Kome sam ja jalan? Meni je croman nevažan lik. Govorio sam općenito o TA. Toliko sam dugo na ovom forumu da valjda znam tko se u nešto razumije ili ulaže stvaran novac. Ima desetak ljudi čije mišljenje uvažavam a u ova prepucavanja za i protiv cromana se u opće ne upuštam jer je to za malu djecu.
Kad kolega @alabama stavi na bid 500 kom atpl onda se to respektira hoćeš nećeš jer to nije prazna priča, a sve drugo je idi mi dođi mi. Meni je dragi kolega u dosadašnjem životu ( da budem malo neskroman) toliko novaca prošlo kroz ruke da kroz ovaj ekran ispred sebe mogu vidjeti malte ne koliko tko kuna ima u džepu a ne da li kupuje i prodaje dionice. To je samo obična psihologija i ništa više. Da sam pogodio samo pola svojih targeta, a kamoli što pojedinci tu šatro pogađaju valjao bi se u teškim parama jer je ovo multipliciranje.
[thumbsup]
neki izgleda gađaju trendove kao od šale… za takve bi nekih 20% prinosa godišnje trebao biti piece of cake… s takvim prinosom u 10 godina od jedne kune će napravit 6.19 kuna, za 20 godina će to biti 38.34 kune, za 30 godina 237.4 kuna a za 40 godina 1470 kuna…
što na početni ulog od recimo 300,000 kuna daje iznos od 441 miliona kuna za 40 godina…
već samo malo viši prinos od 26% godišnje već nakon 20 godina svaku kunu množi sa 102…
nakon 40 godina u tom slučaju 300,000 kuna postaje 3,121,200,000 kn….. 3 milijarde i 121 milion…. sa "bijednih 26%" godišnje….
ako takvih ima nije im potrebna potvrda foruma da bi zadovoljili ego.
toliko u guruima.
neki izgleda gađaju trendove kao od šale… za takve bi nekih 20% prinosa godišnje trebao biti piece of cake… s takvim prinosom u 10 godina od jedne kune će napravit 6.19 kuna, za 20 godina će to biti 38.34 kune, za 30 godina 237.4 kuna a za 40 godina 1470 kuna…
što na početni ulog od recimo 300,000 kuna daje iznos od 441 miliona kuna za 40 godina…
već samo malo viši prinos od 26% godišnje već nakon 20 godina svaku kunu množi sa 102…
nakon 40 godina u tom slučaju 300,000 kuna postaje 3,121,200,000 kn….. 3 milijarde i 121 milion…. sa "bijednih 26%" godišnje….
ako takvih ima nije im potrebna potvrda foruma da bi zadovoljili ego.
toliko u guruima.
Na 15% zihera pristajem za uvijek i prestigao bi taj prinos za 20 godina.
Znaš kako?
Na 15% zihera pristajem za uvijek i prestigao bi taj prinos za 20 godina.
Znaš kako?
[yawn]
nikako
da znaš kako, već bi to i napravio
.. valjda bi se onda na vix-u i ovaj prije spomenuti hs realizirao. Ali uostalom, što se to nas smatra.
Sad sam se malo vratio na stranice iz tog doba ( 3000 i manje) bio je totalni šok. 8% je bilo samo taj dan ali je to toliko drastična stvar da ako se to ne može predvidjeti pomoću TA ili bilo čega onda je besmisleno tvrditi šta će se dešavati za par mjeseci. Onaj tko argumentirano predvidi pad američkih indeksa za 30% biti će novi Prorok i Obamin savjetnik. Toliko će love zaraditi da će si sa džeparcom kupiti PD kompletan i samo njegovi postovi će se lifrati a mi ćemo pokunjeno gledati.
moj zakljucak:
odlicno poznavanje Tehnicke analize je ultimativno znanje.
uvijek si na strani trenda, a to je najvaznije.
s cime god se bavio… op. gradjevina etc…
[wink]
sto se tice multipliciranja, evo primjer na dionici IGH-R-A:
cijena IGH je 3000kn
za 300.000kn mozes kupiti 100kom.
ako izadjes na 4000kn imas 400.000kn
zaradio si 100.000kn
cijena IGH je 1400kn
za 300.000kn mozes kupiti 214 kom.
ako izadjes na 4000kn imas 856.000kn
zaradio si 556.000kn
poanta ove racunice je da sa samo duplo vecom kolicinom dionica zaradujes 5,5 puta vise.
može jedan odbijanac na crobiju ako nije problem…….barem onako jadan kako samo vi dragi naši gazde znate……… [lol] [cool]