http://www.poslovni.hr/vijesti/tjedna-tehnicka-analiza-153729.aspx
Pa nisam jutros Srećka u opće pročitao zbog ove gungule. Koliko god je situacija crvena djelim njegov optimizam jerbo nema ni jednog pravog investitora i dok je tako miševi kolo vode a to ništa drugo ne znači nego da se treba nakrcati prije jeseni.
http://www.poslovni.hr/vijesti/tjedna-tehnicka-analiza-153729.aspx
Pa nisam jutros Srećka u opće pročitao zbog ove gungule. Koliko god je situacija crvena djelim njegov optimizam jerbo nema ni jednog pravog investitora i dok je tako miševi kolo vode a to ništa drugo ne znači nego da se treba nakrcati prije jeseni.
kolega zgadila mi se burza, bolje otić malo u prirodu……a ostali neka trguju po jacinim pravilima
Ante potpiso za Dinamo!
Ide se Up!
Luka Ploče – veliki potencijal značajnijeg pada! Nije dobro!
Kako nije dobro?
To je odlično
Mozes nam objasniti sto ti znace ove linije…zasto si ih tako povukao..
Nisi li ti na 250 kn Hdel-a pisao da ide na 600 i kupovao…
Puno se vec do sada izgubio, zamisli koliko je to gljiva
…p.s zasto mi ne zelis biti prijatelj?
Nisi valjda ljut?
Ajde ajde, pa nije smak svijeta ako si izgubio lovu, nije u šoldima sve
Najbolje da ću ti prikazati linije i ostale oscilatore.Ne prikazujem osim pojedincima na PP.
Glede HDEL ako si pažljivo čitao shvatio bi da sam kupovao po 210kn i utrpaovao na 245-250kn.
Najbolje da ću ti prikazati linije i ostale oscilatore.Ne prikazujem osim pojedincima na PP.
Glede HDEL ako si pažljivo čitao shvatio bi da sam kupovao po 210kn i utrpaovao na 245-250kn.
[/quote]
A zasto skrivate oscilatore…da to nisu neki “made in split009” oscilatori?
ma dajte kolega splite, vi ko da ste jeli buniku a ne gljive, pa se ne sjecate sto ste pisali prije par mjeseci..
Kupovali ste hdel i kunuli se , crtali da ide na 600 bodova..
Dajte malo pojasnite kakve to linije vucete, ima li to ikakvog smisla, ili je to trenutak vaše "pablo picasso " inspiracije..
Znate, doticni je bio slikar, a to vam bas i nema veze s tehničkom analizom i grafovima…
Ipak oboje je umjetnost, a ljepota umjetnosti je u ocima promatraca, tako da ako vi kroz vase crteze sebe dozivljavate kao Pabla Picassa, onda moje iskrene isprike..
LKPC, netočne su tvrdnje kolege PLAVOG, prometi pokazuju da je većina kupljena na 900-1100kn,a da je ovaj rast na jako malim volumenima lažan i nezdrav. Krenut će ovdje ozbiljnije iskrcavanje,a tada će i oni koji su kupovali po 900kn davati sa 30% gubitka kad crni vrag krene.
Snažne negativne divergencije na tjednom nivou zovu 1. snažniji pad, 1560kn će ovaj put puknuti kao VDKT na 300kn… maslo jako mekano…
Evo i mene da se oglasim. [tongue]
Nisam dugo pametovao pa mi malo fali. [lol]
No šalu na stranu, evo mog viđenja stvari.
1. Market internals kažu "ok, sad bi stvarno mogli malo odmoriti" tj malo u šort preć.
To je slika broj jedan, McClellan indikator, (inače mega koristan).
2. Vix, pa onda i njegova skoro slika-preslika SH oboje pokazuju da su se ispuhali
sudeći prema stohastici, a nigdje se ne da vidjeti niže dno. Tako da mi to smrdi na jedan
pokušaj da se šort vrati u igru. Ne mora nužno uspjeti i prevladati, ali morao bi pokušati.
3. Dollar je oversold čini se napokon, te je spreman na bounce, a obično burze korigiraju kad je dollar
u uzlaznom trendu. Euro je posljedično spreman malo odmoriti.
4. I na kraju slika SP500, koji se po meni čini da je u vrlo potencijalnom downtrendu. Po meni je ova razina kritična od 1120-1130 (max 1150) za odluku u kojem se marketu nalazimo (bear ili bull) na više timeframeova (tjedni,mjesečni). Neki taj otpor stavljaju 1150-1190, al ja ga tako ne vidim.
5. Put to call ratio mi se isto čini da ukazuje na pokušaj šorta, (slika5)
PS : e sad posljedično, kako će to utjecat na crobeks, a valjda je i on sell onda padom ispod 1805. Imamo dakle još 20 bodova fore vjerovati da je ovo dno bilo zadnji put. (slika6).
Sretno svima.
PS2: nije mi se dalo referirat na neke stvari od prije jer mi se neda filozofirat previše [tongue]
Evo i mene da se oglasim. [tongue]
Nisam dugo pametovao pa mi malo fali. [lol]
No šalu na stranu, evo mog viđenja stvari.
1. Market internals kažu "ok, sad bi stvarno mogli malo odmoriti" tj malo u šort preć.
To je slika broj jedan, McClellan indikator, (inače mega koristan).
2. Vix, pa onda i njegova skoro slika-preslika SH oboje pokazuju da su se ispuhali
sudeći prema stohastici, a nigdje se ne da vidjeti niže dno. Tako da mi to smrdi na jedan
pokušaj da se šort vrati u igru. Ne mora nužno uspjeti i prevladati, ali morao bi pokušati.
3. Dollar je oversold čini se napokon, te je spreman na bounce, a obično burze korigiraju kad je dollar
u uzlaznom trendu. Euro je posljedično spreman malo odmoriti.
4. I na kraju slika SP500, koji se po meni čini da je u vrlo potencijalnom downtrendu. Po meni je ova razina kritična od 1120-1130 (max 1150) za odluku u kojem se marketu nalazimo (bear ili bull) na više timeframeova (tjedni,mjesečni). Neki taj otpor stavljaju 1150-1190, al ja ga tako ne vidim.
5. Put to call ratio mi se isto čini da ukazuje na pokušaj šorta, (slika5)
PS : e sad posljedično, kako će to utjecat na crobeks, a valjda je i on sell onda padom ispod 1805. Imamo dakle još 20 bodova fore vjerovati da je ovo dno bilo zadnji put. (slika6).
Sretno svima.
PS2: nije mi se dalo referirat na neke stvari od prije jer mi se neda filozofirat previše [tongue]
bas sam se pitao je li doslo vrijeme za nove grafove…
cini se da je…
prilazem 4 grafa za diskusiju
1. crobex – kao sto je vec najavljeno, padajuci trend…nema se tu sta dodati…
2. FAS – mislim da ce korekcija do 20-20,50 US$
3. FAZ dnevni i satni
najzanimljivije – tripple bottom, pozitivna divergencija – MACD, RSI 9,…a willims na -99 !
cini se da dobar ulaz na 13,70 US$, a dobar izlaz na 15 US$
[smiley]