U zadnjih 5 godina na burzi se izvrtilo 463 535 dionica IGH. Cijela firma (150 580 dionica) se izvrtila skoro 3 puta u 5 godina pa kvragu valjda je to dovoljno likvidno.
Ne bi se složio. Naša je čitava burza užasno nelikvidna, daleko pre nelikvidna za ikakvu ozbiljnu analizu. 3x u 5godina je BOLESNO malo. I sa stanovišta broja dionica i sa stanovišta ukupnog volumena i kako god da gledate. Također udio algoritmic tradinga je ispod 5% tako da …
(ima nešto sitno automatiziranih naloga, ali sitno)
A recimo instrument koji je bolesno algoritmiran : TZA. (i njegov brat TNA)
http://www.google.com/finance?q=NYSE:TZA
Izdanih ima 13.5 milijuna dionica, a dnevni promet je oko 13 milijuna dionica.
Dakle SVE dionice promijene vlasnika SVAKI dan. Nije ni neobično da se taj replikat Russela2000
iz istog razloga ponaša bolesno dobro ako ćemo gledati sa stanovišta tehničke analize.
Naravno kad je udio algo-tradinga tu oko 95%. [tongue]
LP
Vidi jedna Coca-cola (KO) se izvrtila 5 puta u 5 godina. E sad kolko postoji burza u Americi a koliko u nas.
HT se izvrtio da sada samo 30% preko burze ,sad relativno gledano tko je tu zapravo nelikvidan HT ili IGH?
Što se tiče instrumenata ,algoritama, auto trgovine i nelikvidnosti razvojem burze i u nas će rasti prometi i volumeni.
DLKV ja se u ovo ne bi petljao (premda se volim zaigrat na DLKV)
Puka suport na 310. I ako je padajući trokut u pitanju (tj ako se DLKV ne vrati uskoro iznad 310 ) DLKV bi mogao tražiti novi ATL cca 180 kn.
A pošto sam voljan učiti i učim i trudim se lijepo Vas molim da mi objasnite gdje griješim.
Ne gledate sve grafove kolega Pobjeda, već samo MACD i graf indeksa.
Nije dovoljan samo ni RSI ni momentum, ima tu još parametara koji kažu kako se ide UP.
Očekujem u ponedjeljak sitni pad Amera i okretanje opet u zeleno.
[/quote]
P akolega lijepo sam molio ako sam fulao gdje u grafu da mi kažete gdje.
Ovo kaj sam postao meni govori da ide dole i to bi mogli vrlo brzo i velikom brzinom.
A vi meni da ovaj komentar. uff ste lijepo sve napisali
The Elliott Wave User: I’ll tweak my count to be as backward looking as possible, but right now, I’m looking for a 3-wave, ABC pattern. But that might change if we put in a higher low here. Did I tell you I called the March ‘09 bottom? Upon reflection in July of ‘09, I adjusted my count and I actually nailed it. Yeah. [lol]
Imam 3 pm s precisley ovom izjavom na dane datume. [lol]
Al bit ću pristojan.
A pošto sam voljan učiti i učim i trudim se lijepo Vas molim da mi objasnite gdje griješim.
Ne gledate sve grafove kolega Pobjeda, već samo MACD i graf indeksa.
Nije dovoljan samo ni RSI ni momentum, ima tu još parametara koji kažu kako se ide UP.
Očekujem u ponedjeljak sitni pad Amera i okretanje opet u zeleno.
[/quote]
P akolega lijepo sam molio ako sam fulao gdje u grafu da mi kažete gdje.
Ovo kaj sam postao meni govori da ide dole i to bi mogli vrlo brzo i velikom brzinom.
A vi meni da ovaj komentar. uff ste lijepo sve napisali
[/quote]
ne mora uvijek ici po grafu,mislim da ce ameri ponovo zajebat ostatak svijeta
"PS: napisao sam u slici, da se ograđujem, jer vjerujem da analiza na
nelikvidnim stvarima radi poprilično LOŠE." Samim time postaje skoro potpuno beskorisna, jer nikakvog smisla nema raditi sa nekim alatom koji jako često griješi jer to će uništiti sav profit, odnosno svu korisnost.
A ovo šta kažete "TOP10", … to je meni toliko smiješno, ali doista.
Pa čitava naša burza je lakrdija što se tiče prometa. Od kuda meni pravo da proglasim IGH nelikvidnim, pa ipak se tu radi o prometima od 500tinjak dionica na dan!!! [lol]
Nije istina da analitičari griješe sa analizama zato što je niska likvidnost. Ja, vi i svi drugi pogriješit ćemo potpuno jednako sa analizom SP 500 kao i sa Crobexom tako da je potpuno svejedno da li se trguje ručno, automatizirano i da li je promet miljun dolara ili milijardu dolara. Slobodno možete dati analizu i procjenu za AAPL a ja ću za IGH pa da vidimo koliko je bitna likvidnost.
Svaki uđbenik iz tehničke analize će vam reći da je jedna od osnovnih stvari koja vam treba da bi TA imala zadovoljavajuću učinkovitost – VOLUMEN.
To nije istina. Nema relevantne knjige u kojoj se spominje volumen i likvidnost kao relevantan čimbenik za izradu točne analize. A ja sam ih pročitala i imam ih jako puno. Potpuno je nebitno da li se trguje sa 500 dionica ili 5 miljuna dnevno
To su OSNOVE. Crobeks to nema, već je stupanj manipulacije i nepredvidivosti naprosto PREvelik
da bi itko iole ozbiljan se time bavio.Američke su burze visoko algoritmizirane, čak 70% čitavog volumena je plod algoritmic tradinga, high frequency tradinga, distributivnih sistema velikih fondova. Zato tamo TA ima učinkovitost koja ima smisla. To Crobeks NEMA.
Stupanj manipulacije je 100 puta veći u Americi baš zato što velika likvidnost dolazi od kompjutera i automatiziranih naloga a ne kao prije kad je većina prometa bila od strane brokera i retail ulagača.
Toga svega u Americi više nema, kao što možete vidjeti svaki mjesec se bilježi rekordan izljev sredstava malih ulagača i retail investitora koji nemaju šanse pored kompjutera.
Nisam primjetila da je bilo tko u Americi, tj. NITKO od američkih analitičara nije pogodio niti 5% kretanja tržišta a kao imaju super likvidnost i super su stručni.
Crobex je puno lakše analizirati i puno je veći postotak točnih analiza nego kod Amerikanaca upravo zato jer je puno manja manipulacija tržištem. Dajte gospon Ferengi, o kakvoj manipulaciji Crobexom vi pričate? Pa ovi naši ne znaju manipulirati Uljanik plovidbom a ne tržištem, kajgod. Pa dosta ljudi ovdje već napamet mogu predvidjeti kretanje dionica, dovoljno vam je samo ujutro dobro pogledati listu naloga, ne treba vam tehnička.
Ja pratim ovaj forum već godinama, pa mogu posvjedočiti i da oni forumaši koji doista znaju napraviti analizu, griješe često kad rade procjene, ne radi svog neznanja, nego je crobeks naprosto takav = relativno nepredvidiv. Često se i analiza pokaže točna, ali PREČESTO NE!
Ja radim puno analiza i imam solidan postotak pogodaka. Imam i promašaja i krivih analiza.Evo možete slobodno uzeti mojih zadnjih 10 analiza i izračunati postotak preciznosti.
Nikad nisam napravila krivu analizu na IGH ili na bilo čemu drugom zato što je mali promet nego zato što ili nisam dobro proanalizirala ili zato što se jednostavno ništa ne događa uvijek onako kako smo mi to zamislili. Tehnička analiza je alat koji služi za optimiziranje dobitaka i minimaliziranje gubitaka. Jedan od najvećih tehničara i autoriteta na svijetu je Brian Marber. On je izračunao da ima više promašaja nego pogodaka kod analiza ali svejedno zarađuje. A zarađuje jer svakom točnom analizom zaradi više novaca nego što izgubi pogrešnom. I to je jedina tajna.
Pozdrav
Brankice ima li kakve pozitive na IGH ja na grafu od prošle godine ne vidim ništa veselog.
Ima big picture pozitive.
Brankice ima li kakve pozitive na IGH ja na grafu od prošle godine ne vidim ništa veselog.
03.03.
Deca, IGH. Masivni double top. Volumeni savršeni. Prvi vrh nastao na velikom volumenu, drugi na isto pojačanom ali manjem nego prvi.
Volumeni između dva vrha u padu-školski. Udaljenost između vrhova veća od minimuma od 1 mjesec, oko tri mjeseca. Pad između prvog i drugog vrha nije manji od 20%, u ovom slučaju oko 30%.
Što je veći pad između vrhova to je bolji performans double topa.
U svakom slučaju tehnički target ovog double topa je 1300 ali s obzirom da je prošlo dno na 1400 ostaviti ću mogućnost da target bude 1400.
Pozdrav
[kiss]
Ni ja ne vidim gospon Nikson. Budemo pratili ako bude promjena.
IGH :
– target dvostrukog vrha => 1485 (1421 ATL), DMS trenutno ne ukazuje na slabljenje negativnog trenda
– fibo razine potpora (otpora) u slučaju nastavka pada