Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Updejt ipak neuspješne priče o pokušaju broj tri.

Ovo je dakle već treća runda dobre kupnje, odbijanja u plus i onda STOP OUT.
Crobeks je dosta žešći protivnik od Ino-burzi.

Sretno svima.

Obey Ferengi Rules of Acquisition

http://www.poslovni.hr/vijesti/tjedna-tehnicka-analiza-152444.aspx
Tjedna TA.

Zakon su mi te analize, ako padnemo ispod 1800, onda bi mogli past i na 1780 [lol]
Ili ako porastemo preko 1830 .. nije nemoguće da dostignemo i 1850. [tongue]

Ove analize su toliko besmislene,
odnosno ne pružaju nikakvu praktičnu vrijednost nikome.

Onda logično je na graf postaviti ŠTO više besmislenih crtica, jedno 88 fibo razina, po mogućnosti
kružne, horizontalne .. a onda i vremenske vertikalne. To naprosto jamči da će cijena "prividno" se ili odbit ili doć do neke od crtica… što ih više ima šanse su veće !! [lol]

Također velikog ima smisla staviti što više ponavljajućih indikatora ako je moguće, kad su tu već
stoha i rsi, ne znam zašto ne bude i wiliams, možda i dss, a ne bi na odmet bio i cci, pa onda bi se ne biste vjerovali SVI oni međusobno potvrdjivali [smiley]

I na kraju tako je lijepo komentirati NAKON događaja, kad se sve čini logičnim. No svatko može biti pripovjedač nakon bitke, i opisnik događaja.

Tehnička analiza bi trebala imati za funkciju ne komenetiranja onog šta se desilo nego
dati jasne i precizne projekcije prije nego se nešto dogodi, bez muljanja i zamagljivanja.
I onda nakon što se pokažu rezultati, fino ISKRENO dat procjenu da li to ima smisla ili nema.
Ako nema uspjeha i rezultata, ne treba se bavit više time, … ali onda ne bi neki imali posao..

Ovo šta ova analiza već jako dugo radi je baš to,
ispriča priču koja se desila, i onda ponudi dvije mogućnosti za budućnost… idemo gore, a ako nejdemo gore idemo dolje.

Sretno svima.

[/quote]

kolega Ferengi,

nemojte biti prestrogi prema Srecku, pa ipak se trudi…
i to je nesto, zar ne?
svi znaju tko su najbolji Tehnicki analiticari u RH, i da se pisu po ovom forumu.

vezano za komentar o opakosti Crobexa kao protivnika:
Slazem se i mislim ovako:
tko ovdje ispece zanat, i uspije zaradivati – cijeli svijet mu nece biti ravan.

Trejdanje bi uskoro mogao bi jedan od boljih izvoznih proizvoda za punjenje budeta RH.
ajde neka smo i mi prestali biti blesavi…
[lol]

nije mi jasno o kakvom brutalnom kapitalu pričamo, ako maknemo HT promet je 2-3 miliona kuna, spreadovi na blue chipovima po 5%, da bi se kupilo na bidu/prodalo na asku treba čekat pola dana, tu mogu trejdat samo sitni burekdžije

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

nije mi jasno o kakvom brutalnom kapitalu pričamo, ako maknemo HT promet je 2-3 miliona kuna, spreadovi na blue chipovima po 5%, da bi se kupilo na bidu/prodalo na asku treba čekat pola dana, tu mogu trejdat samo sitni burekdžije

pa kolega , ZSE nije toliko bitna u ovom kontekstu.

cilj je pomoci ljudima sa ZSE da zarade na stranim burzama.

npr. nas zagorec Dragec ima 10.000 US$ ustedevine i mi mu pomognemo (damo mu targete ulaza i izlaza) na recimo FAZu ili ERXu i on zaradi +10% u trejdu sto je 1000 US$

Zagorec Dragec je bogatiji za +10% samo kroz jedan trejd.
pomnozite to sa brojem forumasa i vidjeti cete koliki se novac slijeva u RH.
to vam se smatra kao cista zarada iz izvoza.

Moja procjena je da mi "MI" to mogli danas sa velikim uspjehom raditi odavde sa foruma.

[smiley]

A taman bi mogli doseći target dvostrukog topa kad uvedu šortanje, kakva će to fešta bit… crobex mali indeks za velike manipulacije [lol]

When speculation has done its worst, two and two still make four.

eto i dalekovoda, polako ali sigurno
od 11.11. lani
samo za naivne [cool]

a skoro će i končar, možda zeru niže neg na prvon grafu, s početka godine

SPX-1h :
– dosegnuti otpori i target zona iz posta 23.07 (1076-1085)
– medvjeđe divergencije uočene 23.07 pred realizacijom tj. izgledan vrlo skori početak korekcije
– početak korekcije možemo smatrati zatvaranje satnog grafa ispod 1070
– target korekcije zona 1035-1042

Krepat ma ne molat

A taman bi mogli doseći target dvostrukog topa kad uvedu šortanje, kakva će to fešta bit… crobex mali indeks za velike manipulacije [lol]
[/quote]
uopce ne sumnjam da ce bit takav ishod sa short-selling -om….ako ga uopce i bude….

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

[/quote]
uopce ne sumnjam da ce bit takav ishod sa short-selling -om….ako ga uopce i bude….

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

SPX-1h :
– dosegnuti otpori i target zona iz posta 23.07 (1076-1085)
– medvjeđe divergencije uočene 23.07 pred realizacijom tj. izgledan vrlo skori početak korekcije
– početak korekcije možemo smatrati zatvaranje satnog grafa ispod 1070
– target korekcije zona 1035-1042

NADOPUNA :
– krajem dana medvjeđe divergencije oslabile ali ev.zatvaranje satnog grafa ispod 1070 i dalje se može smatrati početkom korekcije

Krepat ma ne molat

….mozda je vrijeme za pocetak kupovine ….. [cool]

"Istina je neotkrivena laž"

New Report

Close