.Hvala.
Jedno pitanje:Da li će Validus napraviti trostruko dno tj.ponovno se vratiti na ispod 11 ili će
formirati W formaciju ,gdje bi ovaj zadnji krak trebao biti malo strmiji.Ne baš simetričan jer se s obzirom na povečanje prometa sve odvija ubrzano.
I koliko ove tablice ,a naročitodugoročno,imaju smisla u aritmetičkom mjerilu.
Jer ovih 10 do 20 ćini 100%,analogno 100 do 200.To bi bilo isto.A na ovim tablicama ovaj rast od 10 do 20 ima samo deset puta manji kut od ovoga od 100 do 200.Nije li to prevelika razlika.
Dakle,molio bih da sve ove dionice koje imaju visoki relativni rast prikazujete u logaritamskim
tablicama.

SPX : (@tigrus)
-mislim da bi završetak korekcije mogli smatrati probijanje silazne linije trenda MACD385 i silazne linije trenda cca 1110 (crveno)
-RSI9 i MACD385 rade negativnu skrivenu divergenciju (plavo)…..
– za sad zavšetak korekcije nije potvrđen formiranjem UP LT MACD385 niti probijanjem njegove SLT…

ma o ovome ja govorim….
ovaj rsi nije smio biti probijen
[/quote]
Svaka čast na analizi vidi se da imate znanje [lol]

FerengiHr @
svaka cast na trudu i kao takav mozes posluziti drugima da saznaju smisao ovog foruma.

[thumbsup]

Hvala ti, FerengiHr!

Molio bih tehničare analizu euro vs dolar….
Po meni dno bi trebalo biti na 1,33 i onda opet natrag….koliko duboko pitanje je…..
Unaprijed hvala…

Target 1,35 jer je to prvi otpor

Mala korekcija do 1,33 i retest Sma 200 i desno rame obrnutog H&S

Onda target 1,50

Nakon toga dolar ide u ambis

Čestitam svima vama stručnjacima koji ste se ukrcali u dolar na vrhu
[/quote]

Čitao sam tvoje izjave prije više od mesec dana, kada je dolar bio oko 1,21 (u stilu ide to još gore) i kada su neki forumaši tačno predvidjeli ovu malu korekciju eur-a,

Sada opet lupetanja u stilu ide to prema 1,50. Ovakve smiješne izjava znao je davati samo još zli prorok.

http://4.bp.blogspot.com/_TwUS3GyHKsQ/TA2CZvOaqTI/AAAAAAAAFo0/50RL8D15QR0/s1600/usddaily.png

Molio bih tehničare analizu euro vs dolar….
Po meni dno bi trebalo biti na 1,33 i onda opet natrag….koliko duboko pitanje je…..
Unaprijed hvala…

Target 1,35 jer je to prvi otpor

Mala korekcija do 1,33 i retest Sma 200 i desno rame obrnutog H&S

Onda target 1,50

Nakon toga dolar ide u ambis

Čestitam svima vama stručnjacima koji ste se ukrcali u dolar na vrhu
[/quote]

Čitao sam tvoje izjave prije više od mesec dana, kada je dolar bio oko 1,21 (u stilu ide to još gore) i kada su neki forumaši tačno predvidjeli ovu malu korekciju eur-a,

Sada opet lupetanja u stilu ide to prema 1,50. Ovakve smiješne izjava znao je davati samo još zli prorok.

http://4.bp.blogspot.com/_TwUS3GyHKsQ/TA2CZvOaqTI/AAAAAAAAFo0/50RL8D15QR0/s1600/usddaily.png

[/quote]

Pa daj kad si već čitao moje smiješne izjave, ajde ih citiraj ovdje pa da vidimo gdje sam ja to rekao da ide to još gore

Ajde molim te, ako si ih čitao onda ih sigurno možeš i citirati

***obrisano***

Svaka dionica je precijenjena dok je ja ne kupim

bok gospodo
sto se tice eur-dol po mom videnju kontam da te zanima za trejd,, zavisi kakav si trejder na koji rok,
na 5 min eur ide gore
na 15min eur ima trokut tako da ide isto gore
na 1h nalazi se u kanalu prema gore tako da ce sigurno padat ali kada to se sada nemoze reci
na h4 plazi po doljnjoj liniji kanala tako da se ocekuje ostar pad
na dnevnom lagana korekcija ali se ocekuje gore
tjednom gore a na mjesecno probijena potpora ali testiranjem se vratila cijena iznad tako da eur raste, a sada ti procijeni kako ces trgovat

ne mari za male stvari i ostat ce male

Probijamo, probijamo.. logaritamsku liniju kanala.. možda..
Onu linearnu smo probili u prethodnoj akciji..

I onda slijedi priča o vatrometu..

Sretno!

I probili.. Čestitke na ekspeditivnoj akciji.. Živjeli!

Slijedi malo testiranja i puno rasta..

ps. Za one koji još uvijek nisu sigurni što se to dovraga događa, trend se promijenio..
[/quote]
Testiranje odradili, nastavak slijedi..

Sretno!

Bolje živjeti sto godina u bogatstvu nego sedam dana u siromaštvu!

Probijamo, probijamo.. logaritamsku liniju kanala.. možda..
Onu linearnu smo probili u prethodnoj akciji..

I onda slijedi priča o vatrometu..

Sretno!

I probili.. Čestitke na ekspeditivnoj akciji.. Živjeli!

Slijedi malo testiranja i puno rasta..

ps. Za one koji još uvijek nisu sigurni što se to dovraga događa, trend se promijenio..
[/quote]
Testiranje odradili, nastavak slijedi..

Sretno!
[/quote]

cijenjeni, tko je akter što tako s ushičenjem probija i na koju stranu ?
budite ljubazni pa pojasnite o kojoj se tu akciji radi iliti indeksu.
komentar je u kontekstu oera ?
vatromet , trend ?

ma ko uškoli, samo reci subjekt

hfala

jel može netko staviti tehničku analizu od sfere šta stvaljaju ponedjeljkom?
koleda verdi je obično znao stavit link međutim ništa ovaj tjedan…
hvala

Ovdje upišite svoj komentar…Vaš link

New Report

Close