Mjesečni pogled na Crobex s ucrtanim kretanjem indexa SP500 kojeg Crobi još ne prati al je najboljem putu. Imamo 2 zelena vojnika na dnevnom grafu, fali treći rastom do 1885-1890 i onda stampedo brzi gore.
Evo malo i potencijalne vizije Crobija za iduće vrijeme.
Deca bok. Evo mali pokušaj viđenja kretanja u svijetu. Izgleda da su i indeksi i nafta u određenoj vezi i, kak se veli, trading rangeu, ili ga formiraju. Moguće je da seovo kretanje nastavi do daljnjega jer je očigledno da su to otpori i potpore koji su bitni. I očigledno je da dionice prate kretanje nafte.
Barem meni tak izgleda. Pozdrav
Izgleda da su i indeksi i nafta u određenoj vezi I očigledno je da dionice prate kretanje nafte.
Dovoljno je staviti wtic uz sp na isti graf i primjetit učestalu korelaciju.
Uglavnom ako gospodarstvo loše stoji, onda cijena nafte pada, u anticipaciji manje potražnje, a indeksi su funkcija bdpa i zarada, odnosno stanja u gospodarsvu laički rečeno.
Tako ja to doživljavam.
Naravno korelacija nije idealna. Bilo bi prejednostavno. [tongue]
Nego koliko sam shvatio iz ovog tvog target za sp ti je ova donja razina 1030-1040 gdje misliš
da ćese odbiti natrag prema 1100 i formirati trading range? Jel to projekcija ili ono odokativno, možda se desi, a možda i ne?
Pozdrav i hvala na odgovoru
PS: čudo se desilo, projekcija od neki dan opet ispala točna, šort vlada opet [lol]
Kad se odvrti još koji dan onda ću postati razvoj.
Pozdrav i Sretno svima.
Validus. Svaki velik skok cijene je bio praćen iznadprosječnim volumenom i rezultirao iskrcavanjem pred veći pad cijene. Vidjet ćemo da li će i ovaj puta. Obratite pažnju i na konstantan pad volumena prilikom iskrcavanja od 5.mjeseca 2009. do sad. Kupaca je sve manje i manje.
Izgleda da su i indeksi i nafta u određenoj vezi I očigledno je da dionice prate kretanje nafte.
Dovoljno je staviti wtic uz sp na isti graf i primjetit učestalu korelaciju.
Uglavnom ako gospodarstvo loše stoji, onda cijena nafte pada, u anticipaciji manje potražnje, a indeksi su funkcija bdpa i zarada, odnosno stanja u gospodarsvu laički rečeno.
Tako ja to doživljavam.
Naravno korelacija nije idealna. Bilo bi prejednostavno. [tongue]
Nego koliko sam shvatio iz ovog tvog target za sp ti je ova donja razina 1030-1040 gdje misliš
da ćese odbiti natrag prema 1100 i formirati trading range? Jel to projekcija ili ono odokativno, možda se desi, a možda i ne?
Pozdrav i hvala na odgovoru
PS: čudo se desilo, projekcija od neki dan opet ispala točna, šort vlada opet [lol]
Kad se odvrti još koji dan onda ću postati razvoj.
Pozdrav i Sretno svima.
[/quote]
Zato meni nitko ne želi staviti graf za naftu, a ima mjesec dana kako sam isti tražio od cijenjenih tehničara. [lol]
nafta je u bočnom trendu već dugo, nema koristi od grafa.
SPX :
– kao što je u postu 22.07 predviđeno SMA20(tj) se još jednom pokazao kao velika prepreka rastu unatoč presječenoj liniji vrata obrnutog H&S-a
– medvjeđa divergencija MACD385 i pad volumena sugeriraju mogućnost nastanka H&S-a sa linijom vrata na nivou UP linije trenda => zona 1080 (50% rasta od 20.07)
SPX :
– kao što je u postu 22.07 predviđeno SMA20(tj) se još jednom pokazao kao velika prepreka rastu unatoč presječenoj liniji vrata obrnutog H&S-a
– medvjeđa divergencija MACD385 i pad volumena sugeriraju mogućnost nastanka H&S-a sa linijom vrata na nivou UP linije trenda => zona 1080 (50% rasta od 20.07)
Mr, može li graf za spx sa proširenim fibo razinama ?
Ako može i onaj koji duguješ, za ingru.
SPX :
Stavi neckline kao pocetnu tocku lijevi visi vrh.
Bit ce interesantno vidjet oce li ga testirat
Mislim da vam je kolega Caccone stavio takav graf prije 2 tjedna!