Deca, Crobex. Dosta indikatora dalo buy signal. Čekamo potvrdu na RSI prelazak preko 50, prije toga ne kupujem. Pred testiranjem smo trend linije vjerovatno već sutra. Isto tako moguć dolazak na gornju liniju padajućeg kanala gdje se malo iznad nalazi i otpor SMA 21. Pričekati izlaz iz kanala i probijanje iscrtkane trendlinije i RSI preko 50 za kupovinu. Uglavnom izgleda dobro. Sve ovisi o svjetskim indeksima. Pozdrav
..i mene niksone, al me iznenadilo, mnogo, još nemogu sebi doći. Ali, uvijek ostaje ova univerzalna mantra, svakoga dana…..
[/quote]
Deca, Crobex. Dosta indikatora dalo buy signal. Čekamo potvrdu na RSI prelazak preko 50, prije toga ne kupujem. Pred testiranjem smo trend linije vjerovatno već sutra. Isto tako moguć dolazak na gornju liniju padajućeg kanala gdje se malo iznad nalazi i otpor SMA 21. Pričekati izlaz iz kanala i probijanje iscrtkane trendlinije i RSI preko 50 za kupovinu. Uglavnom izgleda dobro. Sve ovisi o svjetskim indeksima. Pozdrav
Evo neki dan sam bio na ERNT na 1200 kn i malo je falilo da me poklopi e sad da me je tu poklopilo već sad bi bio ajmo reć dobar posao. Brankice zašto čekat RSI iznad 50 ?? Na grafu crobexa 4 puta nije mogao probit cca 2200-2300 ,pojavilo se novo dno i probilo zadnji suport na 1900 e sad ako ideš čekat RSI na 50 taman bi mogao bit negdje crobi na 1900-sad je to otpor postao. Probojem crobexa 1900 i rsi-ijom iznad 50 ima smisla otvarat poziciju.
Ovakve situacije podsjećaju me utrku na 100 m gdje naprosto moraš pokušat ući u pucanj jer ići sustizat druge trkače (trgovce) može biti jako zeznuta stvar.
Brankice zašto čekat RSI iznad 50 ? Probojem crobexa 1900 i rsi-ijom iznad 50 ima smisla otvarat poziciju.
Gospon Nikson, ne znam kaj da vam odgovorim na ovo.
Ovakve situacije podsjećaju me utrku na 100 m gdje naprosto moraš pokušat ući u pucanj jer ići sustizat druge trkače (trgovce) može biti jako zeznuta stvar.
Gospon Nikson, bolje je sustizati druge trkače nego biti diskvalificiran na startu
http://www.poslovni.hr/vijesti/tjedna-tehnicka-analiza-153095.aspx
Evo i Srećko čeka Amere. I GO da prođe.
—dobar je Srećko zadnjih tjedana, bez promašaja [thumbsup]
Brankice zašto čekat RSI iznad 50 ? Probojem crobexa 1900 i rsi-ijom iznad 50 ima smisla otvarat poziciju.
Gospon Nikson, ne znam kaj da vam odgovorim na ovo.
Gospon Nikson, bolje je sustizati druge trkače nego biti diskvalificiran na startu
[/quote]
Dobro izgleda da smo različiti tipovi trgovaca ja reletivno malo trgujem postavim nalog na bid pa ako me poklopi dobro me poklopi a ako ne nikom ništa do iduće zgode. Dakle ovo je hvatanje padajućih noževa i jako je rizično ali ako me poklopi kako treba minimalni odijanac daje jako dobre rezultate.
Biram relativno umjereno volatilne dionice, dividenda poželjna , razumnih PE-ova PB-ova relativno malo zadužena , razbijam cijene.
Da probam objasnit ERNT (već posjedujem "besplatne" dionice) plafon prije dividende bio je 1735 i cijena je pala 30% oscilatori su totalno preprodani i ja sam malo bezobrazan i ne itam se sa cijenom na bidu. Ajmo reć da sam uspio kupit po 1200 na 1300 imao bih 7% čistog prinosa dakle sasvim fini prinos za dan dva držanja dionice. Ajmo reći da dionica padne još za 30% na 925 za iste novce kupio sam više dionica nego prvi put i kaskam za tržištem 11% a dionica od svoh vrha je pala za skoro 50%.
Ajmo reć da se dionica opet vrati na 1200 imam prinos od 15% ajmo reć da je firma isplatila 5% dividende prinos od 20 %. Ajmo reć da se cijene sunovrate u bezdan opet ova dividenenda + otprije dionice ostavljaju te likvidnim na burzi.
U mene je TA uklopljena u strategiju zato pokušavam uć u pucanj.
—dobar je Srećko zadnjih tjedana, bez promašaja [thumbsup]
[/quote]
To mu je posao. Em pogodi em ne davi poslije tjedan dana da je pogodio. [lol]