HT : formiran silazni trokut
– probojem UP linije trenda RSI-a i osnovice trokuta ( zatvaranje ispod 255) aktivira se minimalni cjenovni target 241 što se poklapa sa fibo razinama : 23.6% ukupnog pada i 38.2% ukupnog rasta
To da TA ne radi na nelikvidnim stvarima je mit i izgovor nekima koji ne znaju napraviti analizu
Ako je IGH nelikvidan , a uvijek je u TOP 10 po likvidnosti, onda ti vjerovatno znaš napraviti analizu samo za HT.
Ajde napravi analizu HT-a da vidimo kako dobro radi tvoja analiza na likvidnim
Nemojte kolega pričati u moje ili nečije tuđe ime
Ok, krenimo redom.
Moja rečenica u postu na koji se vi referirate ide ovao :
"PS: napisao sam u slici, da se ograđujem, jer vjerujem da analiza na
nelikvidnim stvarima radi poprilično LOŠE."
Dakle nisam rekao da se baš ništa ne može "analizirati", nego da radi poprilično loše. Pod time se
naravno podrazumijeva da je analiza često neprecizna. Samim time postaje skoro potpuno beskorisna, jer nikakvog smisla nema raditi sa nekim alatom koji jako često griješi jer to će uništiti sav profit, odnosno svu korisnost.
A ovo šta kažete "TOP10", … to je meni toliko smiješno, ali doista.
Pa čitava naša burza je lakrdija što se tiče prometa. Od kuda meni pravo da proglasim IGH nelikvidnim, pa ipak se tu radi o prometima od 500tinjak dionica na dan!!! [lol]
Svaki uđbenik iz tehničke analize će vam reći da je jedna od osnovnih stvari koja vam treba da bi TA imala zadovoljavajuću učinkovitost – VOLUMEN.
Velik volumen = Konstantan protok velike količine novca i interesa. Zašto?
Jer to jamči da su ponuda i potražnja uvijek u dinamičnom klinču, te onda očitani PRICE movment ima dakle smisla proučavati kroz alate TA. Jer je trenutna cijena isključivo plod odnosa između
ponude i potražnje. E onda tu postoje određene zakonitosti, te se to može kvantizirati.
To su OSNOVE. Crobeks to nema, već je stupanj manipulacije i nepredvidivosti naprosto PREvelik
da bi itko iole ozbiljan se time bavio.
Američke su burze visoko algoritmizirane, čak 70% čitavog volumena je plod algoritmic tradinga, high frequency tradinga, distributivnih sistema velikih fondova. Zato tamo TA ima učinkovitost koja ima smisla. To Crobeks NEMA.
Nadam se da je sad jasnije šta sam mislio, ok može se do neke mjere predviđati korištenjem TA,
ali je poprilično neprecizno, te me podsjeća pomalo na kladionicu.
Ako ste vi tako već odlučili nastupiti,
evo dajte vi fino radite analize za hrv. dionice, pa ćemo vam mjerit preciznost.
Pa dokažite to. Ja pratim ovaj forum već godinama, pa mogu posvjedočiti i da oni forumaši koji doista znaju napraviti analizu, griješe često kad rade procjene, ne radi svog neznanja, nego je crobeks naprosto takav = relativno nepredvidiv. Često se i analiza pokaže točna, ali PREČESTO NE!
Preporučam svima da bace oko :
http://en.wikipedia.org/wiki/Algorithmic_trading
http://en.wikipedia.org/wiki/High-frequency_trading
Pa se lako dođe do zaključka, zašto TA ima jako puno smisla na američkim burzama, a zašto na crobeksu tako često zakaže kad je najvažnije.
[/quote]
U zadnjih 5 godina na burzi se izvrtilo 463 535 dionica IGH. Cijela firma (150 580 dionica) se izvrtila skoro 3 puta u 5 godina pa kvragu valjda je to dovoljno likvidno.
Ne bi se složio s tom izjavom kolega, dapače 99% sam siguran da će SP500 premašiti stari vrh i ići preko 1200.
[/quote]
Neznam kolega, ja to vidim ovako.
A pošto sam voljan učiti i učim i trudim se lijepo Vas molim da mi objasnite gdje griješim.
Hvala.
A dobro bi došao i komentar cromana
Tu je mjesečni i dnevni graf.
lp
Here we are: Right back to the very lows of the Flash Crash of May 6th
The Technical Analysis: Looking at the daily chart, the May 6th lows represent significant potential support … however, those lows have been tested multiple time and could weaken with further testing. Plus, this test comes in the middle of a noticeable down trend (lower highs, lower lows). If it fails to hold, expect to see SPX 950.
The Fundamentalist: Charts and technical analysis are medieval alchemy. Fibonacci was a morphine addict for God’s sake, so there’s no real significances in the May 6th lows other than it’s a price point. Stocks are cheap and earnings are going to be stronger than people think. Apple will blow out their numbers. I own copious amounts of AAPL from the mid-40’s, by-the-way. We go up from here, and even if we pull back, we’ll be up for the year by December. Bank it, Sparky.
The Elliott Wave User: I’ll tweak my count to be as backward looking as possible, but right now, I’m looking for a 3-wave, ABC pattern. But that might change if we put in a higher low here. Did I tell you I called the March ‘09 bottom? Upon reflection in July of ‘09, I adjusted my count and I actually nailed it. Yeah. [lol]
The Gold Bug: We’re screwed. Sell all fiat and buy physical.
The Investor: Flash crash?
A pošto sam voljan učiti i učim i trudim se lijepo Vas molim da mi objasnite gdje griješim.
Ne gledate sve grafove kolega Pobjeda, već samo MACD i graf indeksa.
Nije dovoljan samo ni RSI ni momentum, ima tu još parametara koji kažu kako se ide UP.
Očekujem u ponedjeljak sitni pad Amera i okretanje opet u zeleno.
@ nikson,
kolega može link za taj podatak od IGH?
nema linka excel tablica
nema linka excel tablica
[/quote]
A šta mu je ovo tu treće desno ukupna količina?
http://www.zse.hr/default.aspx?id=10006&dionica=IGH-R-A
Izgleda. Promet je iz početka bi manji.
Napredak se na burzi vidi prije 6-7 godina dionicama se trgovalo svako 30 dana ,danas se ipak to malo bolje vrti za koju godinu će se još bolje vrtit.