Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

šta je Perice, šta si nervozan toliko [lol]
ako si siguran u to što pričaš nema razloga za nervozu, a u tvoj altruizam ovdje najamnje vjerujem, NHF [kiss]

mozda je istina sto pise…
meni je takoder sumnjiv ovaj rast…

promjena trenda je uvijek dobrodosla, ali prerano je jos za to.
[/quote]
Slazem se Tigi, ja sam u kesu, ali spreman sam za ulaz [wink]

WWW.THEVENUSPROJECT.COM

Dragi tehničari, o kakvom rastu crobexa vi pričate? O kakvim kanalima i vatrometima?

Ovo je igra za profesionalce koji kroje ove svinjarije, a vi to niste. Zato bolje spremite pare za crne dane, a ne što ih bezveze rasipate na polupropaloj burzi i svojim piskaranjem potičete druge na isto.

Danas izgleda američki indeksi završavaju u minusu od bar 1 posto, čime se nastavlja pad započet od jučer, a kako će onda sutra i idućih dana proći corbex? Šta smo vidjeli od rasta smo vidjeli, zapamtićete ovaj dan kao jedan od rijetkih kad je crobex toliko rastao ( iako zbog svega par dionica kojima se igralo ).

Ako padne u narednom periodu crobex samo 10 posto il 200 bodova od ovih razina bit će dobro.

Čuvajte pare i zdravlje.

potpuno točno, danas su ovce navukli da kupuju i skidaju s aska, a sutra će ih ne ošišati nego oderati… znate li zašto je jučer i danas crobex umjesto dignut? zato jer ovi mali padovi od -0,3 nikoga više ne plaše. sad kad porokaju sastavnice crobexa dolje, bit će minusi da boli glava, a tu će krenuti panika i nagla rasprodaja dionica.
to je cilj, vidjet ćete već sutra početak ciklusa

sve što pišem moje je mišljenje i ne može se shvatiti kao investicijski savjet ili preporuka za kupnju i prodaju dionica...

Dragi tehničari, o kakvom rastu crobexa vi pričate? O kakvim kanalima i vatrometima?

Ovo je igra za profesionalce koji kroje ove svinjarije, a vi to niste. Zato bolje spremite pare za crne dane, a ne što ih bezveze rasipate na polupropaloj burzi i svojim piskaranjem potičete druge na isto.

Danas izgleda američki indeksi završavaju u minusu od bar 1 posto, čime se nastavlja pad započet od jučer, a kako će onda sutra i idućih dana proći corbex? Šta smo vidjeli od rasta smo vidjeli, zapamtićete ovaj dan kao jedan od rijetkih kad je crobex toliko rastao ( iako zbog svega par dionica kojima se igralo ).

Ako padne u narednom periodu crobex samo 10 posto il 200 bodova od ovih razina bit će dobro.

Čuvajte pare i zdravlje.

Kolega Pero, poštujem Vaše pisanje, al ako ćemo raditi usporedbe, Crobi bi da graf prati SP500 trebao biti na 2150 sada. Glede dionica, one su u debelom oversoldu i ovakvo stanje tehnički nije dugo moguće. Ako izuzmemo HT, INU, LKPC,KOEI i ATGR, Crobex je po ovim cijenama negdje oko 1400.

26.11.2010 - Dan D

Čuvajte pare i zdravlje.

Kolega Pero, poštujem Vaše pisanje, al ako ćemo raditi usporedbe, Crobi bi da graf prati SP500 trebao biti na 2150 sada. Glede dionica, one su u debelom oversoldu i ovakvo stanje tehnički nije dugo moguće. Ako izuzmemo HT, INU, LKPC,KOEI i ATGR, Crobex je po ovim cijenama negdje oko 1400.
[/quote]

Kolega split, cijenim vaše pisanje i trud, priznajem da sam i ja dugo dijelio ovo mišljenje o naravi kretanja crobexa, al činjenice su me više puta demantirale. Već sam pisao da crobex radi kriminalno loše odbijance, i tome postoji vrlo dobar razlog.

Ne mislite li da su sp500 i crobex dva različita svijeta? Ja mislim da jesu.

Jedno su financijski izvještaji firmi s američkog a drugo sa hrvatskog podneblja.
Jedno je sastav dionica koje čine američke indekse, a drugo je sastav dionica koje čine crobex.
Jedno je gospodarska situacija u americi a drugo kod nas.
Jedno su očekivanja oporavka u bližoj budućnosti u americi a drugo su očekivanja kod nas.

Ma razlike su kao nebo i zemlja.

A oversold je relativna stvar, kako u vremenu tako i u kontekstu. Oversold je svakako bio kad je crobex naglim padom s 2200 zagrebao na 1770, zato i je došlo do odbijanja do 1860. Al u situaciji kad je trend jasno negativan iz oversolda se još uvijek može u dublji oversold. Što se već bilo događalo ( 2008 ) i što će se naravno i događat ubuduće.

Uostalom ista stvar se zbiva s našim bdp-om. Taman misliš da je dosta pao i da neće više padat, kad te ono novi podaci iznenade. Pa ko je još mislio krajem 2009 da do sada bdp neće porast barem 0,1 posto? A on pada li ga pada. E tek kad bude bdp u plus 1-2 posto onda će možda i dionice bolje i više rast, a sve do tada rastu ćemo reći doviđenja. Možda koji odbijanac, al rast nikako.

Tehnička analiza je zapravo vrlo jednostavna ovdje kad se ukalkuliraju dobri parametri.

never surrender

Pa kakve veze ima bdp sa firmama koje prihode ostvaruju vani i koji ne ovise o ovoj našoj maloj bari i koji rasturaju…………kako će to na njih utjecati…………..
prošlo je vrijeme kad sve pada sve pada kad sve raste raste………….

Brodari su neovisni o bdp tako da ako želiš naći dionicu možeš……. [kiss]

POŠTOVANI KOLEGA ===DELUX===VI STE JEDNA OBIČNA DRUMSKA- BRDSKO- PLANINSKA BUDALETINA

Da li je netko od znalaca FX-a voljan proanalizirati/prokomentirati ovaj graf ?
Neki dugoročniji pogled (narednih cca 5 god), npr. EWT bi također bio vrlo zanimljiv.

Možda sam mogao i poneki indikator/oscilator ubaciti, ali kad mi je FX špansko selo … zato šaljem kompletan link za graf.

Vaš link

Da li je netko od znalaca FX-a voljan proanalizirati/prokomentirati ovaj graf ?
Neki dugoročniji pogled (narednih cca 5 god), npr. EWT bi također bio vrlo zanimljiv.

Možda sam mogao i poneki indikator/oscilator ubaciti, ali kad mi je FX špansko selo … zato šaljem kompletan link za graf.

Vaš link

ne znam koliko je pouzdan graf, al bolje nego nikakav.
švicarac ima super fundamente, ali je skup…pravi blue chip.
tehnički je švicarac u dugoročnom uptrendu, a euro (pa onda i kuna) u downtrendu, tu ne bi trebalo bit velikih promjena.

štedit u dolarima i švicarcima… zaduživat se u kunama i eurima. [thumbsup]

Džejms za trud 100 %

PS sVI SE USREDOTOČILI NA dionice a rijetki imaju hrabrosti uć malo jače, a po svemu sudeći uskoro dolazi vrijeme da se krene u kupnju valuta i tu će se moć "trejdat" HA

[thumbsup]

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

Čuvajte pare i zdravlje.

meni je zanimljivo kako se lako stvori euforija i svi odmah nađu "logično" objašnjenje iako se iz aviona vidjelo da je bilo navlačenje,ekipa se iskrcavala sve u 16
čestitke onima koji su danas prodali,ja sam ovaj ciklus propustio zbog godišnjeg,a eto,moglo se ušićarit 10-20%,kako na kojoj dionici…

James hvala na odgovoru. Kakav ti je "feeling" oko ovog trenda zadnje 2,5 god ? Može li tu biti nekih korekcija, tj. isplati li se po tvom mišljenju čekati chf na negdje ispod 5 hrk za "bolji ulaz" ?

Zato meni nitko ne želi staviti graf za naftu, a ima mjesec dana kako sam isti tražio od cijenjenih tehničara. [lol]

Evo kolega!
Slika nafte, samo za Vas.

[tongue]
[/quote]
kolega, jedan moj pajdo Vas smatra najboljim tehničarem od svih forumaša. eto, ako vam to nešto znači…
[thumbsup]
[/quote]

Uredniče može li jedno pitanje pajdi:zašto kada se raste imamo kudikamo manje grafova nego kada se pada(jeli lakše pogoditi kada pada ili je to samo tako tj.slučajnost)?

Hvala.

[/quote]
kaže pajdo da je svaki impuls, up ili down, jednako predvidiv. a da je svaka korekcija, up ili down, teško predvidiva nakon realizacije temeljne ABC korekcije…ako to tvrde pretcher, neely, miner etc., valjda je tako…zato se u takvim slučajevima poziva u pomoć TA: oscilatori, divergencije, formacije…i nije bitno unaprijed znati target, nego na vrijeme prepoznati siguran obrat trenda…
radimo (radimo zajedno, ja kao matematičar) na kompiliranju metoda…uključit ćemo ganna: u fazi proučavanja je 5-6 ključnih knjiga (bez ezoterije)…sretno.

kaže pajdo da je svaki impuls, up ili down, jednako predvidiv. a da je svaka korekcija, up ili down, teško predvidiva nakon realizacije temeljne ABC korekcije…ako to tvrde pretcher, neely, miner etc., valjda je tako…zato se u takvim slučajevima poziva u pomoć TA: oscilatori, divergencije, formacije…i nije bitno unaprijed znati target, nego na vrijeme prepoznati siguran obrat trenda…

korekcije se ne trguju jednostavno i nema tog alata koji će tu puno pomoć. trguje se trend.
gann bez ezoterije… ko prat noge u čarapama.

New Report

Close